Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Περίπατος στα «Περιβόλια»

Με φόρα, έπειτα και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Παναιτωλικός νίκησε εύκολα εκτός έδρας τον Πλατανιά με 3-0 και σκόρερ τους Χόρχε Ντίας (χ2) και Φάρλεϊ Ρόσα και ανέβηκε «τετράδα».

Στην πρώτη της κιόλας επιθετική προσπάθεια η ομάδα του Μάκη Χάβου άνοιξε το σκορ (1-0) με τον Χόρχε Ντίας να κάνει ένα εναέριο βολέ μέσα από την περιοχή του Αντώνη Κοκκαλά, μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα του Πλατανιά σε σουτ του Φάρλεϊ Ρόσα, σε μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από τα πόδια του Φράνκο Μάζουρεκ.

Τρία λεπτά μετά, ο Φράνκο Μάζουρεκ (ο οπόιος ήταν σε θέση οφσάιντ) λίγο έλειψε, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Δημήτρη Κυριακίδη και να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Ευτυχώς για τους Κρητικούς δεν κατάφερε να πιάσει καλά την προβολή.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά στο 19ο λεπτό με τον Ντίντακ Ντεβέσα να κάνει πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια αλλά σε θέση τετ α τετ με τον Κυριακίδη δεν είχε καλή ισορροπία στο τελείωμα κι έτσι ο κίπερ του Παναιτωλικού αποσόβησε τον κίνδυνο και κράτησε το υπερ τους σκορ!

Λίγο πριν το ημίωρο του αγώνα, τα «καναρίνια» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Φράνκο Μάζουρεκ να σουτάρει ψηλά άουτ από εξαιρετική θέση, ουσιαστικά προ κενής εστίας, μην καταφέρνοντας να αξιοποιήσει την πάσα του Χόρχε Ντίας.

Ο Φάρλεϊ Ρόσα διπλασιάζει τελικά τα τέρματα της ομάδας του Μάκη Χάβου με ωραίο τεχνικό σουτ με το δεξί, έξω από την αντίπαλη περιοχή, λίγα λεπτά πριν στείλει ο διαιτητής τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Ενώ στο 45′ ο Παναιτωλικός παραλίγο να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Κοκκαλά να διώχνιε την μπάλα, αυτή να κοντράρει στον Κλέσιο και να καταλήγει λίγο άουτ.

Στην επανάληψη, ο Πλατανιάς πίεσε για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση με την πρώτη καλή του φάση να έρχεται στο 62ο λεπτό.

Ο Ελίνι Δημούτσος έκλεψε την μπάλα την πάσαρε στον Κλαρκ Ενσικουλού, τη σέντρα του τελευταίου όμως δεν πρόλαβε ο Μπούντνικ που μπήκε ο ίδιος στα δίχτυα!

Το επόμενο ακριβώς λεπτό, ο Πλατανιάς θα μείνει με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Πλιάτσικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στο Μάζουρεκ.

Στο 79′ ήρθε και η επισφράγιση της νίκης για τον Παναιτωλικό που έκανε το 3-0 με τον Ντίας να πετυχαινει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά από εξαιρετική κάθετη από τον Μαρινάκη στο Μάζουρεκ με τον τελευταίο να  δίνει στον Ουρουγουανό έτοιμο γκολ!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πλατανιάς (Παράσχος): Κοκκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς (46′ Στόιτσεφ), Κοροβέσης (46′ Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (66′ Κρος), Μπούντνικ
Παναιτωλικός (Χάβος): Κυριακίδης, Λουίς Ρότσα (52′ Τσοκάνης), Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (67′ Μπράβο), Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Μάζουρεκ, Φάρλεϊ Ρόσα (59′ Ντιέγκο Λόπες), Χόρχε Ντίας

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button