Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Νίκες για Άιντραχτ, Βαλένθια και Τσέλσι… απογοήτευσε η Νάπολι! !

 

EUROPA LEAGUE-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ-ΕΠΑΝΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.-ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 2-0 (2-4)

Γήπεδο: PSD Bank Arena 

Η Άιντραχτ κατάφερε να ανατρέψει το 4-2 του πρώτου αγώνα από την Μπενφίκα, καθώς κέρδισε με 2-0 μέσα στη Φρανκφούρτη και θα βρεθεί στα ημιτελικά του Europa League μετά από 48 χρόνια (τότε Κύπελλο Εκθέσεων). Από φανερή θέση οφσάιντ το πρώτο γκολ των Γερμανών, η Τσέλσι η επόμενη αντίπαλός της.

Στο 7ο λεπτό η Άιντραχτ βγήκε όμορφα στην κόντρα και ο Κόστιτς πλάσαρε από το ύψος της περιοχής με τον Βλαχοδήμο να πέφτει και να λέει όχι και στο 23’ ο Ρέμπιτς έκανε το γύρισμα από δεξιά αλλά η άμυνα της Μπενφίκα έδιωξε προ του Γιόβιτς.

Και στο 37’ το σουτ του Γκατσίνοβιτς βρήκε στο δοκάρι της Μπενφίκα και ο Κόστιτς στην επαναφορά από φανερή θέση οφσάιντ έκανε το 1-0. Στο 45’ ο Ράφα Σίλβα πρόλαβε σωτήρια τον Κόστιτς.

Στο 47’ ο Ζοάο Φέλιξ έκανε απίθανη ατομική ενέργεια και γύρισμα από δεξιά, με τον Φαλέτ να σώζει την τελευταία στιγμή, ενώ στο 52’ ο Σάμαρης σήκωσε για τον Σεφέροβιτς που προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά ο Τραπ μπλόκαρε. Στο 57’ το μακρινό πλασέ του Γκατσίνοβιτς πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 60’ ο Ζαρδέλ με προβολή έσωσε μετά από σουτ του Γιόβιτς. Και στο 67ο λεπτό, ο Ρόντε με όμορφο πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 2-0. Στο 71’ η άμυνα της Μπενφίκα κόλλησε ξανά και ο Ρόντε έκανε νέο όμορφο πλασέ  με τον Βλαχοδήμο να σώζει εντυπωσιακά και στο 85’ το πλασέ του Σάλβιο από κοντά, σταμάτησε στο δοκάρι του Τραπ. Στο 89’ το σουτ του Ζέντσον Φερνάντες έφυγε λίγο έξω,

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Φαλέτ (90+2’ Βίλεμς), Ντα Κόστα, Χασέμπε, Άμπραχαμ, Φερνάντες, Ρόντε (86’ Τορό), Ρέμπιτς, Κόσιτς, Γκατσίνοβιτς, Γιόβιτς (76’ Πατσιέντσια)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοφήμος, Γριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρδέλ, Αλμέιδα (79’ Ζόνας), Ζέντσον Φερνάντες, Φέισα, Σάμαρης (70’ Πίτσι), Ράφα Σίλβα (72’ Σάλβιο), Ζοάο Φέλιξ, Σεφέροβιτς

EUROPA LEAGUE-ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ-ΕΠΑΝΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΤΣΕΛΣΙ-ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: 4-3 (1-0)

Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Η Τσέλσι κέρδισε τη Σλάβια Πράγας με 4-3 σε ένα φοβερό παιχνίδι και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, καθώς είχε νικήσει και στην Τσεχία με 1-0.

