Άλλα αθλήματαΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Σοφογιάννης: «Δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα!» / Ζαρονικόλας: «Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμών»

Διαβάστε αναλυτικότερα τι δήλωσαν οι προπονητές του Έσπερου Λαμίας και του Λοκρού Αταλάντης, όσο αφορά το μέλλον της Β΄Εθνικής μπάσκετ ανδρών... και όχι μόνο!

Το τι μέλλει γενέσθαι με την φετινή σεζόν σε όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ της χώρας, παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Ο καθένας εκφέρει την άποψη του πάνω στο βαρυσήμαντο ζήτημα και ήρθε η ώρα να το κάνουν οι προπονητές της Β’ Εθνικής.

Το Basketblog.gr επικοινώνησε με όλους τους προπονητές των ομάδων, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψή τους. Πιο κάτω θα διαβάσετε τις δηλώσεις των προπονητών Γιάννη Σοφογιάννη (Έσπερος Λαμίας) και Λουκά Ζαρονικόλα (Λοκρός Αταλάντης).

Aν οι ειδικοί το επέτρεπαν θα θέλατε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και γιατί;

ΛΟΥΚΑΣ ΖΑΡΟΝΙΚΟΛΑΣ (ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ): «Το πρωτάθλημα δεν πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμών μετά από τέτοιο διάστημα απραξίας (χρειάζονται τέσσερις τουλάχιστον εβδομάδες προετοιμασίας). Πολλές ομάδες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους καθώς έσοδα δεν υπάρχουν πλέον.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ): «Όλοι οι υγιείς σκεπτόμενοι μπασκετικοί άνθρωποι νομίζω ότι θα θέλανε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα κανονικά μέσα στα γήπεδα. Δεν έχει νόημα όμως τι θέλει ο καθένας και τι συμφέρει τον καθένα αλλά τι πραγματικά μπορεί να γίνει. Και δυστυχώς ακόμα και αύριο να έληγε η καραντίνα τα φετινά πρωταθλήματα δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν. Α)Είναι αδύνατο οι αθλητές να επανέλθουν σύντομα σε μια υποφερτή αγωνιστική κατάσταση. Β)Είναι αδύνατο για τις ομάδες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους χωρίς διαθέσιμους πόρους. Γ)Είναι αδύνατο γιατί μιλάμε για μη επαγγελματίες να μπορούν να παίζουνε Κυριακή-Τετάρτη.Δ)Είναι άδικο για τις γηπεδούχες ομάδες να παίξουν τα τελευταία κρίσιμα ματς χωρίς θεατές. Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα συνιστούν από μόνα τους αλλοίωση του πρωταθλήματος.»

Η δεύτερη ερώτηση του γκάλοπ δεν ήταν συγκεκριμένη και είχε άμεση εξάρτηση με την πρώτη ερώτηση. Ουσιαστικά εδώ οι προπονητές μιλάνε για το δικό τους πλάνο-σκέψη ενώ προτείνουν και λύσεις.

ΛΟΥΚΑΣ ΖΑΡΟΝΙΚΟΛΑΣ (ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ): «Στο σενάριο που αποφασιστεί η συνέχιση της σεζόν (το απεύχομαι), χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας. Η λύση είναι να θεωρηθεί η χρονιά ως μη γενόμενη.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΦΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ): «Εάν επικρατήσει η άποψη επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων (πράγμα που το βλέπω αδύνατον και το απεύχομαι) δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το διάστημα προετοιμασίας που απαιτείται γιατί δεν έχει υπάρξει ανάλογο προηγούμενο. Ό,τι και να πούμε θα είναι εικασία. Σίγουρα πάντως δεν θα επανέλθουν οι αθλητές, μέχρι να λήξει το πρωτάθλημα, στην κατάσταση που βρίσκονταν την περίοδο της διακοπής. Με όλα τα παραπάνω δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο σοβαρό τρόπο που να μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα πλην του πάμε να κάνουμε πλάκα και ας γίνει ότι θέλει! Είναι σίγουρο ότι ο αντίκτυπος που θα έχει ο Covid-19 στην κοινωνία θα είναι τεράστιος και το μπάσκετ δεν μπορεί να βγει αλώβητο απ’ αυτό. Πολλές ομάδες θα δυσκολεύουν πάρα πολύ να συνεχίσουν με την υπάρχουσα κατάσταση. Επειδή όλοι σε όλες τις προτάσεις είναι λίγο δύσκολο να παραμερίσουμε το προσωπικό μας συμφέρον σίγουρα οι απόψεις και οι προτάσεις που θα κατατεθούν για το πώς πρέπει να γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας δεν θα είναι απόλυτα αντικειμενικές. Όπως και να γίνει σίγουρα κάποιοι θα αδικηθούν. Για παράδειγμα, πώς να πεις σε κάποιον που ήταν σε θέση ανόδου σε όλο το πρωτάθλημα και την έχασε την τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή ότι τώρα δεν ανεβαίνεις; Ή το ανάποδο, αν κάποιος ήταν πάνω από τη γραμμή σωτηρίας και την τελευταία αγωνιστική βρέθηκε από κάτω, ότι πέφτεις; Επίσης υπάρχουν πολλές αγωνιστικές εκκρεμότητες και υπάρχουν και όμιλοι με μονό αριθμό ομάδων που έχουν κάνει ρεπό όποτε η βαθμολογία δεν είναι ενδεικτική. Η γνώμη μου είναι ότι τα πρωταθλήματα καταρχήν θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενα. Από κει και πέρα όλα εξαρτώνται αν η A1 γίνει με 16 ή με 14 ομάδες. Αν γίνει με 16 μπορούν να αρχίσουν από κάτω και να ανεβάζουν ομάδες με βάση την πραγματική εικόνα της βαθμολογίας μέχρι την διακοπή.»

πηγή: Basketblog.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button