ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Κατέρρευσε» μέσα σε έξι λεπτά η Λαμία!

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της SuperLeague 2020-2021, ο Άρης υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της SuperLeague 2020-2021, ο Άρης υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Για κάτι λιγότερο από μία ώρα, η ομάδα της Λαμίας έκανε ότι ήθελε μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο, ο Λάζαρ Ρόμανιτς σκόραρε από την άσπρη βούλα με το 0-1 να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Στη επανάληψη όμως είχαμε την απόλυτη κατάρρευση για τους παίκτες του Γιώργου Πετράκη. Αρχικά ο Διαμαντόπουλος ακυρώνει καθαρό γκολ του Νιάσε για το 0-2 ενώ ο Λόπεθ λίγο αργότερα έκανε το 1-1.

Έξι λεπτά μετά, ο Μπερτόλιο κερδίζει πέναλτι και ο Γκάμα κάνει την απόλυτη ανατροπή και το 2-1 για τον Άρη.ψ Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπερτόλιο έκανε το 3-1 στο 88΄.

Το ματς:

Κλασσικό 4-4-2 για τον Πετράκη και τη Λαμία, με τον Επασί να είναι ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια, τον Σκόνδρα δεξιά τον Σαραμαντά αριστερά ενώ στο κέντρο ο Αντέτζο και ο Βύντρα. Στο κέντρο ο Μπεχαράνο με τον Νιάσε ενώ στα άκρα θα είναι ο Βασιλόγιαννης με τον Βιγιάλμπα. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ρόμανιτς με τον Καραμάνο.

Από την άλλη ο Ένινγκ για τον Άρη ξεκίνησε με 4-3-3 σχήμα, έχοντας τον Κουέστα στο τέρμα, τον Σάκιτς δεξιά, τον Γκανέα αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Ντάκοβιτς με τον Ρόουζ. Ματίγια ως αμυντικό χαφ, Τζέγκο και Σάσα λίγο πιο μπροστά του. Η τριπλέτα στην επίθεσης, Γκάμα αριστερά, Φετφατζίδης δεξιά και Μαντσίνι στο κέντρο της επίθεσης.

Πρώτο σουτ του αγώνα για τον ΠΑΣ Λαμία με τον Βιγιάλμπα να δοκιμάζει το πόδι του εκτός της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απο το κάθετο δοκάρι του Κούεστα, στο 2΄αυτή η φάση!

Καλή φάση και πάλι για τη Λαμία όταν στο 7΄ο Καραμάνος έκλεψε τη μπάλα έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Βιγιάλμπα, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρίτη καλή φάση στο ματς και πάλι για τη Λαμία, ο Ρόμανιτς κράτησε ωραία τη μπάλα, την έσπασε προς το κέντρο της περιοχής του Άρη, αλλά ο Βιγιάλμπα δεν πρόλαβε να κινηθεί προς την μπάλα για να απειλήσει!

Πρώτο 20 λεπτο στο ματς με τη Λαμία να έχει τις φάσεις αλλά ο Άρης είναι αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας με 70-30%.

Στο 19΄ο Ματίγια εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, αλλά ο Καραμάνος με αυτοθυσία έδιωξε μακριά τον κίνδυνο.

Από το 22΄και έπειτα η ομάδα του Ένινγκ άρχισε να πιέζει και να προσπαθεί κυρίως με τον Φετφατζίδη να απειλήσει! Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε ένα φάουλ στο 24΄αλλά ο Επασί έδιωξε σωστά. Ένα κόρνερ του Ματίγια τρία λεπτά αργότερα, απομάκρυνε εύκολα η άμυνα της Λαμίας.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Σάσα έβγαλε τη μπάλα στον Γκανέα, με τον αριστερό μπακ του Άρη να κάνει το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Επασί ήταν στη σωστή θέση, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σαραμαντάς έφυγε στην αντεπίθεση, έβγαλε ωραία πάσα στον Ρόμανιτς, αλλά ήταν ελάχιστα πιο γρήγορη με αποτέλεσμα να βγει ο Κουέστα και να προλάβει τον Σέρβο φορ των φιλοξενούμενων.

Μία ακόμη καλή φάση και πάλι για τον ΠΑΣ Λαμία. Ο Ρόμανιτς, ταλαιπώρησε τον Ντάτκοβιτς, ξεμαρκαρίστηκε, δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι καθώς κατέληξε άουτ.

