Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βάντσικ: «Νομίζω ότι αν ο Βασιλωντονόπουλος ή ο Γιακουμάκης ταιριάξουν καλά με την Γκόρνικ, θα αλλάξει αυτό και θα έρθουν Έλληνες παίκτες στην Πολωνία!»

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μίλησε για τους Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο και Γιώργο Γιακουμάκη.

Ο Πολωνός παλαίμαχος τερματοφύλακας μιλάει στην πατρίδα του για τους δυο παίκτες της ΑΕΚ που τα πηγαίνουν καλά ως δανεικοί στη Γκόρνικ

Πολύ θετικές εντυπώσεις έχουν αφήσει στην πολωνική Γκόρνικ οι Βασιλαντωνόπουλος και Γιακουμάκης. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που στην ουσία άνοιξαν την πόρτα στους Έλληνες παίκτες προς την πολωνική αγοράς.

Αυτό πιστεύει ο Γιόζεφ Βάντσικ.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μίλησε στην Πολωνία για τους δυο παίκτες της ΑΕΚ και την έως τώρα παρουσία τους στην Γκόρνικ, εκφράζοντας την άποψη πως μπορεί να αγωνιστούν στην Πολωνία κι άλλοι Έλληνες παίκτες.

Οι Πολωνοί έγραψαν πως ο Βάντσικ έπαιξε ρόλο στον δανεισμό των Βασιλαντωνόπουλου και Γιακουμάκη στην Γκόρνικ.

«Τους αξιολόγησα πολύ θετικά, γιατί και οι δυο είναι στην ΑΕΚ και στις θέσεις που αγωνίζονται είχαν να ανταγωνιστούν με καλούς ή και πολύ καλούς παίκτες, Έλληνες και ξένους. Ετσι ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να παίξουν βασικοί στην ΑΕΚ. Πήγαν στη Γκόρνικ, στην οποία υπάρχει ένας προπονητής που ποντάρει πολλά σε γενναίους παίκτες. σε εκείνους που τρέχουν και ακολουθούν την τακτική του. Πριν πάνε στην Πολωνία μίλησα και με τους δυο παίκτες και τον εκπρόσωπό τους. Τους είπα για την Γκόρνικ, για την ιστορία αυτού του συλλόγου και για το πώς μπορούν να νιώσουν εκεί. Η Γκόρνικ είναι μία υπέροχη οικογένεια και υπέροχη είναι και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο της ομάδας στα παιχνίδια. Μετά το ντεμπούτο τους με την Κρακοβία στις αρχές Μαρτίου, τα σχόλια ήταν κολακευτικά για όλα. Μίλησα γι’ αυτό σε ελληνικά Μέσα ενημέρωσης. Όπως μπορείτε να δείτε, προσαρμόστηκαν γρήγορα στις νέες συνθήκες», λέει ο Βάντσικ για τους δυο παίκτες της ΑΕΚ. Επιπλέον, ο Βάντσικ, ο οποίος πλέον διευθύνει μία σχολή τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, υποστήριξε στη συνέντευξή του στην Πολωνία πως υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν καλά στα γήπεδα της χώρας του: «Το πολωνικό ποδόσφαιρο ήταν πιο ανοιχτό σε Σέρβους, Κροάτες ή παίκτες από άλλες χώρες. Νομίζω ότι αν ο Βασιλωντονόπουλος ή ο Γιακουμάκης ταιριάξουν καλά με την Γκόρνικ, θα αλλάξει αυτό και θα έρθουν Έλληνες παίκτες στην Πολωνία. Η Ελλάδα έχει πολλούς ενδιαφ΄ροντες ποδοσφαιριστές. Συνηθίζαμε να ασχολούμασταν με Πολωνούς παίκτες που πηγαίνουν στην Ελλάδα. Τώρα μπορεί να αντιστραφεί αυτή η κατεύθυνση», λέει ο Βάντσικ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button