Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παίκτης της Κοζάνης συγκλονίζει: «Έκανα προπόνηση και πονούσα – Δεν νοιάστηκαν για εμένα»

Ο Κίτον Ίσακσον εξομολογείται στο sportfm.gr τα... απίθανα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Κοζάνη, λόγω ενός θέματος στο γόνατο. «Ο προπονητής με ήθελε, δεν ήξερε ότι με έδιωξαν», αναφέρει.

Ο Κίτον Ίσακσον εξομολογείται στο sportfm.gr τα… απίθανα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Κοζάνη, λόγω ενός θέματος στο γόνατο. «Ο προπονητής με ήθελε, δεν ήξερε ότι με έδιωξαν», αναφέρει.

Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο εκτός της πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα, τότε ακούμε πολλά απίθανα. Πράγματα και σκηνικά που μας φαίνονται ακραία, αλλά συμβαίνουν και κάθε φορά μας εκπλήσσουν…

Προ μηνών, άπαντες σοκαρίστηκαν με την ιστορία του Αντουάν Λεμαρί, ο οποίος… εκδιώχθηκε με το «έτσι θέλω» από τον Πανηλειακό, με τον Γάλλο να γνωστοποιεί την ιστορία του στα social media και μετά να εξιστορεί τα όσα έγιναν στο sportfm.gr.

Τώρα, ένας άλλος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία, ο Κίτον Ίσακσον θέλησε να μοιραστεί το δικό του story! Φορούσε τη φανέλα της Κοζάνης, η οποία εξασφάλισε την άνοδό της στην Super League 2 και έπαιζε κανονικά. Ξαφνικά, από το… πουθενά, ο Φινλανδός ενημερώθηκε πως φεύγει. Η δικαιολογία ήταν πως δεν είχε καλή απόδοση, αλλά αυτό συνέβη μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο. Με τους ανθρώπους της ομάδας, όπως καταγγέλλει μέσω του sportfm.gr και στην Αναστασία Βοσνάκη ο ίδιος να μην νοιάζονται για την κατάστασή του ως όφειλαν. Δεν του έκαναν εξετάσεις, δεν του σήκωναν τα τηλέφωνα, δεν τον πλήρωναν. Απολύτως τίποτα… Μάλιστα, του είπαν και πως δεν τους άρεσε η απόδοσή του, όταν με 6 γκολ ήταν εκ των πρώτων σκόρερ της ομάδας, παρότι μέσος, ενώ είχε και 5 ασίστ.

Με τον ίδιο να αποχωρεί απογοητευμένος και να μένει με την «πικρία» διότι ήθελε να παίξει με την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία, αφού επιθυμούσε να παραμείνει. Και τελικά όλα αυτά ανατράπηκαν από το πουθενά…

«Ακόμα κι αν πονούσα συνέχιζα να προπονούμαι – Ο τεχνικός διευθυντής είπε στον μάνατζέρ μου πως η Κοζάνη δεν θέλει να φροντίζει άλλο τον τραυματισμό μου»

Ξεκινώντας να διηγείται την ιστορία του, ο Ισακσον ανέφερε πως η Κοζάνη του άρεσε ως πόλη όπως και οι άνθρωποί της. Άπαντες ήταν φιλικοί, όπως και στην ομάδα και δεν είχε κάποιο μεγάλο πρόβλημα, εκτός από ορισμένα μικρά που δημιουργούνταν αλλά δεν έδινε σημασία.

Για να έρθει ο τραυματισμός στο γόνατο σε ένα ματς, με την πρώτη εκτίμηση των γιατρών να κάνει λόγο για απουσία 6-8 εβδομάδων. Τελικά, αφού άλλοι γιατροί είδαν εκ νέου τις εξετάσεις, αποφάσισαν πως δεν είχε κάτι το σοβαρό. Ο ίδιος προπονούνταν παρότι πονούσε, με τον γιατρό του στη Φινλανδία να του λέει να μην παίζει. Και όταν ζήτησε νέα εξέταση, οι άνθρωποι της ομάδας του είπαν πως αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να φροντίσουν άλλο τον τραυματισμό του και έπρεπε να φύγει…

Αρχικά θέλω να μου πεις πως βρήκες την ομάδα και αποφάσισες να αγωνιστείς;
«Δεν ήξερα που πήγαινα στην αρχή, ήξερα ότι ήταν μια μικρή πόλη, αλλά στην συνέχεια η ομάδα μου έδειξε ότι φροντίζει για τους παίκτες της και ότι είναι ένας καλός σύλλογος. Μου άρεσε η πόλη, οι άνθρωποί της».

