Β΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Αχιλλέας Δομοκού: «Πόσα να αντέξουμε;»

Σε μία μακροσκελή ανακοίνωση προχώρησε η ομάδα του Αχιλλέα Δομοκού, έπειτα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο, στο γήπεδο των Ραχών, στο πλαίσιο του αγώνα της Β΄Φθιώτιδας με την ΑΕ Εχιναίων.

Με την παρακάτω ανακοίνωση η ομάδα του Αχιλλέα Δομοκού, παίρνει θέση στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο, στον αγώνα για τη Β΄Φθιώτιδα ανάμεσα στην παραπάνω ομάδα και την γηπεδούχο, ΑΕ Εχιναίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Α.Ο. ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

Μετά λύπης μας φτάνουμε στο σημείο να εκδώσουμε μία ανακοίνωση η οποία είναι μακριά απ’ την ιδεολογία της ομάδος μας . Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με τέτοιου είδους ενέργειες .

Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο των Ραχών στις 07/03/20 έγιναν μάρτυρες σε σκηνικά που απέχουν κατά πολύ από το ρομαντισμό που διακατείχε κάποτε το τοπικό ποδόσφαιρο . Πλέον έχει χαθεί η ουσία του αθλήματος, υπάρχουν περισσότεροι λόγοι και ίσως πιο « ισχυροί » από το θέμα του γοήτρου και του υγιούς ανταγωνισμού καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ερασιτεχνικές κατηγορίες .

Ο διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα όμως φαίνεται πως είχε διαφορετική άποψη , καθώς γέμισε τους παίκτες μας με κάρτες για λόγους τους οποίους μόνο εκείνος γνωρίζει , ενώ στη δική μας ομάδα για να δώσει φάουλ έπρεπε το μαρκάρισμα των αντιπάλων να χρήζει τουλάχιστον κίτρινης κάρτας . Δεν δόθηκαν δύο πέναλτι υπέρ μας μιας και ο άρχων του αγώνα ήταν απόλυτα σίγουρος πως τα μαρκαρίσματα ήταν καθαρά .

Η φάση όμως που για εμάς τουλάχιστον στιγμάτισε την εξέλιξη του ματς και δίνει λανθασμένα παραδείγματα ενός υγιούς αγώνα , στους νεαρούς παίκτες μας σημειώθηκε στο 89ο λεπτό της συνάντησης . Μετά από εκτέλεση φάουλ της ομάδος μας έξω απ’ την αντίπαλη περιοχή , ο τερματοφύλακας της Α.Ε. ΕΧΙΝΑΙΩΝ συγκρούστηκε με συμπαίκτη του και ο διαιτητής σφύριξε φάουλ , ενώ η μπάλα είχε φτάσει στα πόδια του ποδοσφαιριστή της ομάδος μας , Λελεντζή , ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με τον διαιτητή να δείχνει σέντρα ! ( Όπως φαίνεται και σε λήψη ρεπόρτερ που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο ) Και καθώς η ομάδα μας πανηγυρίζει αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές , αποτελούμενοι και από αυτούς που ήταν στον πάγκο αλλά και τον προπονητή τους να έχουν πέσει πάνω στον διαιτητή και να τον απειλούν . Κατευθυνθήκαμε να τον προστατεύσουμε με βάση τη νοοτροπία της ομάδος μας και μέσα σε ένα σκηνικό χάους , με απειλές , και διάφορα γαλλικά που ουσιαστικά τρομοκράτησαν τον διαιτητή είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού . Οι απειλές , οι χυδαίες φράσεις και η έντονη επιθετικότητα των αντιπάλων συνεχίστηκαν μέχρι το γραφείο των διαιτητών .

Μετά από την παρέμβαση τον ψυχραιμότερων και ενώ μεσολάβησαν 15-20 λεπτά περίπου , οι διαιτητές φώναξαν τους αρχηγούς για να μιλήσουν . Η απόφαση που άκουσε ο αρχηγός της ομάδας μας να παίρνει ο διαιτητής είναι πως το γκολ δε μπορεί να κατοχυρωθεί γιατί σφύριξε για φάουλ , που ακόμη και κατά τον ίδιο δεν ήταν , και μετά μπήκε το γκολ το οποίο ήταν κανονικότατο .. αρχίζουμε να ανησυχούμε για τη νοημοσύνη μας .. Οπότε επειδή είναι άνθρωπος όπως όλοι μας , έχει δικαίωμα να κάνει λάθος . Και προτίμησε όχι μόνο να μη διορθώσει το λάθος του αλλά να το επιβαρύνει κιόλας . Ο διαιτητής κ. Δημητρίου είπε να βγούμε και να δώσει ελεύθερο . ΠΟΣΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ !

Η ομάδα μας προσπάθησε να ηρεμήσει και για να μη συμβούν γεγονότα που απέχουν από τα αγωνιστικά όπως τα παρά πάνω, αποφασίσαμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας να μην μπούμε ξανά στον αγωνιστικό χώρο για να τελειώσει αυτό το παιχνίδι παρωδία . Ο αρχηγός της ομάδος μας , Λελεντζής , αρνήθηκε να υπογράψει τη σύνταξη του φύλλου αγώνος που ο διαιτητής του αγώνα αρκέστηκε σε παιδική και αόριστη περιγραφή.

Δεν δεχόμαστε σφαγή από κανέναν . Όπως εμείς κάνουμε την δουλειά μας , για να έχουν και οι κυρίες και κύριοι διαιτητές τη δική τους , καλό θα είναι να την κάνουν σωστά . Αν ο κύριος Δημητρίου έκανε σωστά τη δουλειά του , θα έπρεπε να κατοχυρώσει το γκολ στο 89ο λεπτό ή ακόμη και να αποφασίσει να δώσει ένα ανύπαρκτο φάουλ όμως και να δώσει κόκκινες κάρτες σε τουλάχιστον 4 παίκτες για απειλές , σπρωξίματα και άλλες ενέργειες των αντιπάλων . Αντ΄ αυτού προτίμησε να μας εμπαίζει και πρότεινε ελεύθερο . Λυπούμαστε για όλα αυτά, αλλά έπρεπε να ειπωθούν. Ήτανε κατώτερος των περιστάσεων και κατάντησε κομπάρσος σε ένα κακόγουστο έργο. Ευτυχώς για εκείνον υπάρχει μόνο το φωτορεπορτάζ , αν υπήρχε βίντεο του αγώνα θα γινόταν viral .

Είναι αυτονόητο ότι, από τους διαιτητές του αγώνα πρέπει να αφαιρεθεί η σφυρίχτρα, είναι ανεπιθύμητοι στα παιχνίδια του ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΟΜΟΚΟΥ, ακόμη και να τα παρακολουθούν από την κερκίδα, κάτι που θα επισημάνουμε και με επιστολές στην επιτροπή διαιτησίας και την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Υ.Γ. Για ποιους λόγους δεν μήνυσε ο διαιτητής του αγώνα για τις προσβολές για την προσωπικότητα του και τις απειλές για την ζωή του, τους εμπλεκομένους ;;;

Υ.Γ. Το Δ.Σ του Αχιλλέα Δομοκού σεβόμενο των ιδρώτα των παικτών του, τον κόπο του προπονητή και την ιστορία της ομάδος μας προβεί σε όλες αυτές τις ενέργειες.

Διαβάστε επίσης

Back to top button