Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Free agents… απο το πάνω ραφι!

Ελεύθεροι μεν... με "βαρβάτο" μισθό δε. Δείτε τη λίστα.

Ελεύθεροι μεν… με “βαρβάτο” μισθό δε. Δείτε τη λίστα.

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου / Metrosport

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αρκετοί ποδοσφαιριστές έμειναν ελεύθεροι από τις ομάδες τους και ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι περισσότεροι από αυτούς (σχεδόν όλοι) έχουν κλείσει τα 30 έτη, αλλά η αξία τους παραμένει αδιαμφησβήτητη.

Άλλωστε η ηλικία δεν παίζει μπάλα.

Νταβίντ Λουίζ (34 ετών)

davidluiz1-new.jpg

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μετά από το πέρασμά του από τις Άρσεναλ, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα παραμένει στο πάνω ράφι, με δημοσιεύματα να θεωρούν την επιστροφή του στους “αετούς της Λισαβόνας δεδομένη. Πέρα από εγχώριους τίτλους που έχει κατακτήσει, έχει πανηγυρίσει το 2012 το Champions League με τους “μπλε”.

Φρανκ Ριμπερί (38 ετών) 

Το διαζύγιό του με τη Φιορεντίνα δεν ήταν φιλικό, με τον Γάλλο να δηλώνει: «Η Φιορεντίνα δεν με σεβάστηκε». Οι Βαυαροί δαπάνησαν το 2007 30 εκατ. ευρώ για τον φέρουν στη Γερμανία από τη Μαρσέιγ. Με τη Μπάγερν Μονάχου κέρδισε τα πάντα, σηκώνοντας και το τρόπαιο του CHL.

Χατέμ Μπεν Αρφά (34 ετών)

177958.jpeg

Σχεδόν κάθε χρόνο στη σχετική λίστα. Ένας ποδοσφαιριστής με τεράστιο ταλέντο, αλλά με πολλά εξωγηπεδικά παραπτώματα, τα οποία του στέρησαν να κάνει μια λαμπρή πορεία στο ποδόσφαιρο. Το όνομά του γράφτηκε για αρκετές ελληνικές ομάδες, αλλά ο χαρακτήρας του και υψηλό συμβόλαιό του μάλλον στάθηκαν εμπόδιο.

Ραφαέλ ντα Σίλβα (31 ετών)

rafael-aek.jpeg

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 3 εκατ. ευρώ όταν στην ηλικία των 18 και αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Φλουμινένσε. Ενώ ξεκίνησε με περγαμηνές για μια σπουδαία καριέρα, τελικά δεν δικαίωσε όσους τον στήριξαν και το καλοκαίρι η Μπασακσεχίρ δεν ανανέωσε το σθμβόλαιό του.

 Σκόντραν Μουστάφι (29 ετών)

hi-res-16b4ec400d1205fd8c10bd16b023f6ae-crop-north.jpg

Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Γερμανίας το 2014. Το 2016 η Άρσεναλ ξόδεψε 41 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από τη Βαλένθια. Βέβαια, δεν δικαιολόγησε ποτέ με τις εμφανίσεις του το ποσό που δόθηκε από τη λονδρέζικη ομάδα.

Ελιακίμ Μανγκαλά (30 ετών)

mangala2-0.jpg

Ακόμα ένας που βρέθηκε στα “ραντάρ” των ελληνικών ομάδων. Ο Γάλλος αμυντικός το 2014 ανάγκασε τη Μάντσεστερ Σίτι να βγάλει από τα ταμεία της 45 εκατ. ευρώ, με τους πολίτες κατέκτησε την Premier League το 2018. Επίσης, αγωνίστηκε στις Πόρτο, Βαλένθια, Έβερτον και Σταντάρ Λιέγης.

Τζακ Γουίλσιρ (29 ετών)

rhahhb2ahlsplj305axc.jpg

Ο διεθνής Άγγλος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Άρσεναλ και πολλοί νομίζουν πως είναι άνω των 30, αλλά αυτό εξηγείτε επειδή ο Γουίλσιρ συστήθηκε από μικρή ηλικία στο ευρωπαϊκό κοινό.

Νικολά Ν’Κουλού (31 ετών)

nicolas-nkoulou-egypt-cameroon-afcon-2017-final-jycp3at8lgzv14qxoswm3ogal.jpg

Ο Καμερουνέζος στόπερ έχει αγωνιστεί στις Μονακό, Μαρσέιγ και Λιόν. Τα χαρακτηριστικά του, από νεαρή ηλικία, έκαναν λόγο για έναν ποιοτικό και εξελίξιμο αμυντικό, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, Παρόλα αυτά, παραμένει μια καλή επιλογή για κάθε ομάδα.

Ντάνιελ Στάριτζ (31 ετών)

https-s3-imagessportbiblecom-s3-content-4e0af8b45cf55c642efd98abca971b47.jpg

Ο Άγγλος επιθετικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας, άλλωστε έχει φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ. Ο Στάριτζ έχει πανηγυρίσει δύο φορές την κατάκτηση του Champions League, με Τσέλσι (2011/12) και με Λίβερπουλ (2018/19).

Ζερόμ Μπόατενγκ (32 ετών)

bayern-verteidiger-jerome-boateng-1618219902-60589.jpg

Μετράει δεκάδες τίτλους με τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, αλλά ξεχωρίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 με την Εθνική Γερμανία και ο τίτλος που έχει κερδίσει φορώντας τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι το 2011 (FA Cup). Μετά από δέκα συναπτά έτη στη Μπάγερν Μονάχου το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος.

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου / Metrosport

Διαβάστε επίσης

Back to top button