Το πρώτο πέναλτι της σεζόν

Στο 35΄του αγώνα ο Βασιλόγιαννης έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι απο τον Κουέστα, με τον Ισπανό να τον ανατρέπει και ο Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι!

Την εκτέλεση ανέβαλε ο Λάζαρ Ρόμανιτς, ο οποίος στο 38΄με δυνατό πλασέ στην αριστερή γωνία του Κουέστα έκανε το 0-1!

Εξαιρετικός ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΣ Λαμία σήμερα, ο οποίος είναι μόνιμη απειλή για την ομάδα του Άρη! Η ομάδα του Πετράκη από την στιγμή που σκόραρε άρχισε να πιέζει περισσότερο με αποτέλεσμα να κρατήσει εύκολα 0-1 έως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου!

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Μπήκε με τέρμα το γκάζι ο Άρης, έτσι ώστε να φτάσει γρήγορα σε κάποιο γκολ και στο 49΄έπειτα από κόρνερ ο Ροζ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Επασί μάζεψε!

Σουτ του Γκάμα στο 52΄η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Επασί. Ο Ένινγκ έβλεπε την ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί να απειλήσει και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε δύο μαζεμένες αλλαγές ενώ άλλαξε και το σχήμα σε 4-2-3-1 με τον Λόπεθ στην κορυφή.

Στο 58΄ η Λαμία απειλεί ξανά με τον Νιάσε να σουτάρει, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.

Το ακυρωθέν – πεντακάθαρο γκολ του Νιάσε!

Στο 63΄η Λαμία έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη, η μπάλα έφτασε στον Νιάσε μπροστά στην εστία που την βάζει στα δίχτυα αλλά ο Διαμαντόπουλος σφυρίζει φάουλ του Σενεγαλέζου πάνω στον Τζέγκο.

Κατά την γνώμη μας κανένα απολύτως φάουλ πάνω στον Αυστραλό από τον Νιάσε, θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ, αλλά είμαστε συνηθισμένοι από της διαιτησίες του Διαμαντόπουλου!

Αντί να γίνει το 0-2 έγινε το 1-1

Η πίεση του Άρη δυστυχώς έφερε αποτελέσματα έστω και αργά. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη στο 72΄ ο Κρίστιαν Λόπεθ έκανε με κεφαλιά το 1-1. Μία καλή ευκαιρία είχαν οι «κίτρινοι» και ο Λόπεθ, ο οποίος είχε λίγα που είχε περάσει στο ματς, έφερε τον αγώνα στα ίσια.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!  Αντί να γίνει το 0-2 έγινε το 1-1 με τη βοήθεια της διαιτησίας! Πέρυσι ήταν το γκολ του Τουράμ που είχε ακυρώσει ο διαιτητής, φέτος το γκολ του Νιάσε.

Δυστυχώς, μετά το 1-1 ήρθε και το 2-1! Ο Μπερτόλιο κέρδισε το πέναλτι από τον Βιγιάλμπα με τον Μπρούνο Γκάμα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να πετυχαίνει την ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά.

«Κατέρρευσε» η ομάδα της Λαμίας μέσα σε έξι λεπτά! Βέβαια, με τη βοήθεια της διαιτησίας…

Τραγικό λάθος του Αντέτζο στο 79΄έδωσε την ευκαιρία στον Φετφατζίδη να βρεθεί σε θέση τετ α τετ με τον Επασί, αλλά ο Γάλλοκαμερουνέζος γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Έλληνα χαφ.

Μακρινό σουτ του Φετφατζίδη, ο Επασί μπλοκάρει εύκολα. Απίστευτη πάσα του Γκάμα στον Μπερτόλιο στο 88΄, ο Αργεντινός πέρασε και τον Επασί και έκανε εύκολα το τελικό 3-1.

Κάκιστη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΣ Λαμία και καλώς ή κακώς η ήττα ήταν αναμενόμενη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς, Γκανέα, Ροζ, Ντάτκοβιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι

Αναπληρωματικοί: Μπουσέ, Αντέμ Αλί, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μπερτόλιο, Σεγκεργκης, Χατζηπιρπιριδης, Λόπεθ, Μάνος

ΠΑΣ Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επάσι, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Βύντρα, Μπεχαράνο, Νιάσε, Βασιλόγιαννης, Βιγιάλμπα, Ρόμανιτς, Καραμάνος

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Μπουλούλης, Ζιούλης, Νικολόπουλος, Καραγιάννης, Τσούκαλος, Μπιανκόνι

Διαβάστε επίσης

Back to top button