FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Θέση έκπληξη για τον Πίτι στη Λαμία!

Αρκετοί φίλοι του ΠΑΣ Λαμία, όταν ανακοινώθηκε η επιστροφή του Φρανζίσκο Πίτι στην ομάδα, αναρωτήθηκαν «που θα χωρέσει και ο Ισπανός»;

Η αλήθεια είναι πως με Φακούντο Μπερτόλιο, Γιοάν Τομάς αλλά και τον Θανάση Καραγκούνη να παίζουν στην ίδια θέση με τον Πίτι, όλοι είχαμε μία μικρή επιφύλαξη για το που θα αγωνιστεί ο 38χρονος Ισπανός.

Πως θα σας φαινόταν όμως, αν επέλεγε ο Μάκης Χάβος, τον Πίτι να αγωνιστεί σε μία θέση έκπληξη;

Αρκετοί μεσοεπιθετικοί ποδοσφαιριστές, όταν φτάνουν σε μία αρκετά μεγάλη ηλικία για το ποδόσφαιρο, αρχίζουν και τραβιούνται προς τις πίσω θέσεις.

Τι εννούμε; Εννούμε πως επιλέγουν να παίζουν ως «8αρια» παρά ως «δεκάρια». Η θέση του «8ριου» δεν απαιτεί το τρέξιμο και την κινητικότητα που χρειάζεται να έχει ένας ποδοσφαιριστής που παίζει πίσω από τον σέντερ φορ.

Βέβαια, αυτό είναι στη διάθεση του εκάστοτε προπονητή, αλλά όπως έχουμε δει από του ΠΑΣ με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο, ο ποδοσφαιριστής που θα παίξει πίσω από το φορ θα πρέπει να είναι αρκετά κινητικός, γρήγορος και πολλές φορές να παίρνει και θέση σέντερ φορ.

Έχοντας αυτά κατά νου και γνωρίζοντας πως ο Πίτι με την εμπειρία που διαθέτει θα μπορούσε να αγωνιστεί πολύ εύκολα στη θέση αυτή, νομίζουμε πως ο Χάβος ήδη το έχει σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο.

Να τονίσουμε εδώ πως δεν αναφέρουμε πως θα πάρει τη θέση κάποιου άλλου, για παράδειγμα του Μάρκο Μπλάζιτς, αλλά να παίζει όταν δεν θα αγωνίζεται ο Σέρβος μέσος. Οι δύο ποδοσφαιριστές, αν και είναι από διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Μπορούν πολύ εύκολα να κρατήσουν τη μπάλα και να την «μοιράσουν» είτε αριστερά, είτε δεξιά.

Αυτό αποτελεί εξαιρετικό προσόν για ένα «8αρι». Θα μπορούσαμε λοιπόν να δούμε τον Δημούτσο να παίζει σε καθαρό ρόλο «κόφτη» και τον Πίτι δίπλα του ως τον ποδοσφαιριστή που θα κρατά μπάλα, θα οδηγεί την ομάδα και θα μοιράζει μπαλιές. Αυτό που κάνει με εξαιρετικό τρόπο ο Μπλάζιτς, όλα του τα χρόνια στην ομάδα.

Εννοείται, πως όταν επιστρέψει ο Μπεχαράνο θα διεκδικήσει θέση και αυτός στο βασικό σχήμα, όμως δεν είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει στη θέση «8».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button