FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από τον Μπλάζιτς, στον Λάμπρου και από εκεί στις διπλές αναμετρήσεις του Κυπέλλου!(pics+vids)

Το Σάββατο στις 30/3 ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει εντός έδρας με τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της SuperLeague και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης με pre game αφιερώματα.

Την ομάδα του Πανιωνίου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 19:00 ο ΠΑΣ Λαμία, με στόχο τη νίκη και τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την παραμονή.

Το LamiaSports τώρα σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης με pre game αφιερώματα και σήμερα θα θυμηθούμε τις περσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων καθώς και τον αγώνα για τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

Ας αφήσουμε τα λόγια και ας περάσουμε στα ματς:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

SuperLeague 2017-2018

6η αγωνιστική 

ΠΑΣ Λαμία – Πανιώνιος 1-0 (78΄Μπλάζιτς)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σουτ του Μανώλη Σιώπη στο 1΄από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω. Η ομάδα της Λαμίας αγωνιζόταν με έναν καθαρό κόφτη, τον Κουτρομάνο, ενώ μπροστά του έπαιζαν οι Όμο και Μπλάζιτς, θέλοντας να κλείσει όλους τους χώρους.

Στα πρώτα λεπτά ο Πανιώνιος πίεζε ψηλά με τον ΠΑΣ να αμύνεται αρκετά καλά, σε ένα πολύ κλειστό ματς. Στο 13΄ο Μασούρας έκλεψε ψηλά την μπάλα βγάζοντας την ομάδα του στην αντεπίθεση, αλλά ο ίδιος επιχείρησε να σουτάρει, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 28΄ο Ασίγκμπα τράβηξε από τη φανέλα τον Ντουρμισάι, δίνοντας ένα φάουλ σε καλή θέση στον Πανιώνιο. Ο Μπραχίμι εκτέλεσε το φάουλ και ο Μασούρας πετάχθηκε στο κέντρο της άμυνας, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, από το οποίο ο Παπαγεωργίου πήγε να απειλήσει την άμυνα της Λαμίας, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν μακριά.

Στο 34΄ο Ντουρμισάι πήρε την ωραία πάσα του Μπραχίμι, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά άουτ, αλλά σωτήρια για την Λαμία. Στο 36΄ο Δημήτρης Κουτρομάνος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Αλέξανδρο Καραγιάννη να περνάει εντός.

Η πολιορκία της άμυνας της Λαμίας συνεχίστηκε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με την γηπεδούχο ομάδα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα γρήγορα άκρα της. Στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, ο Μάρκο Μπλάζιτς, ο οποίος ήταν ο καλύτερος του γηπέδου προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Κότνικ αλλά ο Σλοβένος τερματοφύλακας κάνοντας δύο-τρία βήματα προς τα πίσω μπλόκαρε την μπάλα, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να χάνεθι μεγάλη φάση, όταν ο Βαλεντίνος Βλάχος έβγαλε την σέντρα με το δεξί, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μελίσσας μπλόκαρε εύκολα.

Στο 48΄ήρθε μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν ο Παντελιάδης άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ακόστα, ο δεύτερος έστρωσε στον Μπλάζιτς αλλά το σουτ του Σέρβου πέρασε ελάχιστα άουτ. Περίπου πέντε λεπτά αργότερα ο Όμο έκανε φάουλ στον Σπιριντόνοβιτς, με τον Κόρμπο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του φάουλ σε καλή θέση. Ο αρχηγός του Πανιωνίου πάτησε την μπάλα για τον Μασούρα, με τον Έλληνα εξτρέμ να επιχειρεί το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μετά την μία ώρα παιχνιδιού οι παίκτες του Γρηγορίου άρχισαν να ανεβαίνουν με τους μεσοεπιθετικούς της Λαμίας να βρίσκουν κάποιους κενούς χώρους, προσπαθώντας να πιέσουν για κάποιο τέρμα. Το γκολ ήρθε στο 70΄αλλά όχι για την Λαμία. Ο Σιώπης έβγαλε καταπληκτική πάσα δεξιά στον Βλάχο, αυτός έβγαλε κατευθείαν την σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, με τον Μασούρα να κάνει το απευθείας σουτ και να γράφει το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Λαμία έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μάρκο Μπλάζιτς έκανε ωραία πάσα στον Ακόστα, αυτός μπήκε στην μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μπλόκαρε δύσκολα ο Κότνικ.

