Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η “ακτινογραφία” των ντέρμπι των τεσσάρων διεκδικητών του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League

Η "ακτινογραφία" των ντέρμπι των τεσσάρων διεκδικητών του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League.

Το φετινό Πρωτάθλημα Stoiximan Super League είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά στα 65 χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League, ίσως στην πιο αμφίρροπη κι ενδιαφέρουσα “μάχη Τίτλου” στην Ευρώπη αυτή την αγωνιστική περίοδο, με τέσσερις διεκδικητές του Τίτλου, επί συνόλου 14 συλλόγων που απαρτίζουν τη Super League, να κάνουν μια άκρως ανταγωνιστική διαδρομή, τόσο στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, όσο και σε αυτές τις πρώτες τέσσερις στροφές των Stoiximan Super League Playoffs.

Οι μεταξύ τους αγωνιστικές “κόντρες” στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League είχαν μικρότερη σημασία, λόγω του εύρους και των υπόλοιπων αγώνων που καθορίζουν τη βαθμολογία της regular season.

Πλέον, όμως, στο “κλειστό” Πρωτάθλημα των Stoiximan Super League Playoffs υπάρχει μεγάλη βαρύτητα σε κάθε αποτέλεσμα.

Ας δούμε, όμως, μικρά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών δεδομένων των μεταξύ τους αγώνων στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, αλλά και στα πέντε από τα δώδεκα μεταξύ τους  ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα, μέχρι την 4η αγωνιστική ημέρα στα Stoiximan Super League Playoffs.

Στην ειδική βαθμολογία των ντέρμπι της κανονικής περιόδου, η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή, αφού δεν είχε ήττα στις έξι αναμετρήσεις και συγκέντρωσε 12 βαθμούς με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Στη δεύτερη θέση με απόλυτη ισορροπία στα αποτελέσματα βρίσκονται ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, αφού είχαν απολογισμό δύο νίκες – δύο ισοπαλίες – δύο ήττες και έκλεισαν την κανονική περίοδο με συγκομιδή οκτώ βαθμών στα ντέρμπι. Στα μεταξύ τους ματς υπήρξε μια νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και μια ισοπαλία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Ολυμπιακός με μια νίκη στα ντέρμπι, αυτή επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 4-1, δεν πήρε βαθμούς στην έδρα του στα ντέρμπι ανάμεσα στους τέσσερις, ενώ εκτός έδρας είχε μια νίκη – μια ισοπαλία – μία ήττα.

Στις δώδεκα αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League υπήρξαν τέσσερις ποδοσφαιριστές που σημείωσαν τρία γκολ στα ντέρμπι, ο Ελ Καμπί από τον Ολυμπιακό, ο Λιβάι Γκαρσία από την ΑΕΚ και οι Ντεσπόντοφ και Τόμας από τον ΠΑΟΚ. Στην κορυφή των σκόρερ του Παναθηναϊκού ήταν ο Γερεμέγιεφ με δύο τέρματα.

Στην ειδική βαθμολογία των ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί στα Stoiximan Super League Playoffs, μέχρι και την 4η αγωνιστική ημέρα, ο Παναθηναϊκός με δύο νίκες είναι στην κορυφή και ακολουθούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με τέσσερις βαθμούς, αλλά με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν τρία ντέρμπι και ο ΠΑΟΚ δύο. Ο Ολυμπιακός έχει δύο ήττες σε δύο αναμετρήσεις, μια εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό και μια εκτός από την ΑΕΚ.

Συνολικά στη γενική βαθμολογία με τα ντέρμπι που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε κανονική διάρκεια και Playoffs, η ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 14, ο ΠΑΟΚ με 12 βαθμούς και ο Ολυμπιακός με τέσσερις βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ έχουν σημειώσει από 15 τέρματα, ενώ οι Πράσινοι έχουν και το 3-0 (άνευ αγώνος) επί του Ολυμπιακού στο στάδιο Καραϊσκάκης και ο συντελεστής τους φτάνει το 18-13 στα γκολ.

Η χειρότερη άμυνα ανήκει στον ΠΑΟΚ με 16 τέρματα, ενώ 14 έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός που έχει συνολικό συντελεστή 9-17, λόγω και του 3-0 α.α. με τον Παναθηναϊκό στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Στη μάχη των σκόρερ στα ντέρμπι ανάμεσα στους τέσσερις διεκδικητές στα Stoiximan Super League Playoffs ο Φώτης Ιωαννίδης απολαμβάνει την κορυφή με τρία τέρματα, μέχρι και την 4η αγωνιστική ημέρα.

Ο Μπερνάρ, ο Ελίασον, ο Ποντένσε και ο Ντεσπόντοφ με τον Τόμας είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε ντέρμπι ανάμεσα στους διεκδικητές στην κανονική περίοδο, αλλά και στα Stoiximan Super League Playoffs, μέχρι στιγμής.

Θυμίζουμε και τα κριτήρια ισοβαθμίας στα Stoiximan Super League Playoffs/Playouts:

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν, τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα ακόλουθα:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs/ Playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Back to top button