Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Έκανε… το χρέος της με Σωκράτη και περιμένει με λίγες πιθανότητες

Η πρόταση στα μέτρα της Ένωσης, η μακροπρόθεσμη προοπτική και οι ρεαλιστικές πιθανότητες.

Η πρόταση στα μέτρα της Ένωσης, η μακροπρόθεσμη προοπτική και οι ρεαλιστικές πιθανότητες.

Μάλλον αιφνιδιαστικά μετά από τόσες μέρες που σε ό,τι αφορά την Ελλάδα το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έχει συνδεθεί αποκλειστικά με τον Ολυμπιακό, ξαφνικά βρίσκεται στο επίκεντρο και η ΑΕΚ. Αβάσιμα; Όχι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, όντως η πλευρά της Ένωσης δεν έχει μείνει απαθής μπροστά στις εξελίξεις με τον 32χρονο πρώην διεθνή στόπερ και ειδικά μπροστά στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το θέμα είναι όμως οι προϋποθέσεις, με τις οποίες ασχολείται η ΑΕΚ.

Είναι σαφές πως η οι «κιτρινόμαυροι» δεν είναι σε θέση να ματσάρουν, όχι φυσικά τις τρέχουσες αποδοχές του Σωκράτη, αλλά ούτε και τα χρήματα που παίζουν στην αγορά για λογαριασμό του, με τις ομάδες με τις οποίες μιλάει. Μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός.

Η ΑΕΚ συζήτησε με τον Παπασταθόπουλο μια προοπτική επιστροφής στην οικογένεια της ομάδας με μακροπρόθεσμη προοπτική. Με την ομάδα της «OPAP Arena -Αγιά Σοφιά» φυσικά να είναι στο επίκεντρο, με τον ίδιο σε κομβικό ρόλο. Και μετά το τέλος της καριέρας του, να συνεχίσει να έχει θέση στην ΑΕΚ. Σε οικονομικό επίπεδο εννοείται πως η ΑΕΚ δεν πάει παραπάνω από κάτι κοντά στο επίπεδο των υψηλότερων συμβολαίων που έχει τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση. Και να θυμίσουμε εδώ πως την επόμενη σεζόν λογικά δεν θα υπάρχει καν συμβόλαιο όπως το φετινό του Ολιβέιρα.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, οι πιθανότητες της ΑΕΚ δεν είναι πολλές. Ο Παπασταθόπουλος εξακολουθεί να στοχεύει βασικά σε ένα δυνατό πρωτάθλημα και σε ένα συμβόλαιο αρκετά υψηλό. Και γιατί να μη το κάνει, αφού φαίνεται πως υπάρχουν οι προοπτικές.

Αλλά ακόμη και για Ελλάδα να μιλήσουμε, από οικονομικής πλευράς τουλάχιστον, σίγουρα τον πρώτο λόγο θα είχε ο Ολυμπιακός. Κανείς δεν ξέρει βέβαια πως θα το σκεφτόταν ο ίδιος αν μιλάμε μόνο για Ελλάδα, αλλά οικονομικά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση μέσα στην εβδομάδα φαίνεται πως θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το που θα συνεχίσει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Και η συμμετοχή της ΑΕΚ στην υπόθεση είναι ακριβώς στα πλαίσια που περιγράφουμε εδώ. Με αρκετά περιορισμένες πιθανότητες.

Στην ουσία η πλευρά της Ένωσης γνωρίζοντας πως είναι ειλικρινής η πρόθεση του Παπασταθόπουλου, όπως την είχε εκφράσει παλιότερα, αν είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα να έχει προτεραιότητα την ΑΕΚ, του γνωστοποίησε τι μπορεί να κάνει η ίδια γι’ αυτό. Το να αποδειχθεί αυτό αρκετό για να υπάρξει θετική εξέλιξη, φαίνεται δύσκολο. Ωστόσο οι πιθανότητες κρίνονται στην πράξη κι ακόμη και το «πακέτο» της ΑΕΚ που δεν είναι το πιο ελκυστικό οικονομικά από αυτά που έχει στην διάθεση του ο παίκτης, θα μπορούσε να γίνει βάση για περαιτέρω συζήτηση, αν είναι «ζεστός» ο ίδιος.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button