Άλλα αθλήματα

Grand Prix Αυστρίας: Πήρε τη νίκη ο Βάλτερι Μπότας

Απίστευτος αγώνας στην Αυστρία με 9 μονοθέσια να εγκαταλείπουν...

Τι ξεκίνημα ήταν αυτό: ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στην Αυστρία εξελίχθηκε σε ένα από τα καλύτερα grand prix της τελευταίας δεκαετίας, με τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει τη νίκη και τους Λεκλέρκ-Νόρις να ανεβαίνουν στο βάθρο από το… πουθενά. Ποινή και 4η θέση για τον Χάμιλτον.

Μεσολάβησε μια πανδημία, μια αποχή, από τον τελευταίο αγώνα πέρυσι, 7 μηνών και χθες, στις κατατακτήριες δοκιμές, κατέστη σαφές πως η Μερσέντες είναι σε άλλο τετράτροχο κόσμο από τους ανταγωνιστές της. Επομένως, το πρώτο (καθυστερημένο) grand prix της σεζόν για τη Φόρμουλα 1 το 2020 προμηνυόταν ολίγον τι… σούπα.

betatzhs

Και η αλήθεια είναι πως τα πρώτα σημάδια με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα έδειχναν πως σούπα θα είχαμε και, μάλιστα, εξαιρετικά άνοστη: μπορεί ο Χάμιλτον να δέχτηκε αργοπορημένη ποινή για τα όσα έκανε το Σάββατο και να εκκίνησε 5ος, όμως με συνοπτικές διαδικασίες ανέβηκε δεύτερος και μαζί με τον poleman Μπότας, που έμεινε εύκολα μπροστά, ξεκίνησαν το μοναχικό τους δρόμο για την καρό σημαία και το 1-2 των «Ασημένιων Βελών» (που φέτος, βέβαια, είναι μαύρα και άκρως εντυπωσιακά και εμφανισιακά).

πηγή: SDNA

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close