Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παραμένει η ποινή του υποβιβασμού για τους μη αδειοδοτημένους

Οι αλλαγές στον Κανονισμό Αδειοδότησης αφορούν μόνο την «καθαρή θέση» μιας ΠΑΕ, ωστόσο οι ομάδες που δεν θα διακανονίσουν όλα τα χρέη τους, θα υποβιβαστούν στην Football League.

Κανονικά σε ισχύ θα παραμείνει και φέτος η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια από την ΕΠΟ.

Όπερ σημαίνει, πως μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018, οι ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν διακανονίσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν ως τις 31/12/2017 προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προς πάντες. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως και πέρσι (που επανήλθε η ποινή μετά από χρόνια) έτσι και φέτος, η ομάδα που δεν λάβει πληροί τα κριτήρια θα υποβιβαστεί στην Football League.

Η διευκρίνιση γίνεται με αφορμή την είδηση που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης, που εμφανίστηκε ως «φωτογραφική» για τον Παναθηναϊκό.

Η απόφαση που πάρθηκε είναι να αδειοδοτείται η ομάδα που έχει αρνητική «καθαρή θέση», αρκεί να είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Έτσι δεν θα ισχύει γι’ αυτές τις ΠΑΕ ο «έλεγχος βιωσιμότητας», βάσει του οποίου όφειλες να αποδείξεις ότι έχεις εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ρευστότητα και διασφαλίσεις. Βέβαια, ο «έλεγχος βιωσιμότητας» δεν ίσχυσε ούτε πέρσι…

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button