Στο 86΄πολύ καλή ευκαιρία για τον Βάντερσον, ο οποίος έκανε την ατομική ενέργεια, εξέθεε με καταπληκτική ντρίπλα τονΜπανανά αλλά μετά δεν κατάφερε να δώσει σωστά στον Μπούτνικ, με τον Ουκρανό να προσπαθεί να ακουμπήσει την μπάλα χωρίς να απειλήσει.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μασούρας πήρε ωραία την μπάλα από τον Κόρμπο, αυτός την «έσκαψε» για τον Σαββίδη, ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ευτυχώς η μπάλα πέρασε άουτ. Στα επόμενα λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι το 1-0 με το γκολ του Μασούρα παρέμεινε δίνοντας ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του Πανιωνίου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΣ Λαμία(Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο, Κουτρομάνος, Μπλάζιτς, Τσούκαλος, Ακόστα, Μπούτνικ.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Βάντερσον, Μπουλούλης, Κουκόλης, Καραγιάννης, Μανιάς, Πατσαρούχας

Πανιώνιος(Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Σαραμαντάς, Βλάχος, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Μπραχίμι, Ντουρμισάϊ.

Στον πάγκο: Μπαντής, Γκιοατά, Σαββίδης, Παπαγεωργίου, Βουκελάτος, Οικονομίδης, Λάμπρου.

SuperLeague 2017-2018

21η αγωνιστική

Πανιώνιος – ΠΑΣ Λαμία 1-0 (80΄Λάμπρου)

Ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της Λαμίας στη Νέα Σμύρνη σε παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λάμπρου στο 80ο λεπτό.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυναμικά στο ματς και απείλησε στο δεύτερο λεπτό με τον Παντελιάδη να αποκρούει στη γραμμή το σουτ του Λάμπρου. Οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή και στο 33΄, όταν η κεφαλιά του Γκιοατά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε και το θέαμα βελτιώθηκε, με τη Λαμία να αποφασίζει να βγει μπροστά. Στο 48΄ σουτ του Βασιλαντωνόπουλου από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Κότνικ, ενώ στο 54΄ και μετά τη σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου από τα δεξιά, ο Ακόστα με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με μια κεφαλιά του Μασούρα που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος (56΄) κι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία δέκα λεπτά αργότερα με τον Λάμπρου, που δεν κατόρθωσε να σκοράρει από κοντά μετά την ασταθή απόκρουση του Παπαδόπουλου στο σουτ του Σαραμαντά.

Τελικά ο αγώνας κρίθηκε μετά το λάθος του Όμο και το πέναλτι του Παπαδόπουλου στον Λάμπρου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα το «θύμα» στο 80΄ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαντάνα (69′ Μακρύλλος), Μασούρας (63′ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι, Λάμπρου, Γεσίλ (45′ Νίλσεν).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): 
Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Όμο, Παντελιάδης, Ασίγκμπα, Κουκόλης (32′ Κουτρομάνος – 82′ Άστσεριτς), Ακόστα, Πίτι, Μπλάζιτς, Μπούντνικ (72′ Μπουλουλής-Τσαπρούνης).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κύπελλο Ελλάδος – Φάση των «8»

ΠΑΣ Λαμία – Πανιώνιος (1-4)

Με δυο γκολ από τον Ντουρμισάϊ που σκόραρε στην πρώην του ομάδα, ένα από τον Μασούρα και ένα από τον Λάμπρου στις καθυστερήσεις, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει εύκολα τη νίκη επί της Λαμίας και «σφράγισε» την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου μετά από 18 χρόνια! Μείωσαν σε 1-2 στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι με τον Βάντερσον, ωστόσο δεν ήταν… αρκετό.

Με… φόρα ο Πανιώνιος!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει από νωρίς το θέμα πρόκρισης, όπου μόλις στο 12’ λεπτό απείλησε με τον Σπιριντόνοβιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα είχε ακόμα μια καλή στιγμή, ο Μασούρας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από δεξί δοκάρι του Μελίσσα.

Ότι δεν έγινε στις δυο αυτές φάσεις, έγινε τελικά στο 17’, όταν και ο Πανιώνιος κατάφερε να γράψει το 0-1. Συγκεκριμένα ο Βλάχος γύρισε την μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά, ο Ντουρμισαϊ την κοντρόλαρε πανέμορφα ανάμεσα από τους Αναστασιάδη και Όμο, γύρισε το σώμα του και με ωραίο σουτ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Στο 28’ ο Πανιώνιος απείλησε εκ νέου, με τον Σαββίδη να μεταβιβάζει ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Μασούρα, με τον τελευταίο να την γυρίζει στον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος ωστόσο για λίγο δεν μπόρεσε να μπει στην φάση.

