Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μποταφόγκο: Δειλός και ανέντοιμος ο Γιάγια Τουρέ

«Βράζουν» στη βραζιλιάνικη ομάδα με τον Ιβοριανό πρώην παίκτη του Ολυμπιακού

Την απόφαση να σταματήσει κάθε διαπραγμάτευση με τον Γιάγια Τουρέ ανακοίνωσε η Μποταφόγκο, χαρακτηρίζοντας “δειλό και ανέντιμο” τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Το ξέσπασμα των ανθρώπων της Μποταφόγκο προκάλεσε η ανακοίνωση του υποψήφιου προέδρου της Βάσκο Ντα Γκάμα, του Λουίς Ρομπέρτο Λέβεν Σιάνο, πως, εάν νικήσει τις εκλογές, θα ενεργοποιήσει τη συμφωνία που έχει κάνει με τον Γιάγια Τουρέ, προκειμένου ο Ιβοριανός να αναλάβει πόστο διευθυντή στη Βάσκο.

Υπενθυμίζεται πως, από τον Φεβρουάριο, η Μποταφόγκο διαπραγματευόταν για να κάνει δικό της τον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα του δεν ήθελε να μείνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σημειώνεται πως η έδρα της Βάσκο είναι στο Ρίο.

Ο εμπορικός διευθυντής της Μποταφόγκο, Ρικάρντο Ρότενμπεργκ, στράφηκε κατά του Τουρέ, λέγοντας πως “η πρόταση της Βάσκο δείχνει ότι ο Γιάγια δεν έχει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, γιατί υπέγραψε κάτι για το επόμενο έτος. Είναι ένας τύπος χωρίς λόγο. Δεν θέλουμε ούτε να τον βλέπουμε μπροστά μας. Η Μποταφόγκο δεν είναι ομάδα για δειλούς.

Ο Γιάγια μετέφερε στον Λέον την πρότασή μας. Αν εκείνος έχει και άλλους μάνατζερ, είναι δικό του πρόβλημα. Ο Λέον μου είπε ότι δουλεύει εδώ και εφτά χρόνια με τον Γιάγια και αυτός τον πήγε στην Κίνα. Δεν πιστεύω ότι ο δρόμος μας ήταν λανθασμένος, αλλά έλειψε σοβαρότητα από την πλευρά του Γιάγια. Εκείνος μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα, αλλά δεν είχε εντιμότητα για να μας δώσει μια απάντηση”.

Στη συνέχεια, ο εμπορικός διευθυντής της Μποταφόγκο, που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τον Τουρέ, συνέκρινε τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού με τον Κεϊσούκε Χόντα: “Ο Γιάγια δεν αξίζει να φοράει την φανέλα της Μποταφόγκο. Δεν είναι ένας Χόντα. Δόξα τον Θεό που ο Χόντα είναι στην Μποταφόγκο και όχι ο Γιάγια. Δεν είναι ούτε το νύχι του Χόντα έξω από το γήπεδο. Ένας τύπος που δεν θέλω να δω μπροστά μου, τον μπλόκαρα ήδη στο κινητό μου”.

Έξαλλος με τον Τουρέ εμφανίζεται και ο μάνατζερ Μάρκος Λέιτε, που είχε αναλάβει ρόλο μεσάζοντα ανάμεσα σε Μποταφόγκο και ποδοσφαιριστή. Ο Λέιτε είπε πως “δυστυχώς, δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από έναν άνθρωπο να έχει χαρακτήρα, εντιμότητα και να τιμάει τον λόγο του. Αυτές τις αρετές δεν τις αποκτάς με τον καιρό, γεννιέσαι με αυτές”.

Σύμφωνα με την πλευρά του Λέβεν Σιάνο, όμως, η Μποταφόγκο τόσο καιρό διαπραγματευόταν με τον υπεύθυνο για το προφίλ του Τουρέ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ονόματι Λέον Μαν, ο οποίος πάντως εμφανίζεται πλέον ως μάνατζερ του, αφού ο Γιάγια τα έσπασε από τον περασμένο Αύγουστο με τον περίφημο εκπρόσωπο – δεύτερο πατέρα του, Ντμίτρι Σέλουκ.

Ο Τουρέ, ο οποίος σε τηλεδιάσκεψη τον Απρίλιο φέρεται να είπε στους ανθρώπους της Μποταφόγκο ότι ήθελε να παίξει στην ομάδα τους, πως είχαν ξεπεραστεί τα οικογενειακά προβλήματα και, μάλιστα, ήθελε να αρχίσει προπονητική καριέρα στην Μποταφόγκο και να γίνει πρεσβευτής του συλλόγου στο εξωτερικό, εμφανίζεται σε βίντεο του υποψήφιου για τις εκλογές της Βάσκο να δίνει ραντεβού με τους φιλάθλους της ομάδας!

“Γεια σας, είμαι ο Γιάγια Τουρέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λέβεν που με προσκάλεσε γι’ αυτό το πρότζεκτ. Δεν βλέπω την ώρα να συναντήσω τους φιλάθλους. Εμπρός Βάσκο! Σας βλέπω σύντομα!” λέει στο βίντεο ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Back to top button