Άλλα αθλήματα

Επίσημη ανακοίνωση της Ferrari: Δεν ανανεώνει με Φέτελ!

Υπήρχε ο καπνός... τώρα υπάρχει και η φωτιά! Φεύγει από τη Ferrari ο Φέτελ!

Εδώ και λίγα λεπτά, η Scuderia Ferrari Mission Winnow έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση της μη ανανέωσης της συνεργασίας της με τον Σεμπάστιαν Φέτελ!

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Scuderia Ferrari Mission Winnow και ο Sebastian Vettel αποφάσισαν από κοινού να μην παρατείνουν την τρέχουσα σύμβαση που θα καλύπτει τις υπηρεσίες του Sebastian ως οδηγού με την ομάδα, πέρα ​​από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης της στο τέλος της σεζόν της Formula 1 του 2020.

Η Mattia Binotto, Διευθύνων Σύμβουλος Gestione Sportiva και επικεφαλής της ομάδας “Αυτή είναι μια απόφαση που ελήφθη από κοινού από εμάς και τον Sebastian, μια από τις οποίες τα δύο μέρη πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο.

Δεν ήταν εύκολη απόφαση να ληφθεί, δεδομένης της αξίας του Sebastian ως οδηγού και ως ατόμου. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που οδήγησε σε Αυτή η απόφαση, εκτός από την κοινή και φιλική πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε τους ξεχωριστούς τρόπους μας για να επιτύχουμε τους αντίστοιχους στόχους μας.

Ο Sebastian είναι ήδη μέρος της ιστορίας του Scuderia, με τα 14 Grand Prix του να κερδίζουν τον τρίτο πιο επιτυχημένο οδηγό της ομάδας, ενώ είναι επίσης αυτός που έχει κερδίσει τους περισσότερους πόντους μαζί μας.

Στα πέντε χρόνια μαζί μας, τερμάτισε στις τρεις πρώτες κατηγορίες του Πρωταθλήματος Οδηγών τρεις φορές, συμβάλλοντας σημαντικά στη συνεχή παρουσία της ομάδας στις τρεις πρώτες κατηγορίες των Κατασκευαστών. Εκ μέρους όλων στη Ferrari, θέλω να ευχαριστήσω τον Sebastian για τον εξαιρετικό του επαγγελματισμό και τις ανθρώπινες ιδιότητες που έχει δείξει αυτά τα πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων μοιραστήκαμε τόσες πολλές υπέροχες στιγμές. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κερδίσουμε έναν παγκόσμιο τίτλο μαζί, ο οποίος θα ήταν ο πέμπτος για αυτόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε ακόμα να κερδίσουμε πολλά από αυτήν την ασυνήθιστη σεζόν 2020. “

“Η σχέση μου με τη Scuderia Ferrari θα τελειώσει στα τέλη του 2020. Για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτό το άθλημα, είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα μέρη να εργαστούν σε απόλυτη αρμονία. Η ομάδα και εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχει πλέον κοινό επιθυμία να μείνω μαζί πέρα ​​από το τέλος αυτής της σεζόν. Τα οικονομικά θέματα δεν έχουν παίξει κανένα ρόλο σε αυτήν την κοινή απόφαση. Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι όταν πρόκειται να κάνω ορισμένες επιλογές και δεν θα είναι ποτέ. Αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες οδήγησε πολλούς από εμάς να σκεφτούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτεραιότητές μας στη ζωή.

Κάποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία κάποιου και να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση σε μια κατάσταση που έχει αλλάξει. Εγώ ο ίδιος θα αφιερώσω το χρόνο που χρειάζομαι για να σκεφτώ τι πραγματικά έχει σημασία για το μέλλον μου. Η Scuderia Ferrari κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη Formula 1 και ελπίζω να έχει όλη την επιτυχία που της αξίζει. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την οικογένεια Ferrari και πάνω απ ‘όλα την «tifosi» της σε όλο τον κόσμο, για την υποστήριξη που μου έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο άμεσος στόχος μου είναι να τελειώσω τη μεγάλη μου πορεία με τη Ferrari, με την ελπίδα να μοιραστώ μερικές όμορφες στιγμές μαζί, για να προσθέσω σε όλες αυτές που έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα. “

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button