Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αν «κατέβει» ο Μπουτσικάρης, θα είναι μεγάλο φαβορί για πρόεδρος στη Λίγκα!

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα στη Superleague 1.

Ο Βασίλης Βέργης γράφει τις τελευταίες πληροφορίες για την επόμενη «μετά Λυσάνδρου» μέρα στην Super League.

Τα δεδομένα τούτη την ώρα είναι δύο:

1. Ο Μηνάς Λυσάνδρου ολοκληρώνει τον Ιούνιο τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της Super League, προκηρύσσει εκλογές και αποχωρεί. Αφήνοντας, όπως γράψαμε πρόσφατα, μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη σε αυτόν που θα τον διαδεχθεί.

2. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα είναι υποψήφιος για την προεδρία. Ο κ. Κούγιας επανέλαβε αρκετές φορές την άποψή του σύμφωνα με την οποία στην ηγεσία της Λίγκας πρέπει πάντα να εκλέγεται ένας εκ των προέδρων των ΠΑΕ του Συνεταιρισμού.

3. Δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτή την εκλογική διαδικασία να είναι μόνος του ο κ. Κούγιας. Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει αντίπαλος. Και μάλιστα αντίπαλος ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα έχει την στήριξη της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού αλλά και του ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με τον Αλέξη Κούγια ο οποίος θα υποστηριχθεί από το «μπλοκ» του Ολυμπιακού.

Υπάρχει πολύ μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι από τα νέα στελέχη στο χώρο, όμως με τις γνώσεις, το ήθος και την εργατικότητά του έχει κερδίσει τους δύσκολους «ποδοσφαιροπαράγοντες».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να πεισθεί ο κ. Μπουτσικάρης να «κατέβει» υποψήφιος για την προεδρία της Super League. Ο Γιάννης Αλαφούζος το υποστηρίζει. Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι θα είναι ιδανική λύση για να συνεχίσει το έργο του Μηνά Λυσάνδρου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μπουτσικάρης θα στηριχθεί και από τον ΠΑΟΚ.

Αντιλαμβάνεστε πως σε αυτή την περίπτωση ο α’ αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού θα είναι τεράστιο φαβορί για να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της Super League.

Για την ώρα, πάντως, δεν έχει αποφασίσει ο ίδιος αν θα δεχθεί να είναι υποψήφιος. Δεν είναι ο πρώτος, άλλωστε, που έχει αμφιβολίες για το εγχείρημα. Αντίστοιχες είχε και ο κ. Λυσάνδρου προτού πάρει την σχετική απόφαση.

Η Super League «απορροφάει» πολλές εργατοώρες σε όποιον καθίσει στην προεδρική καρέκλα της (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με το «κενό» του στην ΠΑΕ από την οποία προέρχεται), τον βάζει στο «επίκεντρο» των συλλογικών αντιπαραθέσεων αλλά και του Τύπου.

Πάντως οι πηγές μας είναι κατηγορηματικές: αν τελικά ο κ. Μπουτσικάρης πειστεί να «κατέβει» θα είναι το μεγάλο φαβορί για την προεδρία της Super League. Ίδωμεν…

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button