ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

LS analysis report: Ο Αστέρας στο μικροσκόπιο!(pics+vids)

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Όπως πρέπει να κάνει κάθε επαγγελματική ομάδα, έτσι και ο ΠΑΣ Λαμία καλείται να αφήσει πίσω του το αποτέλεσμα και την κακή εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ και να επικεντρωθεί στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τώρα, το LamiaSports όπως κάνει πριν από κάθε ματς των «κυανόλευκων» θα σας βάλει στο κλίμα του αγώνα με μία σειρά διαφόρων αφιερωμάτων, όπως την ανάλυση του αντιπάλου, την σύγκριση των δύο μπάτζετ, του παίκτες «κλειδιά», τους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των συλλόγων αλλά και την μεταξύ τους προϊστορία.

Σήμερα θα περάσουμε από «κόσκινο» την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης!

ΡΟΣΤΕΡ

Ο Αστέρας Τρίπολης διαθέτει το μεγαλύτερο ρόστερ στην SuperLeague 1 έχοντας σύνολο 38 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς, οι 19 (δηλαδή το 50%) είναι ξένοι ποδοσφαιριστές και το ισπανικό στοιχείο είναι αυτό που υπερισχύει. Μία ενδεκάδα Ισπανών ποδοσφαιριστών αγωνίζονται αυτή την στιγμή στην ομάδα της Αρκαδίας, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του Αστέρα είναι τα 23,8 χρόνια.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά το ρόστερ της «κίτρινης» ομάδας:

 

Προπονητής

Καριέρα ως προπονητής:
Βαγιαδολίδ Β’ (2015-16), Ιθάρα (2016-17), Μπούθας (2017-18), Μιραντές (2018-19), Αστέρας Τρίπολης (2019-)

 

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Κωνσταντίνος Παναγιώτου – Δεξιός μπακ – πρώην ομάδα: Παναργιακός

Αντριάν Ριέρα – Δεξιός εξτρέμ – Πρώην ομάδα: Βιγιαρεάλ Β΄

Λουίς Φερνάντεζ – Σέντερ φορ – Πρώην ομάδα: Μούρθια

Σίτο – αριστερός εξτρέμ – Πρώην ομάδα: Βαλένθια Β΄

Χερόνιμο Μπαράλες – Σέντερ φορ – Πρώην ομάδα: ΠΑΣ Λαμία

Νεόφυτος Μιχαΐλ – Τερματοφύλακας – Πρώην ομάδα: Δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ

Φράντζεσκ Ρέγκις – Σέντερ φορ – Πρώην ομάδα: CD Βιτόρια

Ενέκο Χαουρέγκι – σέντερ φορ – Πρώην ομάδα: Καντίθ

Ενέκο Καπίγια – Μεσοεπιθετικός – Πρώην ομάδα: Ρεάλ Σοσιεδάδ

Μπόρχα Φερνάντεζ – Μέσος – Πρώην ομάδα: Μιέζντ

Ντάνι Σουάρεζ – Σέντερ μπακ – Πρώην ομάδα: Γκόρνικ Ζάμπρε

 

ΟΙ TOP ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Αστέρας Τρίπολης την καλοκαιρινή μεταγραφική που μας πέρασε, πραγματοποιήσε 11 μεταγραφές από τις οποίες οι περισσότερες ήταν Ισπανών ποδοσφαιριστών.

Αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε μία πεντάδα από τις σημαντικότερες μεταγραφές, τότε θα δούμε τον Ντάνι Σουάρεζ, τον σέντερ μπακ από τον Γκόρνικ Ζάμπρε να είναι πρώτος, ενώ ακολουθούν οι Μπόρχα Φερνάντεζ, Φραντζέσκ Ρεγκίς, Ενέκο Καπίγια και ο Κύπριος τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχαΐλ.

Βέβαια, εκτός από μεταγραφές στον Αστέρα είχαμε και αποχωρήσεις:

Οι σημαντικότερες αποχωρήσεις από τον Αστέρα το καλοκαίρ που μας πέρασε ήταν οι εξής:

  1. Γεώργιος Κυριακόπουλος, έφυγε για την Σασουόλο για 300χιλ €
  2. Νικόλαος Καλτσάς έφυγε ελεύθερος για την Ανόρθωση
  3. Μιχάλης Μανιάς έφυγε ελεύθερος για την Πογκόν
  4. Γεώργιος Αθανασιάδης έφυγε ελεύθερος για την ΑΕΚ
  5. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος έφυγε ελεύθερος για την Πογκόν.

