Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στα προημιτελικά ΑΠΟΕΛ και Καρμιώτισσα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΦΣΗ ΤΩΝ 16

Εθνικός Άχνας-Καρμιώτισσα: 1-3 (1-2)

(Κυπριανού 66’-Θανέλλας 76’, Μασίνουα 78’, Βαττής 90+2’)

Την πρόκριση της στην επόμενη φάση του κυπέλλου πανηγυρίζει η Καρμιώτισσα επί του Εθνικού μετά την νίκη της με 3-1 μέσα στο «Δασάκι» και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα όπου επικράτησε η Καρμιώτισσα.

Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και είχε κάποιες καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Στο 11’ ο Κυπριανού έκανε ένα σουτ όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία και δύο λεπτά αργότερα, ο Θεράποντος μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ όμως ο Κυπριανού απόκρουσε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Σταδιακά η Καρμιώτισσα ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 33’ άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα αφού ο Ιωάννου του Εθνικού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μετά την αποβολή η Καρμιώτισσα ανέβαινε περισσότερο στην επίθεση και στο 35’ έχασε μια καλή στιγμή με τον Μασίνουα να κάνει τη κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαττή όμως η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Λοΐζου.

Στην επανάληψη η Καρμιώτισσα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 48’. Ο Παναγίδης έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μασίνουα, αυτός έκανε το σουτ από πολύ κοντά όμως η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι και μετά έφυγε έξω.

Στο 65’ ο Εθνικός αν και με δέκα παίκτες κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έγινε η μπαλιά στην περιοχή, και ο Κυπριανού αμαρκάριστος, έκανε το σουτ, νίκησε τον Κυπριανού και έγραψε το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα η Καρμιώτισσα έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα όμορφο σουτ του Θανέλλα ενώ στο 77’ ο Μασίνουα με τελείωμα εντός περιοχής νίκησε το Λοΐζου και έγραψε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Στο 92’ ο Ηλίας Βαττής με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1 για την Καρμιώτισσα και σφράγισε το εισιτήριο πρόκρισης.

ΑΕΛ-Ερμής Αρ.: 4-0

(Αγκάνοβιτς 2’, 88’ πεν., Γουίλερ 34’, Χουράδο 45’)

Η ΑΕΛ νίκησε με 4-0 τον Ερμή στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του κυπέλλου που έγινε στο Τσίρειο και ουσιαστικά έκλεισε από σήμερα θέση στους «8» του θεσμού. Η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ μπήκε με πατημένο το γκάζι, ήταν σοβαρή και καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι απέναντι στην ομάδα της Αραδίππου που δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστική. Μόλις στο 2΄ η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με γκολ του Αγκάνοβιτς. Στο 20΄ είχε δοκάρι με τον Αβραάμ.

Στο 34΄ είχαμε το 2-0 μετά από φάση διαρκείας. Πρώτα ο Αγκάνοβιτς με συρτό σουτ “σημάδεψε” το δοκάρι, έπειτα ο Φιρινίδης απέκρουσε το σουτ του Νιλς και στην συνέχεια ο Σρανς έστρωσε στον Γουίλερ που σκόραρε με προβολή!

Στο 45΄ Αβραάμ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε τον Φιρινίδη που έκανε κακή έξοδο και γύρισε στον Χουράδο ο οποίος σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο τέρμα για το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε με προπόνηση αφού έπεσε πάρα πολύ ο ρυθμός. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Αγκάνοβιτς με πέναλτι στο 88΄.

Πάφος-ΕΝΠ: 2-2

(Ανγκούλο 44’, Καρώ 52’-Ουντόζι 25’, Αγγελή 79)

Πάφος και Ένωση αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο σημερινό παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης», πρώτο μεταξύ τους για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν με τον Ουντότζι, η Παφιακή ομάδα ανέτρεψε το σκορ με τους  Ανγκούλο και Καρώ αλλά η ΕΝΠ έκανε το 2-2 με τον Αγγελή. Έτσι η πρόκριση θα κριθεί στο «Τάσος Μάρκου».

Δόξα Κατ.-ΑΠΟΕΛ: 0-3 (1-2)

(Μπαλόγκ 11’, 67’, Αλωνεύτης 13’)

O ΑΠΟΕΛ έκανε το καθήκον του στο «Μακάρειο», κέρδισε με την Δόξα με 3-0 και κλείδωσε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca-Cola. Για την ομάδα της Λευκωσίας σκόραραν οι Μπάλογκ (11’, 67’ ) και Αλωνεύτης (13’).

Στο πρώτο μέρος το ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στο παιxνίδι και κατάφερε να πάρει από  νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 11ολεπτό, ο Μπάλογκ άνοιξε το σκορ με προβολή μέσα από την περιοχή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αλωνεύτης έγραψε το 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή. To ΑΠΟΕΛ ανέλαβε τον έλεγχο του παιxνιδιού και στο 30ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τριπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Ζαχίντ έφυγε μόνος απέναντι στον Λοίζου, ο Κύπριος τερματοφύλακας απέκρουσε, ενώ στην επαναφορά ο Ζαχίντ έστειλε την μπάλα έξω. Από την άλλη πλευρά, η Δόξα δεν κατάφερε να φανεί απειλητική σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Δόξα ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Ο Χατζηβασίλη βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι στον Ρομό, ωστόσο το σουτ του χτύπησε στον Ζάτλ με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία. Στο 67ο λεπτό ο Μπάλογκ εκμεταλλεύτηκε πλήρως το γύρισμα του Αλωνεύτη στέλνοντας με κοντινό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Απ εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι στο παιγνίδι, με το ΑΠΟΕΛ να κλειδώνει σχετικά άνετα το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca-Cola.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button