Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κύπελλο ποδοσφαίρου: Δυνατές μάχες για τα εισιτήρια του τελικού με Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ

Η πρόκριση είναι ανοιχτή και στα δύο ζευγάρια των ημιτελικών!

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει το προβάδισμα από το 2-1 του ΟΑΚΑ (19.00, COSMOTE SPORT 2), ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό του 3-2 υπέρ του Δικεφάλου (21.30, COSMOTE SPORT 1)

Η πρόκριση είναι ανοιχτή και στα δύο ζευγάρια των ημιτελικών!

Στο πρώτο ζευγάρι της βραδιάς ο Άρης φιλοξενεί την ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, με την Ένωση να έχει το προβάδισμα από το 2-1 του ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα πέρασε 2η στο +2 από τον ΠΑΟΚ και πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της για το Champions League της νέας σεζόν.

Από την άλλη πλευρά οι κίτρινοι υπήρξαν εύκολη λεία του Ολυμπιακού, στο Φάληρο, χάνοντας με 3-1. Ως εκ τούτου αυξήθηκε η διαφορά τους από τον 4ο Παναθηναϊκό στους 9 βαθμούς, με κορυφαίο ματς πλέον στην ιεραρχία των στόχων του Μίχαελ Ένινγκ, αυτό του Κυπέλλου.

Ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν δίνουν ωστόσο και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου, με το πρώτο ματς να έχει λήξει με 3-2 για τους Θεσσαλονικείς.

Ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται στο +19 απέχοντας μια νίκη από την μαθηματική κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, θέλει να ολοκληρώσει με το νταμπλ τη χρονιά. Στο αγωνιστικό κομμάτι, μάχη για να προλάβει δίνει ο Ματιέ Βαλμπουενά, καθώς ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ένιωσε την περασμένη Πέμπτη μία ενόχληση στον οπίσθιο μηριαίο και έμεινε εκτός αποστολής από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Τώρα όλοι στους Πειραιώτες περιμένουν να δουν αν ο έμπειρος άσος θα δώσει το «παρών» στην κρίσιμη αναμέτρηση με τον «δικέφαλο» του Βορρά, στο Καραϊσκάκη.

Στο αντίποδα, οι πρωταθλητές βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα πλέον να στοχεύει στη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί ουσιαστικά τη μόνη διέξοδο από την κρίση για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του, οι οποίοι έχουν δεχθεί έντονη κριτική από τους οπαδούς του συλλόγου για τις άσχημες εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει φέτος.

Αντίστοιχα στο αγωνιστικό κομμάτι μεγάλη θέληση υπάρχει και στην πλευρά των «ασπρόμαυρων». Αυτό αποδεικνύεται από την εικόνα του Αντελίνο Βιεϊρίνια και του Δημήτρη Πέλκα, οι οποίοι αν και έχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών, δείχνουν αποφασισμένοι να παίξουν στη ρεβάνς του φαληρικού γηπέδου.

Διαβάστε επίσης

Back to top button