ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι ξένοι του ΠΑΣ Λαμία…(pics+ψηφοφορία)

Η καραντίνα παραμένει όπως και τα αφιερώματα με θέμα τον ΠΑΣ Λαμία στο LamiaSports... Ποιοι είναι οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές με την «κυανόλευκη» φανέλα; Μπείτε στο άρθρο και ψηφίστε τον αγαπημένο σας!

Μιας και η καραντίνα μας έχει κλείσει στο σπίτι, βρίσκουμε την ευκαιρία για να συνεχίσουμε τα αφιερώματα-άρθρα με θέμα τον ΠΑΣ Λαμία.

Μετά την ομάδα της Β΄Εθνικής και το τότε ρόστερ, σήμερα θα δούμε τους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον ΠΑΣ Λαμία και σημείωσαν τις περισσότερες συμμετοχές!

Υπογραμμίζουμε πως το άρθρο δεν περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ τους ξένους παίκτες που πέρασαν από την ομάδα της Λαμίας, αλλά ΠΑΡΑΜΟΝΟ των τελευταίων ετών και αυτούς που έχουν από 35 συμμετοχές και άνω!

Μάλιστα, στο τέλος του άρθρου σας έχουμε και ψηφοφορία όπου θα επιλέξετε τον δικό σας αγαπημένο ξένο ποδοσφαιριστή!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με αυτόν που έχεις τις περισσότερες:

ΜΑΡΚΟ ΜΠΛΑΖΙΤΣ

Είναι ο πρώτος στη λίστα με τους ξένους ποδοσφαιριστές, που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία! Ο λόγος για τον Σέρβο Μάρκο Μπλάζιτς, ο οποίος ήρθε στην ομάδα της Φθιώτιδας το καλοκαίρι του 2016 και παρέμεινε έως το 2019. Συνολικά, έχει 84 συμμετοχές, 5 γκολ και 5 ασίστ.

ΜΑΡΚ ΑΣΙΓΚΜΠΑ

Ήρθε στον ΠΑΣ Λαμία το καλοκαίρι του 2017, στην πρώτη χρονιά της ομάδας στην Α΄Εθνική. Αποτέλεσε ένα από τα βασικά «γρανάζια» της τότε ομάδας ενώ παραμένει στον σύλλογο μέχρι και σήμερα! Έχει σημειώσει 68 συμμετοχές με 2 γκολ!

ΝΤΑΝΙΕΛ ΑΝΤΕΤΖΟ

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς που πέρασαν ποτέ από τη Λαμία. Ο Ντάνιελ Αντέτζο, είναι τρίτος στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές, έχοντας 62 αγώνες με 4 γκολ. Στην ομάδα της Λαμίας ήρθε το καλοκαίρι του 2018 και παραμένει έως και σήμερα!

ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΟΜΟ

Ένας ακόμη από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές της πόλης, είναι ο Σουλεϊμάν Ακίμ Όμο. Ο Νιγηριανός άσσος, αγωνίστηκε στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία από το 2016 έως το 2018 έχοντας συνολικά 59 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ! Πλέον είναι ελεύθερος!

ΚΟΣΤΑ ΒΙΑΝΑ ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ

Και μιας και αναφερθήκαμε σε αγαπημένους ποδοσφαιριστές της κερκίδας, φτάνουμε στον Κόστα Βιάνα Βάντερσον, ο οποίος εκτός ότι είναι πραγματικά ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες, βρίσκεται και ψηλά στη λίστα με τους ξένους που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές! Ο Βάντι, ήρθε στη Λαμία το 2016 και αποχώρησε το 2018, έχοντας 59 συμμετοχές, με 4 γκολ και 10 ασίστ! Πλέον, παίζει στην Ιαπωνία για λογαριασμό της Iwate Grulla M.

ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ ΣΚΑΡΝΤΟΒΕΛΙ

Αρχηγός του ΠΑΣ Λαμία φέτος, ένας από τους πιο τίμιους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και φορούν τη φανέλα της ομάδας! Ο λόγος για τον Βάντερσον Σκαρντοβέλι, ο οποίος από το 2018 που ήρθε στη Φθιώτιδα, δεν έχει βγει από την ενδεκάδα… για κανένα λόγο! Πλέον, έχει φτάσει τις 58 συμμετοχές και συνεχίζει!

