Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μνηστή Κασόγκι: «Μην δώσετε τη Νιούκαστλ σε δολοφόνους»

H έκκληση της μνηστής του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος εξαφανίστηκε/δολοφονήθηκε αφού βρέθηκε στο στόχαστρο της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρει ο «Independent», η Χατίς Τζενγκίζ ζητάει από την Πρέμιερ Λιγκ να μην συναινέσει στην πώληση της Νιούκαστλ σε επενδυτικό fund από τη Σαουδική Αραβία, καθώς υποστηρίζει πως ο πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του συντρόφου της.

Θυμίζεται πως ο Κασόγκι εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός στις 2 Οκτωβρίου 2018 κατά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη. Τα στοιχεία δείχνουν πως ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε εντός του προξενείου από μια δεκαπενταμελή ομάδα, που έφτασε για το σκοπό αυτό από τη Σαουδική Αραβία και έφυγε μετά τη δολοφονία.

Στην επιστολή της, η Τζενγκίζ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αυτή η ντροπιαστική και διεφθαρμένη φήμη θα συνδεθεί με την Πρέμιερ Λιγκ αν προχωρήσει η εξαγορά της Νιούκαστλ. Το κύρος της Πρέμιερ Λιγκ και του αγγλικού ποδοσφαίρου θα θα καταστραφεί από τη σύνδεση με αυτούς που κάνουν το πιο απεχθή εγκλήματα και μετά θέλουν να τα ‘ξεπλύνουν’ και γι’αυτό θέλουν να συνδεθoύν με το ποδόσφαιρο, για να βελτιώσουν την εικόνα τους. Δεν μπορεί να επιτραπεί στο ποδόσφαιρο να γίνει κι αυτό μέρος της συγκάληψης».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button