ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ρετρό ΠΑΣ Λαμία: Η ομάδα της Β΄Εθνικής… τώρα!(pics)

Που βρίσκονται σήμερα οι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία στην Football League τη σεζόν 2014-2015;

Πρωτάθλημα δεν έχουμε αλλά έχουμε όρεξη για αφιερώματα πάσης φύσεως θέματα!

Σήμερα λοιπόν θα θυμηθούμε τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τη σεζόν 2014-2015 στον ΠΑΣ Λαμία, στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ θα δούμε που βρίσκονται σήμερα!

Η Λαμία, για όσους δεν το θυμούνται τη σεζόν 2014-2015 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Football League ή αλλιώς Β΄Εθνικής, με προπονητή τον Μπάμπη Τεννέ, στην πρώτη του θητεία ως τεχνικός των «κυανόλευκων».

Η ομάδα τότε είχε ένα ρόστερ της τάξης των 35 ποδοσφαιριστών, έχοντας 10 ξένους παίκτες!

Οι πληροφορίες για το ρόστερ είναι από το transfermarkt.com!

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά την ομάδα του τότε:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Σρτζιαν Μπλάζιτς

Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας με θητεία στην Σταντάρ Λιέγης και τον Λεβαδειακό της SuperLeague, ήρθε στον ΠΑΣ Λαμία τη σεζόν 2014-2015 όπου αγωνίστηκε σε 24 ματς, δέχθηκε 15 γκολ ενώ κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 12 αγώνες! Πλέον, αγωνίζεται στην IskraD. ομάδας της  Telekom 1. CFL της χώρας του!

Αθανάσιος Γεωργίου

Ο 33χρονος πλέον Γεωργίου, ήρθε στη Λαμία το καλοκαίρι του 2014, έχοντας ήδη αγωνιστεί σε ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Φωκικός, η Κέρκυρα αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου. Στον ΠΑΣ έπαιξε μόλις σε 5 ματς, δέχθηκε 3 γκολ ενώ σε 3 παιχνίδια κράτησε το «0». Πλέον, φοράει τη φανέλα του Αλμυρού Γαζίου.

Μάριος Γκελής 

Ο Γκελής ήρθε στη Λαμία ως ελεύθερος από τον Άρη Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2014 για να αγωνιστεί έναν χρόνο στην ομάδα της Φθιώτιδας. Πλέον, φοράει τη φανέλα της Θύελλας Φιλώτα.

Γεώργιος Τσάμης

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έβγαλε η Φθιώτιδα κάτω από τα δοκάρια, ήταν ο Γιώργος Τσάμης. Ο 28χρονος πλέον γκολκίπερ, με θητεία σε Αγρότη Λιανοκλαδίου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αστέρα Αμαλιάδας, Πάμισο, Διαγόρα και Ο.Φ Ιεράπετρας, φόρεσε τη φανέλα της Λαμίας τον Ιανουάριο του 2015. Πλέον, αγωνίζεται στην ομάδα της Ιεράπετρας.

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Λεάντρο Πίντο

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, αγωνίστηκε στη Λαμία, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό τις σεζόν 2014-2015 και 2015-2016. Συνολικά, αγωνίστηκε σε 43 αγώνες, έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ αρκετά σημαντική παρουσία είχε και στον ΑΟ Τρίκαλα. Πλέον, αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Σερβίας, με τη φανέλα της Proleter.

Γιάννης Κωστόπουλος

Ο Κωστόπουλος, άφησε την Παναχαϊκή για να έρθει στη Λαμία το 2014, ενώ νωρίτερα είχε περάσει τρία χρόνια στην Άμφισσα με τη φανέλα του Φωκικού (66 αγώνες – 3γκολ). Με τον ΠΑΣ παρόλο αυτά αγωνίστηκε μόλις σε 15 ματς. Πλέον, είναι ελεύθερος…

Αθανάσιος Ρεπετσάς

Ο Αγρινιώτης κεντρικός αμυντικός, με θητεία στις ομάδες του Πανηλειακού, του Παναιτωλικού, του Πλατανιά Χανίων αλλά και της Νίκης Βόλου, ήρθε στην ομάδα της Φθιώτιδας τον Ιούλιο του 2014 για να αγωνιστεί μία χρονιά και να σημειώσει 22 συμμετοχές και 2 γκολ! Πλέον, αγωνίζεται στην ομάδα του ΑΟ Μεσσολογίου.