Τελικά, το 0-2 για τον Πανιώνιο ήρθε στο 31’ με σκόρερ τον Μασούρα. Συγκεκριμένα ο Ουάσινγκτον έβγαλε καταπληκτικά την μπαλιά για τον Σπιριντόνοβιτς, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να βγαίνει και να κάνει ασταθή απόκρουση, κάτι που επωφελήθηκε ο Μασούρας, ο οποίος στην κενή εστία, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Αιφνιδίασε τον Κότνικ ο Βάντερσον

Από την άλλη πλευρά, η Λαμία προσπάθησε να ξανά μπει στο ματς, όπου αρχικά απείλησε στο 39’ με ένα σουτ του Ασίγκμπα, ενώ στο 40’ κατάφερε να μειώσει σε 1-2, καθώς ο Βάντερσον κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Κότνικ, σουτάροντας στην κλειστή γωνία της εστίας του.

Ασταμάτητος ο Ντουρμισάϊ, γκολ και από τον Λάμπρου!

Μπορεί το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος να απόκτησε… διαδικαστικό χαρακτήρα με το 1-2 του πρώτου μέρους, ωστόσο ο Πανιώνιος μπήκε το ίδιο δυνατά, καταφέρνοντας στο 56’ να γράψει το 1-3!

Αρχικά έγινε αντεπίθεση από τους φιλοξενούμενους, με τον Ντουρμισάϊ να δίνει την μπάλα στον Σπιριντόνοβιτς ο οποίος μπήκε από τα αριστερά, σούταρε, ωστόσο ο Μελίσσας, έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σπιριντόνοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, με τον Ντουρμισάϊ να πιάνει πανέμορφα την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να κερδίζει τον πορτιέρε της Λαμίας.

Στο 61’ η Λαμία δημιούργησε μια καλή ευκαιρία, με τον Αναστασιάδη να κάνει την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια και με το σκορ να είναι στο 1-3 ο ρυθμός έπεσε αρκετά, ωστόσο ο Λάζαρος Λάμπρου κατάφερε στο 92’ να γράψει το τελικό 1-4, μετά από υποδειγματικό πλασέ, ολοκληρώνοντας με το καλύτερο τρόπο το αποψινό ματς για την ομάδα του.

Με δέκα από το 76’ η Λαμία

Με δέκα ποδοσφαιριστές συνέχισε από το 76’ και μετά η Λαμία. Και αυτό διότι ο Σαραμαντάς έκανε πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Αναστασόπουλο, ο οποίος δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ματς, ενώ ο τεχνικός της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές, είχε ολοκληρώσει από νωρίς τις αλλαγές του.

Τα στοιχεία του αγώνα:

Λαμία: Mελίσσας, Πριντέτα (56’ Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Όμο (36’ Αναστασόπουλος), Μπλάζιτς, Πίτι, Τσούκαλος (46’ Καραγιάννης), Βάντερσον.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος (74’ Λάμπρου), Ουάσινγκτον, Σαββίδης, Μασούρας (58’ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (65’ Νίλσεν)

Πανιώνιος – ΠΑΣ Λαμία 1-0

Με γκολάρα του Μασούρα (70’) ο Πανιώνιος κέρδισε με 1-0 την Λαμία στη Νέα Σμύρνη και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκανε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν με 1-0 την Λαμία στη Νέα Σμύρνη και απέκτησαν το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην Φθιώτιδα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ωστόσο τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη μαζική άμυνα της Λαμίας. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι κύλησε σε χαμηλό τέμπο με εξαίρεση το δεκάλεπτο 25’-35’ όπου οι παίκτες του Γρηγορίου έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ.

Στο 27’ ο Μασούρας αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 28’ το σουτ του Σπιριντόνοβιτς κόντραρε στα σώματα. Στο 31’ ο Μελίσσας μπλόκαρε το σουτ του Μασούρας, ενώ στο 34’ ο Ντουρμισάι απέφυγε ωραία τον Αναστασιάδη, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Λαμία ήρθε στο ξεκίνημα της επανάληψης (46’). Ο Μπλάζιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Ο Πανιώνιος πίεσε για το γκολ και το βρήκε στο 70’ με έξοχο συνδυασμό. Ο Σιώπης από τον άξονα τροφοδότησε τον Βλάχο, εκείνος πριν σκάσει η μπάλα κάτω έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μασούρας με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας σημαντική στιγμή στο 75’. Μετά από σέντρα, ο Ακόστα κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως δεν έκανε καλό πλασέ και ο Κότνικ μπλόκαρε. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Πανιώνιος έφτασε μία ανάσα από το 2-0 όμως ο Σαββίδης έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι και το 1-0 έμεινε ως το τέλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (90’+2 Παπαγεωργίου), Μπραχίμι (46′ Λάμπρου), Σπιριντόνοβιτς (71′ Σαββίδης), Ντουρμισάι.

ΛΑΜΙΑ: Μελισσάς, Κουτρομάνος (35′ Καραγιάννης), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος (51′ Βάντερσον), Ακόστα (80′ Μπουλουλής), Μπούντνικ.

