Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο άνθρωπος, που «χάζευε» Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ….(vid)

Η στήλη «Retroscape» παρουσιάζει τον τεράστιο Βασίλη Χατζηπαναγή, ο οποίος τα πράγματα, που έκανε, δεν τα έχουμε δει από άλλον Ελληνα παίκτη.

Ο Νίκος Γκάλης ήταν κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό για το ελληνικό και γενικότερα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ηταν ένας αρτίστας του αθλήματος.

Στο ποδόσφαιρο δεν είχαμε εκείνα τα χρόνια, τα χρόνια του Γκάλη, τις διακρίσεις, που είχε το μπάσκετ. Είχαμε, όμως, έναν…Γκάλη της ασπρόμαυρης μπάλας. Τον τεράστιο Βασίλη Χατζηπαναγή, που προσέφερε απίστευτες στιγμές με την τεχνική και τις επινοήσεις του, φορώντας την φανέλα του Ηρακλή.

Δεν πήρε αυτά, που του άξιζαν από το ποδόσφαιρο. Πήραμε, όμως, εμείς. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή, η αλήθεια είναι ότι όπου έπαιζε ο Χατζηπαναγής, πήγαιναν φίλαθλοι άλλων ομάδων μόνο και για μόνο για αυτόν, για να τον θαυμάσουν. Για να τον δουν να περνάει πέντε πέντε τους αντιπάλους του, για να τον δουν να σκοράρει κατευθείαν με κόρνερ, για να τον δουν να κάνει πάσες πίσω από την πλάτη. Καλή ώρα, όπως τότε και ο Γκάλης.

Οι μικρότεροι στην ηλικία δεν τον ξέρουν καν. Το διαδίκτυο δίνει σε όλους την ευκαιρία να τον μάθουν, αλλά και οι μεγαλύτεροι να μην τον ξεχάσουν. Αλλά τι να ξεχάσουν; Οποιος έχει δει τον Χατζηπαναγή, δεν τον ξεχνάει ποτέ.

Είπαμε άλλωστε, ήταν ο Γκάλης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δείτε το παρακάτω βιντεάκι και αν έχετε αντίθετη άποψη, δόξα σοι ο Θεός υπάρχει η άνεση για πολλά, πάρα πολλά μηνύματα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button