Κωνσταντίνος Τσαμούρης

«Γέννημα-θρέμμα» της Skoda Ξάνθης, ο Τσαμούρης αγωνίστηκε δανεικός στον ΠΑΣ Λαμία από την ακρητική ομάδα για έναν χρόνο. Στη Λαμία έπαιξε σε 29 αγώνες, ενώ μετά την αποχώρησή του από την Skoda, έπαιξε σε Kaiserslautern II και Πανσερραϊκό. Πλέον, φοράει τη φανέλα του Πλατανιά Χανίων.

Ανδρέας Μκρτσιάν

Ο Μκρτσιάν ήρθε στην πόλη της Λαμίας ως ελεύθερος από τη Δόξα Δράμας, για να παίξει και αυτός έναν χρόνο με τα «κυανόλευκα». Πλέον και μετά από μία γεμάτη καριέρα σε ομάδες όπως η Νίκη Βόλου, η Κοζάνη, ο Διαγόρας Ρόδου και ο Νέστος Χρυσούπολης, αγωνίζεται στην ΑΕ Κηφισιάς.

Γιάννης Σωτηράκος

Ο Σωτηράκος, έμεινε ελεύθερος από τη Νίκη Βόλου τον Ιανουάριο του 2015, φόρεσε τα «κυανόλευκα» για να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν και να παίξει στον Αχαρναϊκό. Πλέον, φοράει τη φανέλα του ΑΟ Χανίων.

Σλάβκο Μάριτς

Ο 36χρονος πλέον Σέρβος αριστερός μπακ, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Λαμία, τον Ιούλιο του 2014. Πλέον, αγωνίζεται στην Macva, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Σερβίας!

Ιωσήφ Λαμπρόπουλος

Ο επίσης αριστερός μπακ, Ιωσήφ Λαμπρόπουλος, ήρθε στην Φθιώτιδα ως ελεύθερος από τον Πανηλειακό, για να αγωνιστεί μόλις ένα εξάμηνο! Πλέον, φοράει τη φανέλα της Σπάρτης.

Δημήτρης Κόμνος

Ο Κόμνος, έφυγε από τον Πανιώνιο τον Γενάρη του 2015 για να αγωνιστεί στη Λαμία της Β΄Εθνικής, παίζοντας όμως μόλις σε 5 αγώνες! Πλέον και εδώ και μερικά χρόνια, αγωνίζεται στην Γερμανία για λογαριασμό της Babelsberg.

Δημήτρης Ζουλιώτης

Ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές εκείνης της ομάδας της Λαμίας, ήταν ο Δημήτρης Ζουλιώτης. Ο 35χρονος πλέον μπακ, ήρθε από τη Νίκη Βόλου για να παίξει για δύο χρόνια στον ΠΑΣ και να συμπληρώσει 52 αγώνες με τα «κυανόλευκα». Πλέον, παίζει για χάρη του Ηρακλή Ψαχνών.

Χρήστος Αρκούδας

Ο Αρκούδας, ένας μπακ από τα«σπλάχνα» της ΑΕΚ έπαιξε ποδόσφαιρο για ομάδες όπως η Ένωση, η Καλλιθέα, η Θήβα και ο Ατρόμητος, ενώ στη Λαμία έπαιξε για έναν χρόνο, έχοντας 2 καταγεγραμμένες συμμετοχές. Πλέον, είναι ελεύθερος!

 

ΜΕΣΟΙ

Τζον Καμαρά

Διεθνής με την εθνική Σιέρα Λεόνε και ένας από τους καλύτερους χαφ της κατηγορίας τότε! Ο λόγος για τον Τζον Καμαρά. Ο 31χρονος πλέον μέσος, τον Αύγουστο του 2014 άφησε τον Απόλλων Σμύρνης για να έρθει στη Λαμία, όπου έπαιξε σε 18 ματς έχοντας και 1 ασίστ. Πλέον, «βγάζει το ψωμί» του στο Αζερμπαϊτζάν και την Keshla.

