Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Μια ανάσα από την ανανέωση με ΤΣΣΚΑ ο Ιτούδης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο Δημήτρης Ιτούδης είναι πολύ κοντά στο να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία τον επιβραβεύει μετά από μια φανταστική χρονιά.

Είχε να κερδίσει το δικό του στοίχημα, αφού μετά τη θητεία του στην ιστορική ΜΕΝΤ το 1999, έγινε για 13 χρόνια άξιος συνοδοιπόρος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Μετά από 5 κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων και… αμέτρητων ακόμη εντός συνόρων, ο Δημήτρης Ιτούδης διάλεξε το δύσκολο δρόμο του να γίνει πρώτος προπονητής και, τελικά, δικαιώθηκε.

Ο Έλληνας τεχνικός άρχισε από την Μπάνβιτ το 2013 και μόλις στην πρώτη του χρόνια ως head coach την έφερε πρώτη στο τουρκικό πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο, οδηγώντας τη μέχρι τα ημιτελικά στα playoffs. Η πρόκληση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν μπροστά του, αναλαμβάνοντας τα ηνία της το 2014 και αντικαθιστώντας τον σπουδαίο Έτορε Μεσίνα.

Ο Ιτούδης αντιμετωπίστηκε πολλές φορές με «βαριά» κριτική. Οι ουκ ολίγοι χαμένοι ημιτελικοί του Final Four της Euroleague δεν «έσβησαν» ούτε όταν είχε κερδίσει το… δάσκαλο Ζέλικο το 2016 στο Βερολίνο, αλλά ο Αντρέι Βατούτιν έβλεπε τη δουλειά του και το εκπληκτικό μπάσκετ που έπαιζε η ομάδα, αποφασίζοντας να τον κρατήσει.

Αμφότεροι, όπως και οι παίκτες, τα κατάφεραν. Η «ομάδα του στρατού» ήταν και πάλι γοητευτική στο παρκέ, μα συνάμα σκληρή, winner. Για αυτό αντέδρασε μετά το «μπρέικ» της Μπασκόνια στα playoffs και έκανε τη μεγάλη ανατροπή στον ημιτελικό με τη Ρεάλ, φορώντας το 8ο «στέμμα» απέναντι στην Εφές.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, πια, μετά τα θριαμβευτικά σχόλια που ακούει, αξίζει και μια μεγάλη επιβράβευση. Για αυτό το λόγο, ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ τον «προικίζει» με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά θα πρόκειται μάλλον για εκείνο, που θα κάνει τον Ιτούδη τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα προπονητή όλων των εποχών.

Η ΤΣΣΚΑ, άλλωστε, γνωρίζει μαζί του τι δρόμο ακολουθεί. Και αυτός είναι ο δρόμος της επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button