 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας του Μπόρχα Χιμένεθ είναι ο συμπατριώτης του Μάρκ Φερνάντεζ. Ο Ισπανός αριστερός εξτρέμ έχει πάρει από το χεράκι την ομάδα της Τρίπολης και προσπαθεί με κάθε τρόπο να την ανεβάσει επίπεδο.

Ο Φερνάντεζ έχει σε 7 συμμετοχές με την φανέλα του Αστέρα, 4 γκολ, ενώ γενικά οι εμφανίσεις του είναι εξαιρετικές μέχρι στιγμής.

Στον πίνακα των σκόρερ της αρκαδικής ομάδας, τον Μάρκ ακολουθούν οι Λουίς Φερνάντεζ με 2 γκολ και Χερόνιμο Μπαράλες και Ντάνι Σουάρεζ με 1.

Όσο αφορά τους καλύτερους «σερβιτόρους» των Αρκάδων έχουμε:

Τον Αντριάν Ριέρα με 2 ασίστ και τους Λουίς Φερνάντεζ, Χερόνιμο Μπαράλες και Τριαντάφυλλο Πασαλίδη με 1 ασίστ, ο καθένας του.

 

ΤΟ MARKET VALUE ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με το transfermarkt.com ο Αστέρας Τρίπολης έχει total market value 9,48εκατ.€.

Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλη ποδοσφαιρική αξία στην ομάδα του Αστέρα, αλλά πιο κάτω μπορείτε να δείτε τους top-5.

Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης είναι ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική αξία αυτή την στιγμή στο ρόστερ του Αστέρα Τρίπολης, έχοντας 800χιλ€ αξία.

Έπειτα, τον ακολουθούν άλλοι τέσσερις ποδοσφαιριστές με την ίδια ποδοσφαιρική αξία. Αυτό που διακρίνουμε είναι παρόλο που το 50% του ρόστερ της ομάδας από την Τρίπολη είναι ξένοι ποδοσφαιριστές, τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές αξίες τις έχουν Έλληνες παίκτες.

Όπως βλέπετε πιο κάτω, οι Ντάνι Σουάρεθ, Γιάννης Κότσιρας, Γέωργιος Αντζουλάς και Αναστάσιος Δουβίκας έχουν 500χιλ€.

Δείτε αναλυτικά:

 

Οι βασικοί και τα συστήματα!

Εφτά επίσημα παιχνίδι έχει δώσει η ομάδα του Αστέρα μέχρι στιγμής και ο Μπόρχα Χιμένεθ έχει χρησιμοποιήσει έξι διαφορετικά συστήματα.

Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό, όπου και ηττήθηκε με 1-0 σκορ ο Αστέρας έπαιξε με σύστημα 5-3-2 κλασσικό με δύο σέντερ φορ.

Την 2η αγωνιστική, ο Αστέρας υποδέχθηκε την ΑΕΚ από την οποία ηττήθηκε με σκορ 2-3. Σε αυτό το παιχνίδι ο προπονητής της γπηεδούχου ομάδας, άλλαξε το σύστημα και από 5-3-2 το γύρισε σε 3-5-2.

‘Επειτα έχουμε την 3η και την 4η αγωνιστική όπου ο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με το κλασσικό 4-4-2 double 6 και τα αποτέλεσματα ήταν ήττα από την Ξάνθη με 2-1 και η νίκη με 2-1 υπέρ του Ατρομήτου.

Το σύστημα με Ξάνθη
Το σύστημα με τον Ατρόμητο

Για την 5η αγωνιστική, ο Αστέρας έπαιξε απέναντι στον ΟΦΗ από τον οποίο και ηττήθηκε με 3-1, ενώ το σύστημα της ομάδας ήταν το 4-3-3 με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Και μετά την τετράδα στην άμυνα, ο Χιμένεθ στο ματς με τον ΠΑΟΚ αποφάσισε να γυρίσει και πάλι στην τριάδα και στην ήττα με 1-2 εντός έδρας έπαιξε με 3-4-3 σε ρόμβο.

Αφού είδε πως δεν ταιριάζει η τριάδα στην άμυνα στην ομάδα του, ο Ισπανός νεαρός προπηνητής άλλαξε και πάλι τακτική και στη νίκη με 0-1 επί του Πανιωνίου, οι «κίτρινοι» έπαιξαν με σύστημα 4-2-3-1.

 

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η αγωνιστική

2η αγωνιστική

3η αγωνιστική

4η αγωνιστική

5η αγωνιστική

6η αγωνιστική

7η αγωνιστική

Διαβάστε επίσης

Back to top button