Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Ώρα αποφάσεων στην Ευρωλίγκα

Σήμερα το μεσημέρι η τηλεδιάσκεψη για να αποφασιστεί η τύχη της σεζόν. Λεπτές οι ισορροπίες της ψηφοφορίας.

Μέσα στη μέρα θα γίνει γνωστή η τύχη της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον επικεφαλής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, και τους εκπροσώπους των κλαμπ για να αποφασιστεί αν θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί η χρονιά στα παρκέ ή θα διακοπεί οριστικά. Η απόφαση αφορά και στο Eurocup, στα προημιτελικά του οποίου έχει φτάσει ο Προμηθέας.

Η απόφαση θα ληφθεί κατά πλειοψηφία μεταξύ των έντεκα ομάδων με «κλειστό» συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα και όχι με συμμετοχή και των υπόλοιπων επτά κλαμπ ή των ομάδων του Eurocup. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Εφές, Μακάμπι, Αρμάνι Μιλάνο και Ζαλγκίρις.

Το Σάββατο στην τηλεδιάσκεψη του Τζόρντι Μπερτομέου με τους αρχηγούς και έναν παίκτη από κάθε ομάδα (Καλάθης και Βουγιούκας εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό, Σπανούλης και Παπανικολάου τον Ολυμπιακό) έγινε σαφές πως οι αθλητές είναι αντίθετοι με την επανέναρξη, ωστόσο ο τελευταίος λόγος ανήκει στα κλαμπ.

Οι πληροφορίες και η αίσθηση των ομάδων συγκλίνουν στο ότι είναι δύσκολο να αποφασιστεί συνέχιση της σεζόν. Ωστόσο η ψηφοφορία ίσως να μην είναι τόσο απλή υπόθεση. Αντίθετες με την επανέναρξη φέρονται να είναι οι δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, η Αρμάνι Μιλάνο, η Φενέρμπαχτσε και πιθανότατα η Ζαλγκίρις και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αν επαληθευτεί κάτι τέτοιο, συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των έξι. Την ίδια ώρα, υπέρ της επανεκκίνησης φέρονται να είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια, Εφές και ίσως η Μακάμπι.

Στο λιγότερο πιθανό σενάριο της επανέναρξης, οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε μια πόλη, με το Βελιγράδι, το Κάουνας, την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη να έχουν δηλώσει διαθέσιμες.

Οι ομάδες θα ενημερωθούν για το αν και τι ποσοστό από τα οφειλόμενα (από τηλεοπτικά, χορηγούς, μπόνους κλπ.) θα εισπράξουν από την Ευρωλίγκα για τη φετινή περίοδο, αλλά και το αν θα υπάρχουν μειώσεις στα προβλεπόμενα έσοδα της επόμενης σεζόν. Παράλληλα ίσως έχουμε μια πρώτη εικόνα για το αν η επόμενη σεζόν θα αρχίσει κεκλεισμένων των θυρών ή με ένα ποσοστό παρουσίας θεατών επί της χωρητικότητας του κάθε γηπέδου.

Επίσης θα γίνει μια πρώτη κουβέντα για το πώς θα διαμορφωθεί το παζλ των συμμετεχουσών ομάδων για την επόμενη περίοδο. Πέρα από τις έντεκα ομάδες που έχουν δεκαετές συμβόλαιο, δεδομένη θέση έχουν Βιλερμπάν και Μπάγερν, ενώ θα δοθούν τρεις wild cards και δύο θέσεις θα πάνε στο Eurocup (που όμως αν δεν ολοκληρωθεί υπάρχει πρόβλημα για το πώς θα μοιραστούν). Χίμκι, Ζενίτ, Βαλένθια, Βίρτους Μπολόνια, Άλμπα, Ερυθρός Αστέρας, Παρτιζάν ερίζουν για τις θέσεις, αλλά δεν μπορούν να… ικανοποιηθούν όλοι.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου το απόγευμα (17:30) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης.

Πηγή: sport-fm. gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button