Άλλα αθλήματα

Τα μέτρα προστασίας που παίρνει η Formula 1 για τον κορωνοϊό

Πέντε βασικά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό παίρνει η Formula 1, προκειμένου να ξεκινήσουν τα Γκραν Πρι στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία με ασφάλεια.

Ανακοινώθηκε από τη Formula 1 ότι οι αγώνες για την φετινή σεζόν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία, ωστόσο θα γίνει η επανεκκίνηση κάτω από αυστηρά μέτρα, προκειμένου να μείνουν όλοι προστατευμένοι από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα πέντε μέτρα προστασίας είναι τα εξής:

1. Συχνά τεστ κορωνοϊού

Όλο το προσωπικό που συμμετέχει στους αγώνες θα κάνει πρώτα το τεστ για τον κορωνοϊό και εφόσον βγει αρνητικό, θα του επιτραπεί να ταξιδέψει. Θα πραγματοποιούνται τεστ τακτικά από ιδιωτικές ιατρικές ομάδες και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων κάθε χώρας που θα διεξάγεται το Γκραν Πρι, πριν λάβουν μέρος στην εκδήλωση.

2. Κεκλεισμένων των θυρών

Κανένας αγώνας προς το παρόν δεν αναμένεται να διεξαχθεί με θεατές. Η F1 ελπίζει ότι οι λάτρεις του αθλήματος θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες όταν και εφόσον κριθεί πως αυτό είναι ασφαλές. Μέχρι τότε οι εξέδρες θα παραμείνουν άδειες και τα πάντοκ πολύ πιο «ήσυχα» από το συνηθισμένο, μόνο με την παρουσία του απαραίτητου επιτρεπόμενου προσωπικού.

3. Μείωση προσωπικού

Σημαντική μείωση του προσωπικού που ταξιδεύει σε αγώνες από όλα τα μέρη θα υπάρξει προσωρινά, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων, της FIA, των προμηθευτών αλλά και της ίδιας της F1. Για να επιτευχθεί αυτό, ορισμένες λειτουργίες όπως οι τηλεοπτικές καλύψεις και μεταδόσεις, θα γίνουν εξ αποστάσεως.

4. Απομονωμένα ταξίδια

Όλο το προσωπικό που έχει επιβληθεί ήδη στο τεστ και έχει βγει αρνητικό, θα ταξιδέψει μεμονωμένα με πτήσεις τσάρτερ όσο το δυνατόν περισσότερο, όπως και οι ιδιωτικές μετακινήσεις (ξενοδοχείο-αεροδρόμιο κλπ.) θα γίνουν μεμονωμένα, προκειμένου να διασφαλιστεί πως θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές με άλλους ανθρώπους.

5. Κοινωνική αποστασιοποίηση

Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης θα εφαρμοστούν σε κάθε εκδήλωση της F1, ειδικά μέσα στο σιρκουί. Οι δραστηριότητες πριν και μετά τον αγώνα όπως ο εθνικός ύμνος, τα παρκ φερμέ και το βάθρο θα διαμορφωθούν για να διασφαλιστεί η διατήρηση ασφαλών αποστάσεων, όπως και οι υποχρεώσεις των μέσων ενημέρωσης και οι συνεντεύξεις.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button