Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι 8 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κίνας (CFA) ανακοίνωσε τα ονόματα των οκτώ πόλεων που θα φιλοξενήσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κίνας (CFA) ανακοίνωσε τα ονόματα των οκτώ πόλεων που θα φιλοξενήσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων με 24 ομάδες το 2021 (από τις 17 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021), όπου ανάμεσά τους δεν είναι η πρωτεύουσα της χώρας, Πεκίνο: Σαγκάη, Τιαντζίν, Γκουανγκτζού, Γουχάν, Σενγιάνγκ, Τζιάν, Χανγκζού και Νταλιάν.

Η FIFA ήθελε αρχικά 12 ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά η UEFA ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρχουν μόνο οκτώ: θα πρέπει να είναι οι τελευταίοι τέσσερις νικητές του Champions League και του Europa League, αν και μπορεί να υπάρχει ένα όριο για τον αριθμό των ομάδων που προέρχονται από μία χώρα.

Τα σχέδια που υποβλήθηκαν στο συμβούλιο της FIFA περιλαμβάνουν πρόταση για έξι θέσεις από την Νότια Αμερική ενώ η Αφρική, η Ασία και η CONCACAF θα αποστείλουν τρεις ομάδες. Η Ωκεανία θα έχει έναν εκπρόσωπο. Το τουρνουά πρέπει να αρχίσει με οκτώ ομίλους των τριών, με τους νικητές να προχωρούν στα προημιτελικά.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button