ΛΕΑΝΤΡΟ ΠΙΝΤΟ

Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Λαμίας στη Football League! Ο Λεάντρο Πίντο αγωνίστηκε για δύο χρονιές στον ΠΑΣ, το 2014-2015 και το 2015-2016 ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Συνολικά, κατάφερε να αγωνιστεί σε 43 αγώνες έχοντας μάλιστα και 1 γκολ και 1 ασίστ.

ΦΡΑΝΖΙΣΚΟ ΜΕΔΙΝΑ ΛΟΥΝΑ «ΠΙΤΙ»

Ίσως ο σημαντικότερος ξένος ποδοσφαιριστής (μαζί με τον Ανρί Καμαρά), που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία. Ο λόγος για τον Ισπανό Φρανζίσκο Πίτι, ο οποίος μετά από μια τεράστια καριέρα στην Ισπανία με τις φανέλες των Ράγιο Βαγιεκάνο και Γρανάδα ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει στον ΠΑΣ Λαμία. Αγωνίστηκε από το 2017 έως το 2018, αποχώρησε για να παίξει ένα εξάμηνο στην ΑΕΛ και επέστρεψε τον Γενάρη του 2019 στη Λαμία, όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι! Συμπλήρωσε 43 συμμετοχές με 9 γκολ και 3 ασίστ, ενώ στα 39 του παίζει ακόμη ποδόσφαιρο!

ΜΙΛΟΣ ΤΖΟΚΙΤΣ

O Σέρβος μέσος, Μίλος Τζόκιτς, είναι ο επόμενος της λίστας μας. Ήρθε στη Λαμία το 2015 και αγωνίστηκε για δύο χρονιές, φτάνοντας συνολικά τις 41 συμμετοχές! Επιτυχημένη, θεωρήθηκε η πρώτη του χρονιά στην ομάδα! Με τον ΠΑΣ κατάφερε να πετύχει 4 γκολ και μοιράσει άλλα 4!

ΛΑΖΑΡ ΡΟΜΑΝΙΤΣ

Ο μικρότερος σε ηλικία της λίστας μας και ο μικρότερος ξένος ποδοσφαιριστής που κατάφερε να «σπάσει» τις 40 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία. Ο λόγος για τον Λάζαρ Ρόμανιτς, ο οποίος έχει φτάσει πλέον τους 41 αγώνες, με 4 γκολ και 7 ασίστ! Φόρεσε τα «κυανόλευκα» το καλοκαίρι του 2018 και συνεχίζει ακόμη να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας.

ΓΙΟΝΕ ΠΙΝΤΟ

Τελευταίος της λίστας, ο Βραζιλιάνος Γιόνε Πίντο. Βοήθησε την ομάδα της Λαμίας στους δύσκολους αγώνες της Football League, ενώ αν δεν είχε τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατό του, ίσως να έφτανε ψηλά μαζί με τον ΠΑΣ. Κατάφερε να σημειώσει 11 γκολ και 6 ασίστ σε 35 αγώνες με την «κυανόλευκη» φανέλα και συνεχίζει πλέον να παίζει ποδόσφαιρο στην Ένωση Ασπροπύργου!

BONUS 

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΜΠΕΡΤΟΛΙΟ

Αν και δεν έχει αρκετές συμμετοχές με τη φανέλα της Λαμίας, ο Φακούντο Μπερτόλιο κατάφερε μέσα σε μία χρονιά, να αποδείξει πως είναι ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες που περάσανε από την «κυανόλευκη» ομάδα, έχοντας σε μία αγωνιστική χρονιά 32 αγώνες στο ενεργητικό του, 5 γκολ και 2 ασίστ!

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ LAMIASPORTS!

Και αφού είδατε ποιοι βρίσκονται στη λίστα μας, τώρα ψηφίστε από κάτω τον αγαπημένο σας!

Διαβάστε επίσης

Back to top button