Άλλα αθλήματαΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Γ. Σοφογιάννης: «Η ψυχή και το ”θέλω” των παικτών μου έκρινε τον τελικό»

Ο κόουτς του Έσπερου Λαμίας, Γιάννης Σοφογιάννης, μίλησε για τον χθεσινό τελικό των εφήβων και την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Ο προπονητής των πρωταθλητών εφήβων του Έσπερου Λαμίας Γιάννης Σοφογιάννης μίλησε στο stereabasket για τον χθεσινό τελικό, τονίζοντας πως το ματς κρίθηκε στα ψυχικά αποθέματα, στη συγκέντρωση των παικτών του, αλλά και στο γεγονός ότι χωρίς τον Σεριανάϊ στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του μπόρεσε να ελέγξει τον αγώνα.

Επίσης, χαρακτήρισε καταλυτικό το ρόλο του Μαντζούκα.

Ο τελικός κρίθηκε στην ψυχή και στο ”θέλω” των παικτών μου. Το ήθελαν πολύ αυτό το κύπελλο, είχαν μεγάλη συγκέντρωση ξεφεύγοντας ελάχιστες στιγμές από το πλάνο, παρ’ όλο που λόγω των ειδικών καταστάσεων δεν είχαμε καταφέρει να δουλέψουμε όπως θα θέλαμε μέσα στο γήπεδο. Ήταν τεράστιο γεγονός για εμάς επίσης, ότι καταφέραμε χωρίς τον Σεριανάϊ να κρατηθούμε μέσα στον αγώνα και στην ουσία να ελέγξουμε το παιχνίδι. Ήταν ένα ματς, που ακόμα και σε δύσκολες περιστάσεις υπήρχε η αίσθηση ότι θα βρούμε τον τρόπο για να το πετύχουμε. Ακόμα και όταν οι αντίπαλοι μείωσαν στον πόντο, με δύο σουτ από την περιφέρεια ξεφύγαμε ξανά στο σκορ. Αυτά τα παιδιά, αποτελούν την πρώτη γενιά της ακαδημίας που δημιουργήσαμε πριν από 6 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια δούλεψαν καλά και τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Επίσης, σε 3-4 παιδιά τους έκανε πολύ καλό που συμμετείχαν σε προπονήσεις της αντρικής ομάδας αποκτώντας μεγάλη εμπειρία. Όσο για τον Μαντζούκα, ο ρόλος του στον τελικό και στην επικράτηση ήταν καταλυτικός”. 

πηγή: stereabasket.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button