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο ματς και στο 5ο μόλις λεπτό ο Πέδρο άλλαξε πανέμορφα τόσο με τον Αθπιλικουέτα στα δεξιά, όσο και με τον Πέδρο και πλάσαρε εξ επαφής για το 1-0. Και μάλιστα στο 10’, ο Αζάρ άλλαξε με τον Ζιρού, έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Πέδρο εξ επαφής πλάσαρε στο δοκάρι, με την μπάλα να βρίσκει στο πρόσωπο του Ντέλι και να καταλήγει στα δίχτυα της Σλάβια για το 2-0. Στο 15’ το σουτ του Ζμραλ πέρασε λίγο έξω και στο 17’ ο Καντέ πέρασε κάθετα στον Καντέ εκείνος από δεξιά έστρωσε στον Ζιρού που από κοντά πλάσαρε για το 3-0. Η Σλάβια έβγαλε αντίδραση και στο 26’ ο Κέπα έβγαλε με τα πόδια την κεφαλιά του Ντέλι αλλά από το κόρνερ ο Σούτσεκ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-1. ‘Όμως με τη σέντρα ο Έμερσον σέντραρε από αριστερά και ο Ζιρού έβαλε την προβολή στο πρώτο δοκάρι. Ο Κολάρ απέκρουσε αλλά ο Πέδρο από κοντά με πλασέ έγραψε το 4-1.

Οι Τσέχοι δεν απογοητεύτηκαν παρά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό και στο 52’ Σέβτσικ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή κι έγραψε το 4-2. Και μάλιστα στο 54’ ο Σέβτσικ με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 4-3. Στο 62’ οι Τσέχοι έφυγαν ξανά στην κόντρα αλλά ο Σέβτσικ γλίστρησε κι ενώ βρισκόταν σε ιδανική θέση ενώ στο 68’ το σουτ του Κραλ σταμάτησε πάνω στον Κόβασιτς.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Έμερσον, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Καντέ, Μπάρκλεϊ (69’ Ζορζίνιο), Κόβασιτς, Πέδρο (86’ Οντόι), Αζάρ (64’ Γουίλιαν), Ζιρού

ΣΛΑΒΙΑ: Κολάρ, Νγκαντέ, Κούντελα, Μπορίλ, Ντέλι, Σούτσεκ, Κραλ, Σέβτσικ (78’ Στοχ), Ζμραλ (84’ Σκόντα), Τραορέ, Μάσοπουστ (52’ Ολαϊνκά)

EUROPA LEAGUE – ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ -ΕΠΑΝΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΝΑΠΟΛΙ – ΑΡΣΕΝΑΛ: (0-2)

Γήπεδο: Σαν Πάολο

Χωρίς καν να δεχθεί γκολ, η Άρσεναλ πήρε τη νίκη με 0-1 και στο «Σαν Πάολο» απέναντι στη Νάπολι. Οι «κανονιέριδες» μετά το 2-0 στο Λονδίνο πήραν το διπλό και στη Νάπολη και πλέον βρίσκονται στα ημιτελικά όπου και θα αντιμετωπίσουν τη Βαλένθια. ”Λίγοι” οι «παρτενοπέι» του Κάρλο Αντσελότι κόντρα στην ομάδα του Ουνάι Έμερι που δεν θα μπορούσαν να έχουν πάρει κάτι περισσότερο από τα δύο παιχνίδια αφού δεν σκόραραν ούτε μία φορά.

Κακό παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο με τη Νάπολι να μην έχει βρει τον τρόπο και τους χώρους ώστε να πετύχει το γρήγορο γκολ που έψαχνε. Στο 17′ οι «παρτενοπέι» βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση με τον Μίλικ να ανοίγει για τον Κουλιμπαλί που γύρισε για τον Καγιεχόν αλλά το πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Τσεχ.

Στο 24′ ο Μίλικ σκόραρε μετά από υπέροχη κάθετη του Ζιελίνσκι αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στον σκόρερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Πολωνός επιθετικός έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς και πάλι μετά από σέντρα του Ζιελίνσκι, έπιασε ανενόχλητος μπροστά από τον Τσεχ κεφαλιά ”ψαράκι” στέλνοντας τη μπάλα απογοητεύτηκα αουτ. Με την συμπλήρωση του ημιώρου η Άρσεναλ απείλησε με βολέ στην κίνηση από τον Ομπαμεγιάνγκ αλλά ο Μερέτ μπλόκαρε εύκολα.

Στο 36′ η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λακαζέτ που άφησε ”άγαλμα” τον Μερέτ. Στο 42′ ο Άλαν έβγαλε σέντρα για τον Καγιεχόν που σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Νάπολι είχε ευκαιρία με τον Ζιελίνσκι αλλά ο Τσεχ απέκρουσε.