Πως ήταν οι συνθήκες, οι εγκαταστάσεις στην Κοζάνη; Το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο και οι άνθρωποι της ομάδας;
«Οι εγκαταστάσεις δεν συγκρίνονταν με αυτές που ήρθα από την Φινλανδία, αλλά για αυτό το επίπεδο ήταν αρκετά καλές. Το προπονητικό ήταν πολύ καλό αλλά όταν έβρεχε υπήρχε πρόβλημα, αλλά αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Όλοι ήταν φιλικοί απέναντί μου όταν πρωτοήρθα, ωστόσο η διοίκηση στην συνέχεια δημιουργούσε κάποια προβλήματα».

Κίτον Ίσακσον: Παίκτης της Κοζάνης συγκλονίζει στον ΣΠΟΡ FM

Μετά από κάποιο καιρό άρχισες να αντιμετωπίζεις προβλήματα στην ομάδα. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι έγινε;
«Τραυματίστηκα σε ένα παιχνίδι, αποφάσισα να πάω να το τσεκάρω κάνοντας μαγνητική και οι γιατροί της ομάδας πριν κάνω τη μαγνητική μου είπαν ότι θα μείνω εκτός 6-8 εβδομάδες και δεν μου είπαν ακριβώς τον λόγο. Αλλά τότε η διοίκηση απορούσαν με αυτή την απόφαση των γιατρών της ομάδας και έστειλαν τις εξετάσεις σε άλλους γιατρούς οι οποίοι είπαν ότι μπορώ να συνεχίσω τις προπονήσεις και θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο επόμενο παιχνίδι. Ακόμα κι αν πονούσα συνέχιζα να προπονούμαι και ήταν κάπως περίεργο. Έτσι τηλεφώνησα στον γιατρό μου στην Φινλανδία και μου είπε εάν πονάω να μην συνεχίσω την προπόνηση.

Τότε ενημέρωσα την ομάδα αλλά δεν νοιάστηκαν και άκουγαν μόνο τους γιατρούς που έλεγαν να συνεχίσω την προπόνηση ακόμα κι αν πονούσα και με ανάγκαζαν να προπονούμαι. Μια μέρα ο προπονητής μου είπε να παίξω στον επόμενο αγώνα αλλά να κάνω μια θεραπεία για το γόνατό μου όπως και έγινε και ο γιατρός εκεί μου είπε να κάνω μια νέα μαγνητική για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή την θεραπεία. Τότε κλείσαμε να κάνουμε τη μαγνητική τομογραφία και είχαμε προπόνηση εκείνη την ημέρα και μια ώρα νομίζω πριν τη μαγνητική, ο αθλητικός διευθυντής ενημέρωσε τον μάνατζερ μου ότι η ομάδα δεν θέλει άλλο να φροντίζει για τον τραυματισμό μου και ότι δεν θέλουν να κάνω τη μαγνητική μου και ότι η συμφωνία τελείωσε και θέλουν να φύγω από την ομάδα. Τότε σοκαρίστηκα γιατί έγινε ξαφνικά και δεν το περίμενα αυτό. Ήταν περίεργο γιατί τη μια στιγμή ο προπονητής μου έλεγε να παίξω στο επόμενο ματς, ενώ από την άλλη με έδιωξαν».

«Γύρισαν μετά και είπαν πως δεν είχα καλή απόδοση – Δείτε τα νούμερά μου»

Ο Φινλανδός χαφ αναφέρεται στη συνέχεια και στην… δικαιολογία, όπως υποστηρίζει ο ίδιος που βρήκαν οι άνθρωποι του συλλόγου για να τον διώξουν. Αφού στη νέα μαγνητική διαπιστώθηκε πως δεν έχει σοβαρό πρόβλημα, παρότι αρχικά του έλεγαν ότι θα μείνει εκτός για 6-8 εβδομάδες, του μεταφέρθηκε πως αποχωρεί γιατί δεν είχε καλή απόδοση.

