Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα 8 Οκτωβρίου

Το «Σαν Σήμερα» της SuperLeague...

Το «Σαν Σήμερα» της SuperLeague…

1961
Έχοντας τρεις ήττες και μια ισοπαλία, η Νίκη Βόλου υποδέχεται στο «Παντελής Μαγουλάς» το Αιγάλεω. Ο Μανώλης Κανελλόπουλος μόλις στο 2’ με κεφαλιά κάνει το 0-1, αλλά με δύο γκολ του διεθνή Δημήτρη Κοκκινάκη (21’ σουτ και 68’ σουτ) η Νίκη κάνει την ανατροπή και πετυχαίνει την πρώτη νίκη της στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

1967
Μετά τις παρουσίες της Νίκης Βόλου στην Α’ Εθνική, έρχεται και η ώρα του Ολυμπιακού Βόλου. Παίζει το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του στο «Νίκος Γκούμας», αλλά χάνει με 3-0 (1’ σουτ Καλλής, 48’ σουτ, 58’ σουτ Σκούφος. Στο 59’ κόκκινη Νίκος Μαλάκος του Ολυμπιακού)

1973
Η Παναχαϊκή εντυπωσιάζει από την αρχή του πρωταθλήματος και δεν τη σταματά ούτε η Καλαμάτα. Με τον Κώστα Δαβουρλή να πετυχαίνει δύο γκολ στο 70’ και 72’, η Παναχαϊκή επικρατεί 2-0. Το «μαύρο διαμάντι» έχει σκοράρει και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, βάζοντας τα έξι από τα επτά γκολ της Παναχαϊκής.

2012
Ο Πανθρακικός πετυχαίνει την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη του στη Super League. Επικρατεί στη Λιβαδειά με 3-0 (11’ πέναλτι Παπαδόπουλος, 44’ κεφαλιά Λαδάκης, 80’ σουτ Βιγιαρέχο). Ο Λεβαδειακός έπαιζε από τον 37’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κυριακίδη. Ο Πανθρακικός δεν κατέγραψε ποτέ άλλοτε τόσο ευρεία νίκη εκτός, πλην μιας με μηδενισμό.

Διαβάστε επίσης

Back to top button