Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Την πρωτιά η Αγγλία, πέρασαν και οι Τσέχοι

Οι Άγγλοι κέρδισαν την Τσεχία με 1-0, πήραν την πρωτιά στον όμιλο και περιμένουν αντίπαλο από τον 6ο όμιλο (Γαλλία, Γερμανία ή Πορτογαλία). Στην επόμενη φάση και η Τσεχία

Οι Άγγλοι κέρδισαν την Τσεχία με 1-0, πήραν την πρωτιά στον όμιλο και περιμένουν αντίπαλο από τον 6ο όμιλο (Γαλλία, Γερμανία ή Πορτογαλία). Στην επόμενη φάση και η Τσεχία

EURO 2020-4ος ΟΜΙΛΟΣ-3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΧΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ: 0-1

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Η Αγγλία κέρδισε με 1-0 την Τσεχία, καθάρισε την πρωτιά στον όμιλο και μένει στο «Γουέμπλεϊ», αποφεύγοντας τα ταξίδια. Ωστόσο ο αντίπαλός της στην επόμενη φάση θα μία εκ των Γαλλία, Γερμανία ή Πορτογαλία, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Οι Τσέχοι παρά την ήττα συνεχίζουν στη φάση των «16» ως μία εκ των καλύτερων τρίτων.

Ο αγώνας

Στα 90’’ ο Σό έβγαλε κάθετα στον Στέρλινγκ, που κινήθηκε στην πλάτης της άμυνας της Τσεχίας, πρόλαβε και την έξοδο του Βάτσλικ και τσίμπησε από πάνω του αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Τελικά στο 12ο λεπτό ο Τζακ Γκρίλις έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Στέρλινγκ με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι άνοιξε το σκορ για την Αγγλία.

Στο 26ο λεπτό ο Κέιν πάτησε περιοχή από αριστερά, απέφυγε όμορφα τον Κάλας και πλάσαρε με το δεξί αλλά ο Βάτσλικ έβγαλε εντυπωσιακά ενώ στο 28’ ο Χόλες έπιασε πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πίκφορντ απογειώθηκε κι έδιωξε σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ η άμυνα της Αγγλίας δεν απομάκρυνε και ο Σούτσεκ έκανε το σουτ που κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 35’ μετά από γύρισμα από αριστερά ο Σο έδιωξε πάνω στον Σούτσεκ, που έκανε το σουτ από το πέναλτι και είδε την μπάλα να ξύνει το δοκάρι του Πίκφορντ.

Στο 37ο λεπτό ο Σο έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Τσουφάλ και ο Βάτσλικ έπεσε και απομάκρυνε στη γωνία του και στο 43’ ο Κέιν έκανε το γύρισμα από κοντά αλλά ο Βάτσλικ του είπε όχι.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στην επανάληψη και η πρώτη υποψία φάσης ήταν ένα σουτ του Τόμας Πέκαρτ στο 83ο λεπτό το οποίο έφυγε λίγο έξω. Στο 86′ ακυρώθηκε γκολ του Χέντερσον για οφσάιντ.

Ο πρωταγωνιστής – Ραχίμ Στέρλινγκ

Ο σταρ της Σίτι είχε δοκάρι στα 90’’ και στο 12’ άνοιξε το σκορ και μάλιστα με κεφαλιά που δεν το συνηθίζει.

Ο αφανής ήρωας – Τζακ Γκρίλις

_

Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ τον ξεκίνησε βασικό και ο Γκρίλις τον δικαίωσε. Ο άσος της Βίλα ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ στο γκολ του Στέρλινγκ, άλλαζε συνεχώς θέσεις, είχε πολλά τρεξίματα κι έβγαλε ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ».

Η απογοήτευση – Χάρι Κέιν

.[1]

Μπορεί η ομάδα του να κέρδισε, μπορεί να πήρε την πρωτιά στον όμιλο αλλά ο Χάρι Κέιν συνεχίζει να απογοητεύει σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν είναι πως έμεινε άσφαιρος σε τρίτο σερί 90λεπτο, είναι πως χάνει και τα… άχαστα

Οι ενδεκάδες

ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σιλχαβί): Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Ντάριντα (64’ Κραλ), Χόλες (84’ Βίντρα), Σούτσεκ, Μπορίλ, Γιάνκτο (46’ Σέβτσικ), Μάσοπουστ (64’ Χλόζεκ), Σικ (75’ Πέκαρτ)

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Σο, Στόουνς (79′ Μινγκς), Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Φίλιπς, Ράις (46’ Χέντερσον), Σακά (84’ Σάντσο), Στέρλινγκ (68’ Ράσφορντ), Γκρίλις (68’ Μπέλινγκχαμ), Κέιν  

Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας (ΠΟΡ). Βοηθοί: Ρουί Ταβάρες (ΠΟΡ), Πάουλο Σοάρες (ΠΟΡ). 4ος: Σρντιάν Γιοβάνοβιτς (ΣΕΡ). VAR: Ζοάο Πινιέιρο (ΠΟΡ), Πάολο Βαλέρι (ΙΤΑ), Φίλιπο Μέλι (ΙΤΑ), Μασιμιλιάνο Ιράτι (ΙΤΑ).

Διαβάστε επίσης

Back to top button