Ο ίδιος βέβαια ήταν εκ των πρώτων σκόρερς της ομάδας, έχοντας βρει δίχτυα 6 φορές και ήταν από τους διακριθέντες… Ποιος νοιάστηκε;

Έκανες κάποια κίνηση προς την ομάδα για αυτή την συμπεριφορά;
«Προσπάθησα να επικοινωνήσω με πολλούς τρόπους με την ομάδα για να μου δώσουν εξηγήσεις, μου έλεγαν ότι θα μου τηλεφωνήσουν, αλλά ποτέ δεν το έκαναν. Στην αρχή μου είπαν για τον τραυματισμό που είχα στο γόνατο και δεν με ήθελαν επειδή δεν μπορούσα να παίξω, αλλά έκανα και τη δεύτερη μαγνητική η οποία έδειξε ότι μπορώ να παίξω και μετά τα άλλαξαν και είπαν ότι στον πρόεδρο δεν άρεσε η απόδοση μου και ότι δεν έπαιζα καλά. Κι αν δεις τα στατιστικά μου θα δεις ότι δεν είναι αλήθεια. Ούτε ο προπονητής ήξερε την απόφαση της διοίκησης δεν τον είχαν ενημερώσει και όλοι απορούσαν τι συνέβαινε».

Κίτον Ίσακσον: Παίκτης της Κοζάνης συγκλονίζει στον ΣΠΟΡ FM

Άρα έχεις καλή σχέση με τον προπονητή.
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον προπονητή. Δεν ήξερε την απόφαση της διοίκησης».

«Αντιμετώπισα οικονομικό πρόβλημα γιατί είχαμε συμφωνία και μετά με άφησαν με τίποτα. Μου είπαν ότι δεν με πλήρωναν λόγω του τραυματισμού μου. Ήμουν μόνο εγώ που αντιμετωπίστηκα με αυτόν τον τρόπο, σε κανέναν άλλον ποδοσφαιριστή δεν έγινε κάτι τέτοιο. Μου είπαν πως έφταιγε και ο τραυματισμός και η απόδοσή μου και δεν με πλήρωναν γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Μετά από όλα αυτά θα αγωνιζόσουν ξανά στην Ελλάδα ή έκλεισες την πόρτα για πάντα;
«Ποτέ δεν κλείνω καμία πόρτα. Αν έχω την ευκαιρία να παίξω κάπου θα είμαι χαρούμενος και θα το σκεφτώ μετά από αυτή την κατάσταση. Αλλά πριν πάω στην Κοζάνη όλοι με ενημέρωσαν ότι είναι όλα καλά και σε προσέχουν, για αυτό μετά ξαφνιάστηκα που έγινε από το πουθενά».

«Δεν νοιάστηκαν καν για εμένα, αυτό είναι απάνθρωπο – Ούτε στα μίντια δεν δημοσίευσαν ότι με έδιωξαν»

Ο Κίτον Ίσακσον αποχώρησε με ένα μεγάλο παράπονο. Κανείς δεν νοιάστηκε για αυτόν, ούτε καν για τον τραυματισμό του. Κάτι που όπως λέει και ο ίδιος θα ήταν ανθρώπινο αν γινόταν. Και η ομάδα δεν γνωστοποίησε καν με κάποια ανακοίνωση πως έφυγε από την Κοζάνη. Με ανθρώπους του συλλόγου να τον βλέπουν μπροστά τους και να αλλάζουν δρόμο, να τρέχουν να φύγουν για να μην του μιλήσουν…

Είχες αντιμετωπίσει κάποια άσχημη εμπειρία στην καριέρα σου πιο πριν; Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στην Φινλανδία;
«Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν αντιμετώπισα κάτι τέτοιο στη ζωή μου νωρίτερα. Γιατί κανείς στην ομάδα δεν ήθελε να μου μιλήσει, πνευματικά είναι πολύ δύσκολο. Περπατούσα στο δρόμο και ερχόταν κόσμος που με ρώταγε πότε θα παίξω, πως είναι το γόνατό μου, πράγματα σαν αυτά. Έπρεπε να προγραμματίσω τα πάντα μετά στη Φινλανδία, να κλείσω τις εξετάσεις μου, να μετακομίσω ξανά στη χώρα μου».