SuperLeague  11η αγωνιστική 

Πανιώνιος – ΠΑΣ Λαμία 1-0 (Γιώργος Μασούρας 84΄)

Ο Πανιώνιος με το πανέμορφο γκολ του Μασούρα κατάφερε να επικρατήσει της Λαμίας με 1-0 στη Νέα Σμύρνη και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος ενόψει του επαναληπτικού.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι στη Λαμία που αγωνίστηκε με ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς θέλοντας περισσότερο να «χαλάσει» το παιχνίδι του Πανιωνίου παρά να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κότνικ.

Τελικώς, η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των φιλοξενούμενων με έναν πολύ όμορφο συνδυασμό που είχε ως τελικό αποδέκτη τον Μασούρα και έτσι να πετύχει το γκολ που της έδωσε την «καθαρή» νίκη και το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού.

Η μαζική άμυνα της Λαμίας, μπλόκαρε τον Πανιώνιο

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις προκειμένου να φτάσουν στο γκολ. Παρ’ όλα αυτά, η μαζική άμυνα της Λαμίας δεν επέτρεψε στους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου να βρουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μελίσσα. Μόνη υποψία ευκαιρίας ήταν στο 13’ όταν μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Σπιριντόνοβιτς εκείνος έδωσε στον Μασούρα που σούταρε, όμως δεν απείλησε.

Για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς έπρεπε να φτάσουμε στο 27’ όταν ο Μπραχίμι εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Δεκάλεπτο ευκαιριών για τον Πανιώνιο

Για ένα δεκάλεπτο ο ρυθμός της αναμέτρησης ανέβηκε με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να χάνει δύο ακόμα καλές ευκαιρίες αρχικά στο 31’ με ένα σουτ του Μασούρα που μπλόκαρε ο Μελίσσας με δεύτερη προσπάθεια και εν συνεχεία στο 34’ με μία ωραία προσπάθεια του Ντουρμισάι που στάθηκε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα, σούταρε όμως δεν βρήκε στόχο. Από εκεί και μετά και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το τέμπο έπεσε και πάλι χωρίς να σημειωθεί τίποτα αξιόλογο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την κάθε ομάδα να έχει από μία καλή στιγμή. Αρχικά στο 46’ ο Μασούρας έπιασε μία κεφαλιά μετά από σέντρα του Βλάχου, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά όμως ο Μελίσσας μπλόκαρε. Στην επόμενη φάση, ο Μπλάζιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο ματς.

Ο ρυθμός ήταν σαφώς καλύτερος στην επανάληψη σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 54’ ο Σπιριντόνοβιτς κέρδισε το φάουλ από τον Όμο, ο Κόρμπος έστρωσε για τον Μασούρα που σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μελίσσα.

Προβάδισμα με συνδυασμό για… σεμινάριο

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικώς στο 70’ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με γκολ για… Όσκαρ. Ο Σιώπης έδωσε στον Βλάχο που πριν σκάσει η μπάλα πρόλαβε και σέντραρε με τον Μασούρα να πιάνει το σουτ πάνω στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει στο γκολ που δέχθηκε και πέντε λεπτά αργότερα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Ακόστα κοντρόλαρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και σούταρε όμως ο Κότνικ μπλόκαρε.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Πανιώνιος έφτασε μία ανάσα από το 2-0 όμως ο Σαββίδης έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάω από το δοκάρι του Μελίσσα από πλεονεκτική θέση. Έτσι, το 1-0 ήταν το τελικό σκορ που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ενόψει του επαναληπτικού στη Φθιώτιδα.

Αυτοί που έκριναν το παιχνίδι: Ο Μασούρας ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για τους νικητές. Δεν ήταν μόνο το πανέμορφο γκολ που πέτυχε, αλλά η συνολική του απόδοση. Πολύ δραστήριος αποτέλεσε συνεχή κίνδυνο για την άμυνα της Λαμίας.

Το ταμείο του αγώνα: Ανώτερος ο Πανιώνιος άξιζε τη νίκη και είχε τις ευκαιρίες και για μεγαλύτερο προβάδισμα. Παθητικός ρόλος για τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν περισσότερο να «καταστρέψουν το παιχνίδι των γηπεδούχων». Παρ’ όλα αυτά, το 1-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο έλεγχος των διαιτητών: Εύκολο σχετικά απόγευμα για τον Θάνο και τους βοηθούς του που δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι συνθέσεις: 

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (90’+ Παπαγεωργίου), Μπραχίμι (46’ Λάμπρου), Σπιριντόνοβιτς (71’ Σαββίδης), Ντουρμισάι

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Κουτρομάνος (36’ λ.τ. Καραγιάννης), Τσούκαλος (51’ Βάντερσον), Ακόστα (80′ Μπουλούλης), Μπούντνικ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button