Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ηχητικό ντοκουμέντο: η κλήση του γιατρού του Μαραντόνα για βοήθεια-Τι δεν είπε

Ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση του γιατρού του Ντιέγο Μαραντόνα στα επείγοντα λίγη ώρα πριν από τον θάνατό, την ώρα που υπάρχουν υποψίες για αμέλεια.

Ηχητικό ντοκουμέντο με την κλήση του γιατρού του Ντιέγο Μαραντόνα στα επείγοντα λίγη ώρα πριν από τον θάνατό, την ώρα που υπάρχουν υποψίες για αμέλεια.

Ο θάνατος του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου παραμένει υπό διερεύνηση καθώς ο δικηγόρος του, αλλά όχι μόνο αυτός, έκανε καταγγελίες που αφορούν πιθανή αμέλεια από τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει να τον φροντίζουν κατ’ οίκον μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, στο κεφάλι.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο γιατρός του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, με τα επείγοντα όπου κάλεσε για βοήθεια και προκαλεί ερώτημα για ποιο λόγο δεν ανέφερε ότι ο ασθενής για τον οποίο κάλεσε ήταν ο «Ντιεγίτο».

Η κλήση για βοήθεια πραγματοποιήθηκε μέσω κινητού τηλεφώνου στις 12:17 μ.μ.

Επείγοντα: Γεια σας, επείγοντα 911.

Γιατρός: Γεια σας, τι κάνετε… Μιλώ… Μπορείτε να στείλετε αμέσως ασθενοφόρο στην γειτονιά Σαν Αντρές;

Επείγοντα: Σε ποιο μέρος;

Γιατρός: Τίγρε.

Επείγοντα: Ποιος είναι ο δρόμος;

Γιατρός: Είναι η γειτονιά Σαν Αντρές, ο δρόμος είναι Ιτάλια.

Επείγοντα: Σε ποιο μέρος της γειτονιάς;

Γιατρός: Είναι στο 45, μπορούν να εισέλθουν και να ρωτήσουν.

Επείγοντα: Τι συνέβη;

Γιατρός: Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος φαίνεται πως έχει υποστεί ανακοπή καρδιάς. Υπάρχουν γιατροί που τον παρακολουθούν.

Επείγοντα: Είναι άνδρας ή γυναίκα;

Γιατρός: Άνδρας.

Επείγοντα: Γνωρίζετε περίπου την ηλικία;

Γιατρός: Είναι περίπου 60 ετών.

Επείγοντα: Ποιο είναι το επώνυμο;

Γιατρός: Λεοπόλδο Λούκε.

Επείγοντα: Κλείνω και ενημερώνω.

Γιατρός: Σας ευχαριστώ. Γεια σας.

Οι αντιφατικές καταθέσεις των νοσοκόμων

Δημοσιεύματα στην Αργεντινή, τα οποία επιβεβαιώθηκαν και από δικαστικές αρχές, αναφέρουν πως ο Ρικάρντο, ένας από τους νοσοκόμους που φρόντιζαν τον Μαραντόνα, κατέθεσε πως κατά την αλλαγή της βάρδιας του στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης ο «Ντιεγίτο» ήταν ζωντανός. Το ίδιο κατέθεσε και η νοσηλεύτρια που ανέλαβε την επόμενη βάρδια μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Η Ζιζέλα μιλώντας στην αργεντίνικη εφημερίδα Clarion υποστήριξε πως στις 6:30 π.μ. περίπου ο Ντιέγο ανέεπνεε κανονικά και έδινε σημάδια ζωής.

Αυτό σημαίνει πως το τελευταίο άτομο που φαίνεται να τον είδε ζωντανό είναι ο νοσοκόμος Ρικάρντο στις 6.30 την Τετάρτη κι όχι ο ανιψιός του Τζόνι Εσπόσιτο, στις 23.30 της Τρίτης. Ερωτήματα υπάρχουν για το κατά πόσον ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ιατρικής περίθαλψης, καθώς η νοσοκόμα παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να υποβάλει έκθεση ότι εκείνο το πρωί είχε τον έλεγχο του Μαραντόνα, ενώ στην πραγματικότητα τον άφησε να ξεκουραστεί.

 

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button