ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από διακαής πόθος… σε μεταγραφικό σίριαλ(pics+vids)

Ένα ακόμη καλοκαίρι, ο Αμπιόλα Ντάουντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΣ Λαμία!

Και το LamiaSports «σας φέρνει στο πιάτο» τον Νιγηριανό σέντερ φορ…

Νωρίτερα το πρωί, διαβάσατε στο LamiaSports το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Λαμία, σύμφωνα με το Sportime, για τον ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού Αμπιόλα Ντάουντα.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που δεν είναι η πρώτη φορά που πρωταγωνιστεί σε μεταγραφικό σενάριο της Λαμίας.

Θυμίζουμε πως και τις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδου του καλοκαιριού ο Ντάουντα έκανε την εμφάνισή του… χωρίς βέβαια να υπάρχει συμφωνία!

Τώρα, μιας και επανήλθε το θέμα Αμπιόλα Ντάουντα, το LamiaSports θα σας παρουσιάσει το Who is Who του ποδοσφαιριστή, έτσι ώστε να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται.

ΑΜΠΙΟΛΑ ΑΝΤΕΝΤΕΤΖΙ ΝΤΑΟΥΝΤΑ (ABIOLA ADEDEJI DAUDA)

Το Who is Who:

Ο Αμπιόλα Ντάουντα είναι γεννημένος στο Λάγος της Νιγηρίας, στις 3 Φεβρουαρίου του 1988, είναι 32 ετών, έχει ύψος 1,80μ. και θέση του είναι αυτή του σέντερ φορ.

Ο Αφρικανός, διαθέτει σουηδικό διαβατήριο μιας και αγωνίστηκε αρκετά χρόνια στην χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Από τον Ιανουάριο και έπειτα έπαιξε στον Παναιτωλικό, όμως αναμένεται να μείνει ελεύθερος καθώς το συμβόλαιό του έληξε στις 30/6.

Στην καριέρα του, έχει βγει μία φορά πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Ελλάδος τη σεζόν 2016-2017, ενώ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Σερβία τη σεζόν 2013-2014, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Σουηδίας το 2008 και το 2009 αντίστοιχα, ενώ έχει κατακτήσει με τη Vitesse το Κύπελλο Ολλανδίας τη σεζόν 2016-2017.

Η ποδοσφαιρική του καριέρα:

Ο Ντάουντα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Σουηδία! Τη σεζόν 2007-2008 έφυγε από την Sölvesberg για να αγωνιστεί στην πιο γνωστή μας Kalmar FF.

Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX / kod: 9203

Στην Kalmar FF έκατσε από το 2008 έως και τον Φεβρουάριο του 2013 και με τη φανέλα της συμπλήρωσε 154 συμμετοχές, 44 γκολ και 16 ασίστ.

Όταν αποχώρησε από τη Σουηδία, ο Νιγηριανός φορ πήρε μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, όπου έκατσε για έναν χρόνο περίπου, μετρώντας σε 38 αγώνες είχε 17 γκολ και 7 ασίστ.

Επόμενος σταθμός του 32χρονου μετά τη Σερβία ήταν η Ολλανδία και η Vitesse. Στον ολλανδικό σύλλογο αγωνίστηκε για 2 αγωνιστικές σεζόν, έχοντας παίξει και στην ομάδα Κ21. Συνολικά, είχε 54 αγώνες με 28 γκολ και 6 ασίστ.

Τον Φεβρουάριο του 2016 φεύγει δανεικός από την Vitesse για την Σκωτία και την Hearts Of Midlothian FC.

Στην Σκωτία θα κάτσει μόλις λίγους μήνες, έχοντας 15 συμμετοχές και 5 γκολ… Στην Ολλανδία επέστρεψε για να φύγει λίγο αργότερα και να έρθει με ελεύθερη μεταγραφή στον Ατρόμητο και την Ελλάδα!

Με τους Περιστεριώτες, έκανε αισθητή την παρουσία του έχοντας σε μία αγωνιστική χρονιά, 49 αγώνες, με 16 γκολ και 5 ασίστ!

Οι εμφανίσεις του αυτές, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της τουρκικής Giresunspor. Οι Τούρκοι τον έκαναν δικό τους και αυτός έπαιξε σε 28 αγώνες βάζοντας 12 γκολ ενώ μοίρασε άλλα 2!

Από την Τουρκία επέστεψε στην Ελλάδα, αλλά όχι στον Ατρόμητο φορώντας τον Ιούλιο του 2019 τη φανέλα της ΑΕΛ!

Αν και ήρθε ως μεγάλη μεταγραφή, στη Λάρισα έκατσε ένα εξάμηνο… και αυτό σκάρτο παίζοντας σε 14 ματς, με 2 γκολ στο ενεργητικό του!

Το δεύτερο μισό της σεζόν, αγωνίστηκε στον Παναιτωλικό όπου κατάφερε σε 13 αγώνες να «σπρώξει» 7 φορές τη μπάλα στα δίχτυα ενώ μοίρασε άλλο ένα γκολ!

Ο Ντάουντα, έχει αγωνιστεί 1 φορά στα προκριματικά του Champions League με την Kalmar FF, ενώ με τους Σουηδούς έχει αγωνιστεί και σε 10 ματς των ομίλων του Europa League.

Συνολικά, ο Νιγηριανός έχει 365 αγώνες, με 131 γκολ και 37 ασίστ!

Πάρτε μία γεύση τώρα από τον Αμπιόλα Ντάουντα εντός γηπέδου:

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button