Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός!

Η πρόκριση είχε ήδη κριθεί από το 3-0 του Καραϊσκάκη και με το 2-2 της Μπρατισλάβας ο Ολυμπιακός πέρασε «σβηστός» στους ομίλους του Europa League. #Olympiacos #EuropaLeague #group_stage #Slovan

Η πρόκριση είχε ήδη κριθεί από το 3-0 του Καραϊσκάκη και με το 2-2 της Μπρατισλάβας ο Ολυμπιακός πέρασε «σβηστός» στους ομίλους του Europa League. Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου τα δύο γκολ, με παίκτη παραπάνω από το 26′ οι «ερυθρόλευκοι».

Ένας εξαιρετικά χαλαρός Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει ενδιαφέρον στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας μετά το 3-0 του Καραϊσκάκη, ωστόσο η αποτελεσματικότητά του στην επίθεση… ισοφάρισε τα πολλά κενά στην άμυνα και μπήκε… περπατώντας στους ομίλους του Europa League. Το τελικό 2-2, παίζοντας μάλιστα με παίκτη παραπάνω από το 26ο λεπτό, δεν έχει καμία σημασία στην οικονομία της πρόκρισης που ήρθε εύκολα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τους Πειραιώτες ως προς την παρουσία τους στη συνέχεια της διοργάνωσης. Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου τα δύο «ερυθρόλευκα» γκολ, ντεμπούτο για τον Ρόνι Λόπες.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, σχετικά καλός ήταν ρυθμός από το ξεκίνημα έστω κι αν στα επόμενα λεπτά δεν υπήρξαν πολλές φάσεις. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του για να καθαρίσει και τη ρεβάνς, με τη γνωστή κατοχή μπάλας και γρήγορη κυκλοφορία, ενώ αντίθετα η Σλόβαν έκανε ξανά παιχνίδι αναμονής και αντεπιθέσεων, γνωρίζοντας ότι δεν μάλλον μπορεί να βγει και να παίξει φουλ επίθεση απέναντι σε μια ποιοτικότερη ομάδα. Αντιθέτως ήλπιζε έστω να βρει ένα γρήγορο γκολ σε κάποια κόντρα για να δώσει λίγο ενδιαφέρον στο σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι. Παραλίγο να το κάνει μάλιστα στο 14′ όταν είχε δοκάρι την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε αρκετά λάθη σε μεσαία γραμμή και άμυνα και σίγουρα μια… αδικαιολόγητα γερή δόση χαλαρότητας, παρά το σκορ του πρώτου αγώνα.

Με παίκτη παραπάνω και… τέλος

Το τελευταίο στοιχείο επηρέασε και την αποδοτικότητα του πρέσινγκ των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι είχαν κάποιες ανολοκλήρωτες προσπάθειες και μακρινά σουτ αλλά όχι «καθαρή» ευκαιρία μέχρι το 31′. Όλα όμως πιθανότατα είχαν ήδη κριθεί πέντε λεπτά νωρίτερα όταν ο Ντε Μάρκο είδε απευθείας κόκκινη για «καρατιά» πάνω στον Καμαρά. Μετά την αποβολή, όπως ήταν λογικό ο Ολυμπιακός κέρδισε αρκετά μέτρα στο γήπεδο. Ως το σημείο της κόκκινης είχε τον έλεγχο όσων συνέβαιναν όμως από τη στιγμή που πλέον έπαιζε με παίκτη παραπάνω, κυριάρχησε και άρχισε να πατά την αντίπαλη περιοχή. Την πρώτη φορά που το έκανε ο Βαλμπουενά αστόχησε από καλή θέση, όχι όμως και ο Ελ Αραμπί. Ο Γάλλος ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ ακριβείας και ο Μαροκινός με άψογη κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 33′ σε μια φάση που οι δυο τους «βγάζουν» με κλειστά μάτια εδώ και μια διετία.

Η αποβολή και το γκολ πάντως, σε συνδυασμό με την αναγκαστική αλλαγή του Μαντί Καμαρά, μάλλον κοίμισαν ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό αφού λίγα λεπτά μετά, η Σλόβαν βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Χεντί σε μια φάση που ο Λαλά ξεχάστηκε στα δεξιά, έγινε ένα γύρισμα που πέρασε από τρεις «ερυθρόλευκους» αμυντικούς και ο Χεντί ισοφάρισε μπαίνοντας ουσιαστικά με τη μπάλα στα δίχτυα. Συνολικά μετριότατη εικόνα από τους Πειραιώτες πάντως σε όλο το πρώτο 45λεπτο, με στιγμές μεγάλης αδράνειας στην άμυνα και συνολική χαλαρότητα σε όλες τις γραμμές.

«Καρμπόν» και στο δεύτερο

Ο Μαρτίνς πιθανότατα είχε πολλά να πει στα αποδυτήρια και η εικόνα του Ολυμπιακού στην επανάληψη ήταν… κατά το ήμισυ βελτιωμένη. Πιο σοβαροί και σίγουρα μια ταχύτητα πάνω οι «ερυθρόλευκοι» από τη μέση και μπροστά, όμως πίσω τα κενά και η χαλαρότητα παρέμεναν. Ο Ονιεκούρου έκανε γρήγορα το 1-2 μετά από πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη, όμως λίγο μετά ο Γκριν ισοφάρισε σε μια φάση που οι Σλοβάκοι έπαιξαν… βόλεϊ με κεφαλιές στην περιοχή του Βατσλίκ, για το δεύτερο γκολ τους με παίκτη λιγότερο στο ματς. Στη συνέχεια πάντως, ειδικά μετά και τις αλλαγές των δύο προπονητών, ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά να προσπαθεί να ελέγξει το ματς με μεγαλύτερη ηρεμία. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, όχι ότι θα είχε σημασία ούτως ή άλλως, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το 2-2 και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου ματς να μπαίνει «σβηστός» στους ομίλους του Europa League.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button