Αντώνη Φατιόν

Ο Φατιόν, ήρθε στη Λαμία μετά από το πέρασμά του από τον Εθνικό Αστέρα και την Παναχαϊκή ενώ στον έναν χρόνο που κατάφερε να αγωνιστεί στην ομάδα της Φθιώτιδας, συμπλήρωσε 20 αγώνες και 5 γκολ! Πλέον, παίζει στον Απόλλων Σμύρνης.

Χουσέϊν Μουμίν

Βγήκε από τις ακαδημίες του Πανθρακικού, έπαιξε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ενώ πέρασε και από ομάδες όπως ο Πανσερραϊκός και ο Παναιτωλικός. Τον Ιούλιο του 2014 φόρεσε τα «κυανόλευκα» για 18 αγώνες έχοντας και 1 γκολ! Πλέον, φοράει τη φανέλα του ΑΟ Χανίων.

Βαγγέλης Αναστασόπουλος

Ο Αναστασόπουλος, βγήκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, απ΄όπου και ήρθε στη Λαμία. Κατάφερε να παίξει σε 2 αγώνες, έχοντας 1 ασίστ και όταν αποχώρησε, φόρεσε τις φανέλες της Σπάρτης, των Τρικάλων και του Πανσερραϊκού. Πλέον, αγωνίζεται στον Ο.Φ Ιεράπετρας.

Ηλίας Κακάρας

Ο 35χρονος αμυντικός χαφ, ο Ηλίας Κακάρας, ήρθε στην ομάδα του ΠΑΣ ως δανεικός από τον Ιωνικό Νίκαιας, ενώ όταν έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του, υπέγραψε εκ νέου στην ομάδα της Λαμίας! Αγωνίστηκε σε 8 αγώνες ενώ φόρεσε τη φανέλα αρκετών ομάδων. Πλέον, παίζει με τα χρώματα του Κεραυνού Κερατέας!

Γκιγιέρμο Πέρεζ Μορένο

Ο Γκίλι Πέρεζ, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Βαλένθια, ενώ στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά για λογαρισμό της Βέροιας! Στον ΠΑΣ Λαμία, αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο του 2015 έως και το Ιούλιο και κατάφερε να σημειώσει 12 συμμετοχές και 1 ασίστ. Πλέον, παίζει στην τέταρτη κατηγορία της Ιταλίας και την Legano.

Γιάννης Αντωνόπουλος

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Λαμίας και το 2010 πήρε μεταγραφή για τον Τύρναβο 2005. Τον Ιανουάριο του 2014 επέστρεψε στην πόλη του για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ για μία τριετία, όπου και αποχώρησε για τον Αστέρα Ιτέας. Πλέον, αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική με τον ΑΠΟ Αταλάντης.

 

ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ιβάν Κούρτζουριτς

Ο Κροάτης μεσοεπιθετικός, ήρθε στη Λαμία από την Κύπρο και για την Αγία Νάπα για να αγωνιστεί σε 3 αγώνες μόλις. Πλέον, φοράει τη φανέλα της Zrinjski Mostar.

Βαγγέλης Ντελέκος

Ο Ντελέκος, άφησε τον Ηρακλή Ψαχνών τον Ιούλιο του 2014, για να αγωνιστεί στον ΠΑΣ για έναν χρόνο. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, πλέον φοράει τη φανέλα της Νέας Αρτάκης.

Γιανίκ Γιενγκά

Ο Γιενγκά, έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά τον Ιούλιο του 2014 φόρεσε και τη φανέλα της Λαμίας! Με τον ΠΑΣ έπαιξε σε 21 αγώνες έχοντας 4 γκολ και 3 ασίστ. Πλέον, έχει κρεμάσει τα παπούτσια του!