Στο 48′ η Άρσεναλ είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους, με τον Μερέτ να αποκρούει εντυπωσιακά πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ από πολύ κοντά. Στο 54′ η Νάπολι πέτυχε και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά με τον Μέρτενς το οποίο όμως και πάλι ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Άρσεναλ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μερέτ να σταματά και πάλι τον Ομπαμεγιάνγκ.

Στο 66′ ο Γκουλάμ πέρασε ωραία για τον Μίλικ που μέσα στην περιοχή των «κανονιέριδων» γύρισε και σούταρε αλλά ο Σωκράτης έβαλε την κόντρα κι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 80′ ο Μάριο Ρούι έβαλε σέντρα με τον Μονρεάλ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας στέλνοντας την προς το τέρμα της ομάδας του αλλά ο Τσεχ απέκρουσε τελευταία στιγμή.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Μαξίμοβιτς (45′ Μέρτενς), Κίρικες, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ (71′ Μάριο Ρούι), Καγιεχόν, Άλαν, Ρουίθ, Ζιελίνσκι, Μίλικ, Ινσίνιε (60′ Γιουνές)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Σωκράτης, Κοσιελινί, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα, Τσάκα (61′ Ελνένι), Κολάσινατς, Ράμσεϊ (34′ Μιχιταριάν), Λακαζέτ (68′ Ιβόμπι), Ομπαμεγιάνγκ

EUROPA LEAGUE – ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ – ΕΠΑΝΛΗΠΤΙΚΟΣ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: 2-0, (3-1)

Γήπεδο: Μεστάγια

Η Βαλένθια έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στη Βιγιαρεάλ και πήρε στο ”ρελαντί” τη νίκη με 2-0. Οι «νυχτερίδες» μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα, πέτυχαν άλλη μία νίκη στην… πισίνα του «Μεστάγια» και βρίσκονται στα ημιτελικά του Europa League όπου και θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ. Λίγα πράγματα από το «κίτρινο υποβρύχιο» που πλέον έχει να παλέψει και για την παραμονή στη «La Liga».

Στο 10′ η Βαλένθια είχε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού με τον Παρέχο να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή της Βιγιαρεάλ αλλά ο Φερνάντες απομάκρυνε. Τρία λεπτά αργότερα οι «νυχτερίδες» άνοιξαν το σκορ με τον Λάτο να σκοράρει με υπέροχο πλασέ στον αέρα μετά από σέντρα ακριβείας του Γκέδες.

Στο 22′ η Βιγιαρεάλ είχε την πρώτη της τελική αλλά το μακρινό συρτό σουτ που επιχείρησε ο Τριγιέρος, μπλόκαρε εύκολα ο Νέτο. Με την συμπλήρωση 40 λεπτών η Βιγιαρεάλ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ζεράρ Μορένο να πιάνει μία κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τριγιέρος αλλά ο Νέτο απέκρουσε εντυπωσιακά. Η Βαλένθια απάντησε με δικιά της ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα αλλά ο Φερνάντες σταμάτησε τον Γκαμεϊρό.

Η Βιγιαρεάλ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 52′ με τον Πεντράθα να κάνει ατομική ενέργεια και συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Νέτο μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Παρέχο εκτέλεσε ένα φάουλ με τη μπάλα να βρίσκει στον Φούνες-Μόρι που ήταν στο τοίχος, αλλάζοντας πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Φερνάντες για το 2-0 των «νυχτερίδων». Στο 64′ η Βιγιαρεάλ είχε ευκαιρία με σουτ του Τσουκβουέζε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Βας, Ρονκάλια, Ντιακαμπί, Λάτο, Φεράν Τόρες, Σολέρ (45′ Γκάμπριελ Παουλίστα), Παρέχο (62′ Κοκελέν), Γκέδες (68′ Λι Κανγκίν), Γκαμεϊρό, Σάντι Μίνα

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Φερνάντες, Ράτιου, Φούνες-Μόρι, Βίκτορ Ρουίθ, Χάιμε Κόστα, Μορλάνες, Τριγιέρος (74′ Χάβι Φουέγο), Κάσερες (64′ Φορνάλς), Πεντράθα, Ραμπά (45′ Τσουκβουέζε), Ζεράρ Μορένο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button