Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Μερτεζάκερ για τον Ένκε

Συγκίνησε ο Περ Μερτεζάκερ με μήνυμά του για τον Ρόμπερτ Ένκε.

Οκτώ χρόνια μετά την αυτοκτονία του Γερμανού τερματοφύλακα Ρόμπερτ Ένκε, ο συμπατριώτης και καλός φίλος του, Περ Μερτεζάκερ, δεν μπορεί να τον ξεχάσει.

«Ήμουν κεντρικός αμυντικός, ήταν τερματοφύλακας, κυριολεκτικά στεκόταν πίσω μου. Με ενθάρρυνε, αναδείκνυε τις ικανότητές μου, τις οποίες ορισμένες φορές ένας ανασφαλής 19χρονος δεν μπορεί να καταλάβει μόνος του. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να το τονίσουμε, όχι για να αποθεώσουμε με κάποιον τρόπο τον Ρόμπερτ, αλλά για να κάνουμε σαφές ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από κατάθλιψη δεν είναι σε καμία περίπτωση αδύναμοι.

Η κατάθλιψη μπορεί να χτυπήσει ακόμη και τους πιο δυνατούς ανθρώπους, όπως τον Ρόμπερτ, επειδή, όπως ο καρκίνος, είναι καθαρά μια αρρώστια. Γιατί δεν μου είπε ποτέ για την κατάθλιψή του; Ήμασταν φίλοι, οι οποίοι θα έπρεπε να λένε τα πάντα ο ένας στον άλλον. Έμαθα όμως ότι αυτή η συμπεριφορά συγκαταλέγεται στην κλινική φύση της κατάθλιψης. Όταν οι άνθρωποι πραγματικά υποφέρουν από αυτή, συνήθως προσπαθούν να το κρύψουν.

Η μνήμη του Ρόμπερτ με βοηθάει ακόμα και σήμερα. Από στιγμή σε στιγμή, οι αναμνήσεις μου μαζί του έρχονται ξανά στο μυαλό μου. Τότε νιώθω ξανά, πέρα από τον πόνο, την ευτυχία εκείνων των στιγμών», έγραψε στο blog «blog.robert-enke-stiftung.de» ο 32χρονος Γερμανός διεθνής κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ για την επέτειο των οκτώ ετών από την αυτοκτονία του φίλου του, Ρόμπερτ Ένκε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button