Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τα γκολ του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έχει αρκετά γκολ και μερικά στοιχεία που αναδεικνύει το αφιέρωμα της επίσημης ιστοσελίδας της Super League.

 

Το ρεκόρ του Γιώργου Κούτση και τα γκολ του ντέρμπι

 

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες δεν είναι πάρα πολλοί. Ωστόσο ακόμα πιο σπάνιο είναι να έχει σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής και για τις δύο ομάδες σε ντέρμπι.

 

Και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτός που το έκανε τελευταίος έχει μια ιδιαιτερότητα.

 

Πέτυχε όλο κι όλο ένα γκολ στην καριέρα του σε βάρος του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και ένα εναντίον του Άρη. Και αυτά έτυχε να είναι σε μεταξύ τους ντέρμπι.

 

Την 1η Νοεμβρίου του 2000 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης είναι πολύ καλύτερος του ΠΑΟΚ, προηγείται με τον Θωμά Κυπαρίσση στο 39′ και στο 44′ αποβάλλεται και ο Ουντέζε. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Γιώργος Κούτσης κάνει και το 2-0, για να τελειώσει ο αγώνας με 4-0 υπέρ του Άρη.

 

Ο Κούτσης έπαιξε σε πέντε συνολικά ντέρμπι με τον Άρη εναντίον του ΠΑΟΚ και έκανε δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

 

Τον Ιανουάριο του 2002 άφησε τον Άρη για τον ΠΑΟΚ και έπαιξε σε άλλα τέσσερα ντέρμπι, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Στα εννέα ντέρμπι δηλαδή που έπαιξε έχασε μόνο μια φορά!

 

Σε ένα από αυτά, στις 21 Δεκεμβρίου 2003 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των Γιασουμή και Σαλπιγγίδη προηγείται 2-0. Ο Κούτσης στο 86′ διαμορφώνει το τελικό 3-0 και έτσι γίνεται ο μοναδικός παίκτης που έχει σκοράρει και με τις δύο φανέλες στο πρωτάθλημα.

 

Το 100 ο Ματέο Γκαρσία…

 

Όταν τον περασμένο Οκτώβρη ο Ματέο Γκαρσία άνοιγε το σκορ στον αγώνα του πρώτου γύρου για τον Άρη, η ομάδα του έφτανε τα 100 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος εναντίον του ΠΑΟΚ από το 1959, που ξεκίνησε η Α’ Εθνική.

 

Το πρώτο το είχε βάλει ο Παύλος Πασχαλίδης στις 5 Μαρτίου του 1961 σε ένα ισόπαλο 1-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο ΠΑΟΚ βέβαια υπερέχει σε γκολ, όπως και σε αποτελέσματα, αφού με τα δύο που πέτυχε ο Πρίγιοβιτς τον Οκτώβρη έφτασε τα 132.

 

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ τα γκολ είναι 85 για αυτόν και 38 για τον Άρη.

 

 

Από μια πεντάρα…

 

Από μια φορά έχει βάλει η κάθε ομάδα πέντε γκολ στην άλλη.

 

Στις 27 Φεβρουαρίου 1966 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης επικράτησε 5-1 (29′ κεφαλιά Αλεξιάδης, 43′ σουτ Ψηφίδης, 65′ πέναλτι Χατζηκώστας, 69′ σουτ Συρόπουλος, 75′ σουτ Συρόπουλος – 60′ πέναλτι Κούδας).

 

Και στις 16 Φεβρουαρίου 1975 ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να νικήσει στην Τούμπα με 5-0 (23′ σουτ Παρίδης, 28′ σουτ Κούδας, 52′ σουτ Κούδας, 66′ κεφαλιά Τσιλιγκιρίδης, 87′ σουτ Σαράφης).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button