Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ολυμπιακός: Πραξικόπημα στη Γουϊνέα, όπου βρίσκονται οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά, Κανέ

Ανησυχεί ο Ολυμπιακός για το πραξικόπημα στην Γουϊνέα όπου βρίσκονται οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά, Μαμαντού Κανέ.

Ανησυχεί ο Ολυμπιακός για το πραξικόπημα στην Γουϊνέα όπου βρίσκονται οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά, Μαμαντού Κανέ.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις με το πραξικόπημα στην Γουϊνέα, όπου βρίσκονται οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά, αλλά και ο Μαμαντού Κανέ.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες ειδικές δυνάμεις της Γουϊνέας συνέλαβαν τον πρόεδρο Άλφα Κοντέ. Και κατάργησαν τους θεσμούς, επιβάλλοντας το δικό τους καθεστώς.

Κυκλοφορούν βίντεο στο διαδίκτυο όπου είναι ο πρόεδρος της Γουϊνέας και γύρω του οι πραξικοπηματίες.

Πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έστειλε το μήνυμα του. Αναφέρει πως παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Και πως ζήτησε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο πρόεδρος Άλφα Κοντέ.

Το Reuters αναφέρει πως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των βίντεο, που δείχνουν τους πραξικοπηματίες να κρατούν τον Κοντέ.

Παράλληλα τα Υπουργείο άμυνας της Γουϊνέας ανέφερε πως απωθήθηκε η προσπάθεια για την κατάληψη της εξουσίας.

Επισης υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κονακρί, την πρωτεύουσα της Γουϊνέας.

Οι Μαντί, Αγκιμπού Καμαρά, Κανέ – Αναβλήθηκε το ντέρμπι
Στην πρωτεύουσα είναι οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Μαμαντού Κανέ. Είναι σε ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Εθνικής ομάδας.

Γιατί την Δευτέρα (6/9) είναι να διεξαχθεί το ντέρμπι με το Μαρόκο στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης των ομίλων στη ζώνη της Αφρικής, για το Μουντιάλ του 2022.

Ο εκλέκτορας του Μαρόκου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, τόνισε πως περιμένει την αποστολή αεροπλάνο στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει. Αλλά δεν μπορούν, αφού ακόμα δεν υπάρχει ασφάλεια.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς γιατί το ξενοδοχείο μας είναι κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Δεν κυκλοφορεί κόσμος στους δρόμους. Είδαμε να τρέχουν κάτι στρατιώτες. Μας περιμένει αεροπλάνο στο αεροδρόμιο για να φύγουμε. Το παιχνίδι ακυρώθηκε. Υπάρχει η σκέψη να γίνει στο Μαρόκο», είπε σχετικά.

 

 

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button