Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι αρχηγοί των ομάδων της Premier League ενισχύουν οικονομικά τους εργαζόμενους στην υγεία

Λίγες ώρες πριν από τη δημόσια, σκληρή κριτική που άσκησε το βράδυ της Πέμπτης (02/04) ο Βρετανός Υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές της Premier League να δεχθούν τις μειώσεις στις αποδοχές τους, οι αρχηγοί των ομάδων της Premier League ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δωρίσουν μέρος των μισθών τους στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μ. Βρετανίας!

Με επικεφαλής τον αρχηγό της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον, όλοι οι «κάπτεν» της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας, συζήτησαν ένα συνολικό πλάνο βοήθειας των εργαζομένων της υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καθημερινής μάχης με την πανδημία του κορονοϊού.

Οι συζητήσεις τους θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να σχηματιστεί ένα κοινό ταμείο, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύσει τις προσπάθειες των εργαζομένων, τόσο οικονομικά, όσο και με την αγορά υγειονομικού υλικού που χρειάζεται στην καθημερινότητά τους στα βρετανικά νοσοκομεία, όπου η πανδημία του ιού Covid-19, έχει προκαλέσει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας θα έχει μέσα στο επόμενο τριήμερο νέο κύκλο διαβουλεύσεων με την Premier League, για το θέμα των περικοπών στις απολαβές των παικτών και των προπονητών, όπου υπάρχει ήδη στο τραπέζι πρόταση για «ψαλίδι» 30%.

Διαβάστε επίσης

Back to top button