Γεώργιος Νικλητσιώτης

Παίκτης από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ήρθε ως ελεύθερος στον ΠΑΣ Λαμία από τη Νίκη Βόλου για ένα εξάμηνο παίζοντας σε 6 αγώνες! Πλέον, είναι ελεύθερος…

Γιάννης Αντωνίου

Γέννημα θρέμμα του ΠΑΣ Λαμία, ο Αντωνίου έπαιξε από το 2012 έως το 2016 στην ομάδα της πόλης του, ενώ πλέον φοράει τη φανέλα του ΑΠΟ Αταλάντης.

Ανδρέας Βασιλόγιαννης

Ο Βασιλόγιαννης, είναι ο μοναδικός παίκτης ο οποίος ακόμη φοράει τη φανέλα της Λαμίας… με ορισμένες διακοπές βέβαια! Ο έμπειρος εξτρέμ, ήρθε ως ελεύθερος από τα Χανιά τον Ιούλιο του 2014 ενώ μέχρι και σήμερα έχει συμπληρώσει 80 συμμετοχές, 17 γκολ και 18 ασίστ.

Μιχάλης Φράγκος

Ο Φράγκος, ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας της Λαμίας, φόρεσε τα «κυανόλευκα» δύο φορές. Η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο του 2015, όταν και έμεινε ελεύθερος από τον Φωκικό. Συνολικά, ο Ροδίτης εξτρέμ έχει παίξει σε 23 αγώνες με τον ΠΑΣ Λαμία! Πλέον, φοράει τη φανέλα της Ένωσης Ασπροπύργου!

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Νεμάνια Ομπράντοβιτς

Ήρθε στη Λαμία για να λύσει το πρόβλημα της επίθεσης… αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ομπράντοβιτς, έπαιξε σε 4 ματς, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει! Πλέον, αγωνίζεται στην Ουγγαρία για την Kisvárda.

Γεράσιμος Χαϊκάλης

Ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ της Λαμίας τα τελευταία χρόνια. Ο Χαϊκάλης, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες του ΠΑΣ Λαμία, ενώ η καριέρα του είναι γεμάτη από σπουδαίες ομάδες, όπως η Skoda Ξάνθη, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Εθνικός Πειραιά, το Αιγάλεω αλλά και η Καλλιθέα. Πλέον, αγωνίζεται στην ομάδα της Αταλάντης!

Ανρί Καμαρά

Ίσως, ο σπουδαιότερος βάση καριέρας ποδοσφαιριστής που πέρασε ποτέ από τον ΠΑΣ Λαμία. Ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ ήρθε στην Ελλάδα για τον Ατρόμητο, όμως πέρασε και από άλλες ομάδες της χώρας μας. Μία από αυτές ήταν ο ΠΑΣ Λαμία, με τον οποίο έπαιξε σε 9 αγώνες, έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ. Πλέον, έχει κρεμάσει τα παπούτσια του.

Νικόλαος Γιαννιτσάνης

Έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και φόρεσε τα «κυανόλευκα» με τα οποία όμως δεν κατάφερε να διακριθεί! Επαιξε σε 2 αγώνες, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει! Πλέον, παίζει στη Γερμανία και την ZFC Meuselwitz.

Μάριο Γκούρμα

Ο Γκούρμα, είναι από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για λίγο χρονικό διάστημα στην ομάδα της Λαμίας, αλλά έγιναν ιδιαιτέρως αγαπητοί! Ο Αλβανός σέντερ φορ, σε 21 αγώνες έβαλε 6 γκολ και 1 ασίστ. Πλέον, είναι ελεύθερος.

Κωνσταντίνος Νεόφυτος

Ήρθε στη Λαμία, ως ελεύθερος από τον Αχαρναϊκό και έπαιξε για δύο χρόνια στην ομάδα της Φθιώτιδας! Ο Νεόφυτος, αγωνίστηκε σε 43 αγώνες έχοντας 5 γκολ και 6 ασίστ… και πολύ ξύλο με τις αντίπαλες άμυνες! Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Γερμανία, ενώ αυτή τη στιγμή παίζει στην FK Pirmasens.

Διαβάστε επίσης

Back to top button