Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Βόρειοι και νότιοι για ένα Κύπελλο

Το πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν στην Ιταλία διεκδικούν απόψε η Νάπολι και η Γιουβέντους. Οι πιθανές συνθέσεις.

Λίγες ημέρες μετά τη… σέντρα στην Ιταλία κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στη γειτονική χώρα.

Η Νάπολι και η Γιουβέντους τίθενται αντιμέτωπες απόψε στον 73ο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, ο οποίος διεξάγεται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στη μετά καραντίνας εποχή (22:00, MEGA και sport-fm.gr).

Οι «παρτενοπέι» απέκλεισαν την Ίντερ και η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε το εμπόδιο της Μίλαν, στις ρεβάνς των δύο ημιτελικών που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο.

Η Νάπολι ψάχνει το δέκατο τρόπαιο στην ιστορία της και έκτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, οι «μπιανκονέρι» θέλουν να προσθέσουν το 14ο Κύπελλο Ιταλίας στην τροπαιοθήκη τους.

Στο πλαίσιο του Coppa Italia, έχουν γίνει 11 ματς με τη Γιουβέντους να έχει το ισχνό προβάδισμα με 5 νίκες έναντι 4 της Νάπολι και 2 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα (με 17 γκολ και από τις δύο ομάδες) Σε σύνολο 179 ματς, οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν 39 νίκες, 84 η «γηραιά κυρία» και 56 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι πιθανές συνθέσεις

Υποχρεωμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Νάπολι είναι ο Τζενάρο Γκατούσο, ο οποίος δεν υπολογίζει τον Οσπίνα (τιμωρημένος) αλλά και τον Μανωλά (τραυματίας), ενώ θα κάνει αλλαγές και για λόγους τακτικής.

Συγκεκριμένα, η Νάπολι θα παίξει με τους Μερέτ, Μάριο Ρούι, Κουλιμπαλί, Μαξίμοβιτς και Ντι Λορέντσο. Στα χαφ θα επιστρέψει ο Φαμπιάν Ρούιθ μαζί με τον Ντέμε και τον Ζιελίνσκι. Φανέλα βασικού θα πάρει ο Ινσίνιε και θα τον πλαισιώσουν ο Καγεχόν μαζί με έναν εκ των Μίλικ και Μέρτενς.

Λίγο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για τον Σάρι. Ο Μπουφόν θα υπερασπιστεί την εστία της Γιουβέντους, έχοντας τους Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι και Άλεξ Σάντρο μπροστά του.

Στα χαφ θα παίξουν ο Κεντίρα μαζί με τον Ματουϊντί και τον Μπεντακούρ. Ο Κουαδράδο, αντί του Ντόγκλας Κόστα, θα συμπληρώσει την ενδεκάδα μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντιμπάλα.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button