ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έτοιμος για «πόλεμο» ο ΠΑΣ Λαμία!(match day)

Κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ Λαμία αναζητεί την καλή εμφάνιση και γιατί όχι και τη νίκη με τον κόσμο στο πλευρό του! Δείτε τα τελευταία νέα των δύο ομάδων, καθώς και τις πιθανές ενδεκάδες!

Μία από τις πιο δύσκολες αναμετρήσεις μέσα στο «κάστρο» του θα δώσει σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία.

Στο πλαίσιο της 20ης εμβόλιμης αγωνιστικής η ομάδα της Φθιώτιδας θα υποδεχθεί στο ΔΑΚ Λαμίας τον ΠΑΟΚ, στις 19:00 έχοντας ως στόχο να μην ηττηθεί και να παρουσιάσει και το καλό του πρόσωπο απέναντι σε μία από τις ομάδες του Big-4.

Τα αγωνιστικά νέα του ΠΑΣ Λαμία

Με χαρά, για ακόμη μία φορά ο Άκης Μάντζιος βλέπει όλα τα «όπλα» του να είναι στη διάθεσή του, εκτός βέβαια από τον τιμωρημένο Ταϊρόν, ο οποίος είναι και τραυματίας μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, την 18η αγωνιστική.

Σημαντική επιστροφή είναι αυτή του Μιγκέλ Μπιανκόνι, ο οποίος έλειψε από τον αγώνα του Αγρινίου, ενώ διαθέσιμος αλλά χωρίς να γνωρίζουμε την φυσική του κατάσταση είναι και ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε, ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα.

Η αποστολή της «κυανόλευκης» ομάδας απαρτίζεται από τους:

Τερματοφύλακες:  13 Damir Kahriman – 30 Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος

Αμυντικοί: 4 Adejo Daniel – 5 Τζανετόπουλος Άνταμ – 8 Πλιάτσικας Βασίλειος – 23 Σκόνδρας Ιωάννης – 24 Βύντρα Λουκάς – 27 Scarduelli Vanderson – 50 Asigba Mark

Μέσοι:  7 Βασιλόγιαννης Ανδρέας – 16 Bejarano Danny – 21 Δημούτσος Έλιν – 34 Σάλιακας Εμμανουήλ – 61 Μπουλούλης Κωνσταντίνος

Επιθετικοί:  – 9 Bianconi Miguel – 11 Καραμάνος Αναστάσιος – 17 Βλαχομήτρος Ανέστης – 18 Romanic Lazar – 19 Ismail Sassi – 77 Villalba Leonardo

Στο μυαλό του Άκη Μάντζιου

Σε μία αναμέτρηση όπως είναι η σημερινή, όπου αντίπαλος της Λαμίας είναι μία ομάδα από το big-4 και πόσο μάλλον, ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, οι προβλέψεις για την ενδεκάδα μοιάζουν εύκολες καθώς το να παίξουν αμυντικά οι «κυανόλευκοι», μάλλον είναι μονόδρομος.

Ή και όχι!

Πάμε λοιπόν να προσεγγίσουμε την πιθανή ενδεκάδα που θα δούμε σήμερα να παρατάσει ο Άκης Μάντζιος απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στο τέρμα, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος έχει κάνει «κατάληψη» και δίκαια μιας και διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν του.

Στην άμυνα, δεξιά θα βρίσκεται ο Ασίγκμπα, ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μάντζιου, ενώ αριστερά ο αρχηγός Βάντερσον θα πάρει θέση!

Στο κέντρο της άμυνας, Αντέτζο και Πλιάτσικας, ένα δίδυμο που δύσκολα θα το δούμε να «σπάει» φέτος στο πρωτάθλημα.

Η λογική λέει πως η ομάδα θα παραταχθεί με δύο 6αρια, δηλαδή καθαρούς «κόφτες» και αυτοί θα είναι ο Σκόνδρας και ο Μπεχαράνο.

