Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Σε συζητήσεις για μείωση 25% ΝΒΑ και παίκτες

Οι δύο πλευρές συζητούν για να επιμεριστεί η ζημιά από την αναστολή της δράσης.

Σε ανοιχτή γραμμή βρίσκονται η ηγεσία του ΝΒΑ μαζί με την πλευρά των παικτών, προκειμένου για να περιορίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Σύμφωνα με το ESPN, στόχος των δύο πλευρών είναι να επιμεριστεί η ζημιά που υφίστανται ομάδες και παίκτες λόγω της επ’ αόριστον αναστολής στην δράση.

Για το λόγο αυτό, ένα από τα σενάρια που συζητείται είναι να γίνει παρακράτηση 25% στα εναπομείναντα φετινά συμβόλαια των παικτών, εφόσον τα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της περιόδου δεν μπορούν να διεξαχθούν. Η λίγκα εξακολουθεί να έχει την πρόθεση για να τελειώσει η σεζόν, σίγουρα με την διεξαγωγή playoffs και ενδεχομένως με ένα κομμάτι της regular season που είχε απομείνει.

Η συλλογική σύμβαση προβλέπει πως οι παίκτες χάνουν περίπου 1% του συμβολαίου τους για κάθε παιχνίδι που δεν διεξάγεται και η συγκεκριμένη διάταξη καλύπτει καταστροφικά σενάρια, όπως επιδημίες ή πανδημίες, σαν αυτή του κορωνοϊού.

Το 90% των παικτών πληρώνεται στην διάρκεια της χρονιάς, ξεκινώντας από 15 Νοεμβρίου και τελειώνοντας την 1 Νοεμβρίου, οπότε μετά τις πληρωμές της 1η Απριλίου θα γίνουν άλλες 14 πληρωμές, και το ΝΒΑ θέλει να κόψει ένα ποσοστό από αυτές, το οποίο θα τοποθετηθεί σε έναν λογαριασμό ως εγγύηση.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button