Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Απών στην άμυνα

H αμυντική... αστάθεια του Παναθηναϊκού, δεν επέτρεψε στους «πράσινους» την υπέρβαση στη Βαρκελώνη, εκεί όπου είδαν να ολοκληρώνεται το αήττητο 4-0 ευρωπαϊκό σερί τους.

H αμυντική… αστάθεια του Παναθηναϊκού, δεν επέτρεψε στους «πράσινους» την υπέρβαση στη Βαρκελώνη, εκεί όπου είδαν να ολοκληρώνεται το αήττητο 4-0 ευρωπαϊκό σερί τους.

Το «τριφύλλι» ηττήθηκε 98-86 από την Μπαρτσελόνα, για την 13η αγωνιστική της Euroleague, με τους Ισπανούς να το υποχρεώνουν στην πέμπτη εφετινή ήττα του. Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν το ρεκόρ τους σε 10-3, συνεχίζοντας την καταδίωξη της κορυφή.

Ουσιαστικά τα αμυντικά αντανακλαστικά του Παναθηναϊκού λειτούργησαν μόνο στην τρίτη περίοδο, όταν οι «πράσινοι» κράτησαν τους Ισπανούς κάτω από τους 20 πόντους, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο στο -6 (71-65). Στον… επίλογο, όμως, του αγώνα η περιφερειακή άμυνα περιορίστηκε στα… μάτια, με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να δίνει ρεσιτάλ από τα 6.75 και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Ισπανούς στην επιτυχία.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, που δεν… προσπέρασε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και δεν βρήκε βοήθειες από τα 6.75 (7/23 τρίποντα), ο Τζίμερ Φριντέτ με 19 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Νικ Καλάθης (13π., 13ασ.), ΝτεΣόν Τόμας (12π.), Ιωάννης Παπαπέτρου (10π.) και Ταϊρίς Ράις (10π.). Από τους Ισπανούς, ο Νίκολα Μίροτιτς τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, κάνοντας όλη τη… ζημιά στο πρώτο ημίχρονο και παραδίδοντας τη σκυτάλη του σκοραρίσματος στον Μάλκολμ Ντιλέινι στο δεύτερο (17π., 5/8τρ.).

Τα δεκάλεπτα: 28-23, 55-47, 71-65, 98-86

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button