Μιας και λείπει ο Ταϊρόν, ο Ελίνι Δημούτσος θα είναι στη θέση του αλλά όχι σαν «δεκάρι» αλλά σαν ένα «8αρι» με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Στην επίθεση είναι τώρα το μεγάλο ερωτηματικό! Αριστερά, θα είναι σίγουρα ο Ρόμανιτς, ενώ το ένα σενάριο θέλει τον Καραμάνο να παίζει δεξιά και τον Μπιανκόνι στην κορυφή. Αν τελικά δεν προτιμηθεί ο Μπιανκόνι στην επίθεση, τότε ο Καραμάνος θα παίξει ως σέντερ φορ και δεξιά θα δούμε τον Βασιλόγιαννη.

Το ίδιο θα συμβεί αν τελικά ο Καραμάνος παραμείνει στον πάγκο και ο Μπιανκόνι αγωνιστεί ως βασικός επιθετικός, τότε ο Βασιλόγιαννης θα είναι στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Τα αγωνιστικά νέα του ΠΑΟΚ

Έτοιμοι για μία ακόμα μάχη η ομάδα του ΠΑΟΚ. Η προετοιμασία για την αναμέτρηση στη Λαμία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22.01) με προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία.

Το τεχνικό επιτελείο έδειξε στους ποδοσφαιριστές μερικά ακόμα πράγματα τακτικής φύσεως, που είχαν να κάνουν κυρίως με το κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε ζέσταμα, rondo και δίτερμα στο φινάλε.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί προπονήθηκε κανονικά, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος και δεν θα βρεθεί στη Λαμία, όπως και ο Μίροσλαβ Στοχ , που έμεινε για δεύτερη μέρα εκτός προπονήσεων λόγω ίωσης. Ο Λέο Ζαμπά συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα και τις θεραπείες του.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Αμπέλ Φερέιρα ανακοίνωσε την αποστολή για τη μάχη στη Φθιώτιδα.

Οι 19 παίκτες που επέλεξε ο Πορτογάλος τεχνικός είναι οι:

Πασχαλάκης , Ζίβκοβιτς , Βαρέλα , Κρέσπο , Ίνγκασον , Ροντρίγκο , Μάτος , Γιαννούλης , Βιεϊρίνια , Ντόουγκλας , Μαουρίσιο , Μίσιτς , Εσίτι , Πέλκας , Μπίσεσβαρ , Λάμπρου , Λημνιός , Άκπομ , Σφιντέρσκι .

Στο μυαλό του Αμπέλ Φερέιρα

Δεν θα πάρει ρίσκo στο ματς κόντρα στη Λαμία ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος αναμένεται να παρατάξει το γνωστό πλέον σχήμα, με δύο αλλαγές.

Ο Πορτογάλος προπονητής θα κατεβάσει αντίστοιχη ενδεκάδα με αυτή που χρησιμοποίησε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με τους Γιαννούλη και Μπίσεσβαρ να επιστρέφουν στη δράση και να παίρνουν ξανά φανέλα βασικού.

Άλλωστε, το αμυντικό πρόβλημα που δείχνει να αντιμετωπίζει η Λαμία διευκολύνουν τον τεχνικό του ΠΑΟΚ που θα χρειαστεί μεγάλες αλλαγές στην τακτική του για να πάρει το τρίποντο.

Ο Ζίβκοβιτς θα πάρει τη θέση κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος και Γιαννούλη να τοποθετούνται δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τους Ίνγκασον και Βαρέλα στα στόπερ.

Μίσιτς και Αουγούστο θα πάρουν θέση στο κέντρο, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους, ενώ στις πτέρυγες θα παίξουν Λημνιός και Βιεϊρίνια. Στην κορυφή της επίθεσης ο Φερέιρα θα εμπιστευτεί ξανά τον Σφιντέρσκι.

Διαβάστε επίσης

Back to top button