Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

«Ανάσα» για τις ομάδες: Στο 13% ο ΦΠΑ στα εισιτήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA η Κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο φοροελαφρύνσεων που επηρεάζει σημαντικά τον αθλητισμό, καθώς ο ΦΠΑ στα εισιτήρια θα μειωθεί στο 13%, ενώ μειώθηκε και ο φορολογικός συντελεστής στα συμβόλαια των προπονητών.

Ο κορωνοϊός άλλαξε τα πάντα στην καθημερινότητα. Τους τελευταίους μήνες η χώρα άλλαξε άρδην σε όλους τους τομείς, καθώς πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, ενώ κάθε δραστηριότητα πήγε στον… πάγο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως ήταν φυσικό οι επιπτώσεις, σε οικονομικό επίπεδο, ήταν πολύ μεγάλες για όλους, με τον αθλητισμό να δέχεται ισχυρά χτυπήματα σε όλους τους τομείς. Κάτι που επηρεάζει την επόμενη μέρα. Κι όλα αυτά με τον ιό να μην έχει εξαλειφθεί και τα κρούσματα να διατηρούν τον προβληματισμό.

Στο κομμάτι του αθλητισμού, όμως, έρχεται να βάλει… πλάτη η Κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, έρχεται μια σημαντική «ανάσα» για τις ομάδες. Κι αυτό γιατί ο ΦΠΑ των εισιτηρίων θα μειωθεί στο 13%, από το 24% στο οποίο ήταν μέχρι πρότινος.

Παράλληλα, μία ακόμα σημαντική εξέλιξη έρχεται και όσον αφορά τους προπονητές, καθώς ο φορολογικός συντελεστής των συμβολαίων τους θα μειωθεί στο 22%, όπως είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2019 και στους παίκτες, έπειτα από τροπολογία που πέρασε η Κυβέρνηση.

Οι μειώσεις στην φορολογία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες και να δώσουν σημαντικές… ανάσες στα ταμεία των ομάδων, οι οποίες έχουν δεχτεί σημαντικά «χτυπήματα» λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button