ΠοδόσφαιροΤοπικά ΣπορΤοπικές ΕιδήσειςΤοπικό Ποδόσφαιρο

Τι γίνεται με τα αθλητικά έργα σε ΔΑΚ Λαμίας, Καμαρίτσα, Μακρακώμη/ Σπερχειάδα κ.α; / “Το παιχνίδι στήθηκε – Ο νομός Φθιώτιδας υποβιβάζεται στην πιο κάτω κατηγορία…” – ΒΙΝΤΕΟ

Τι γίνεται με τις αθλητικές υποδομές στο Νομό Φθιώτιδας; Ουραγός στην χρηματοδότηση για αναβάθμιση;Τι γίνεται με τις αθλητικές υποδομές στο Νομό Φθιώτιδας; Ουραγός στην χρηματοδότηση για αναβάθμιση;

Ερώτηση αναφορικά με τις αθλητικές υποδομές στο Νομό Φθιώτιδας έκανε στο περιφερειακό Συμβούλιο που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Πατρίδα μας η Στερεά” Μάνος Γέμελος. Αφού ανέφερε τις ομάδες της περιοχής που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες  τόνισε:

Έχετε βάλει αρκετά μεγάλα ποσά στις αθλητικές εγκατάστασεις κ. Τασιέ και προς τιμήν σας, ωστόσο βλέπω μια αδράνεια προς το Νομό Φθιώτιδας και οφείλω να το τονίσω. Θέλω να μας απαντήσετε αν υπάρχει σχεδιασμός ή κάποιο χρονοδιάγραμμα για τα έργα ανάβαθμισης και συντήρησης των αθλητικών εγκατάστασεων στο Νομό Φθιώτιδας και αν υπάρχει κάποια πολιτική βούληση να υπάρξει μια επαφή με τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού τον κ. Αυγενάκη όπως έγινε πρόσφατα την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του κ. Αυγενάκη με την υπογραφή σύμβασης 900.000 ευρώ σχετικά με το Αλκαζάρ για να μεταφερθεί εκεί η ομώνυμη ομάδα“.

“Τα αθλητικά έργα βάσει του Καλλικράτη και του Κλεισθένη δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων, οι αθλητικοί χώροι είναι ιδιοκτησίας των δήμων και τα μεγάλα έργα και οι χρηματοδοτήσεις που έχουμε βάλει κατά καιρούς είναι μετά από προτάσεις των δήμων” σημείωσε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός μεταφέροντας την… μπάλα στην πλευρά των δήμων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της παράταξης “Πατρίδα μας η Στερεά” για το θέμα

Στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο ψηφίστηκαν για τον Νομό Ευβοίας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας για άλλη μία φορά ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός αθλητικών έργων αξίας 1.151.000, 450.000 και 70.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα συγκεκριμένα ποσά έρχονται να προστεθούν σε ποσά άλλων εγκρίσεων Περιφερειακού συμβουλίου για τους αντίστοιχους Νομούς  όταν στον Ν. Φθιώτιδας (κατά τα άλλα Πρωτεύουσα Περιφέρειας) με τα τόσα προβλήματα αθλητικών εγκαταστάσεων  δεν έχει έρθει ακόμα θέμα συζήτησης για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και δεν έχει διατεθεί το παραμικρό κονδύλι.

Ένας χρόνος Περιφερειακής διοίκησης και η νέα Περιφερειακή αρχή προφανώς αγνοεί ότι.

Ο νομός Φθιώτιδας, συμμετέχει με αρκετές ομάδες στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες σε ποδόσφαιρο μπάσκετ βόλεϊ, αθλητές και αθλήτριες που κάνουν πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και επίσης με πληθώρα ερασιτεχνικών σωματείων σε όλα τα αθλήματα.

Η σημερινή μας καταγγελία δεν έχει να κάνει με τοπικιστικά χαρακτηριστικά αλλά αποκλειστικά και μόνο με την ηθική μας υποχρέωση απέναντι στον κόπο και ιδρώτα των αθλητών και παραγόντων που καθημερινά διαφημίζουν τον Νομό  μέσω των επιτυχιών τους.

Στην  κατεύθυνση αυτή ζητάμε.

  • Άμεσο σχεδιασμό σχετικά με την συντήρηση τον εκσυγχρονισμό (ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ, γήπεδο Καμαρίτσας, γήπεδο Μακρακώμης/ Σπερχειαδας κ.α), αλλά και την επαναλειτουργία αθλητικών χώρων που έχουν κυριολεκτικά ερημώσει (γήπεδο Γαλανεικων, γήπεδο Καλυβίων , γήπεδο Καμένων Βούρλων) στον Νομό.
  • Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για έργα αναβάθμισης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων που επείγουν λόγο έναρξης των δραστηριοτήτων των σωματείων στη  νέα σαιζόν και πως ορίζεται
  • Αίτημα προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού όπως άλλωστε κάνουν όλες οι Περιφερειακές  Αρχές (υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υφυπουργείου Αθλητισμού προγραμματική σύμβαση ύψους 900.000 ευρώ για εκσυγχρονισμό γηπέδου Αλκαζάρ στην Λάρισα και ξεκινάει άμεσα ώστε να παίξει η ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα την προσεχή σαιζόν.), για χρηματοδότηση πρωτίστως εκσυγχρονισμού του Δ.Α.Κ. Λαμίας  αλλά και άλλων σημαντικών αθλητικών χώρων που βρίσκονται σε εγκατάλειψη.

πηγή: Lamianow.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button