Τώρα είσαι καλά, σχετικά με τον τραυματισμό σου στο γόνατο; Μπορείς να παίξεις; «Τώρα είμαι καλά, μπορώ να παίξω ξανά. Αλλά αυτό ήταν το θέμα, ότι θα μου περνούσε το πρόβλημα αλλά η ομάδα δεν νοιάστηκε καν για εμένα και να γίνω καλά. Μετά την απόφαση που πήραν, αυτό ένιωσα. Δεν ενδιαφέρθηκαν για εμένα, ήταν απάνθρωπο αυτό. Η απόφαση δεν ήταν δική μου, αλλά του συλλόγου που δεν ήρθε καν να με πιάσει να μιλήσουμε και να με ρωτήσει το παραμικρό. Απλά μου είπαν να φύγω, δεν είναι αλήθεια ότι εγώ ήθελα να αποχωρήσω. Δεν γνωστοποίησαν τίποτα για την κατάστασή μου στα μίντια και για εμένα. Απλώς με έδιωξαν! Ο κόσμος περίμενε εμένα, έλεγαν θα τα πούμε του χρόνου και όλα αυτά γιατί δεν ήξεραν τι συνέβη. Ήταν πολύ δύσκολο πραγματικά…»

Κίτον Ίσακσον: Παίκτης της Κοζάνης συγκλονίζει στον ΣΠΟΡ FM

«Θέλω να προσθέσω ένα ακόμη πράγμα. Πήγα σε μία προπόνηση για να αποχαιρετήσω τους συμπαίκτες μου και ήξερα πως θα βρω έναν άνθρωπο που εργαζόταν στα γραφεία για να του παραδώσω τα χαρτιά που έπρεπε. Από τη στιγμή που με είδε αυτός ο άνθρωπος, άρχισε να απομακρύνεται και δυσκολεύτηκα αρκετά για να τον βρω. Ακούγεται τρελό, αλλά δεν ήθελε να μου μιλήσει και να με ακούσει. Δεν σήκωνε το τηλέφωνό του, ούτε τίποτα, αλλά μόλις του είπα πως έχω τα χαρτιά για να φύγω, τότε ξαφνικά μου μίλησε και πάλι. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον κόσμο και από τους ανθρώπους που μου νοίκιασαν το σπίτι, με άφησαν να μείνω μέχρι να φύγω από τη χώρα».

Τέλος, ο Κίτον Ίσακσον θέλησε να αποχαιρετήσει με ένα μήνυμα μέσω του sportfm.gr την Κοζάνη. Ένα μήνυμα που ήθελε να αναρτηθεί σε σελίδα οπαδών της ομάδας, αλλά δεν του το επέτρεψαν και το δέχτηκαν, χωρίς να του εξηγήσουν τον λόγο…

Το μήνυμα του Κίτον στους φιλάθλους της Κοζάνης:

«Γεια σας οπαδοί της Κοζάνης.

Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας όλους εσάς για τη μεγάλη υποστήριξή σας και τη θετικότητα προς εμένα από την πρώτη μέρα που έφτασα. Δεν θα μπορούσα να ευχηθώ καλύτερη φιλοξενία κατά τη διάρκεια της παραμονής μου.

Ποτέ δεν βρήκα την κατάλληλη ευκαιρία να πω αντίο, γι’ αυτό θέλω να σας γράψω αυτό το σύντομο μήνυμα.

Απόλαυσα τον χρόνο μου από την αρχή και ανυπομονούσα να μοιραστώ πιθανώς περισσότερες υπέροχες αναμνήσεις με την ομάδα και την πόλη στην Super League 2. Ειλικρινά σχεδίαζα ήδη να μείνω στην πόλη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απόφαση πίσω από την αποχώρησή μου δεν ήταν δική μου, ο σύλλογος μου είπε ότι δεν θέλει να συνεχίσει τη συμφωνία μας λόγω του τραυματισμού μου στο γόνατο (ακόμα κι αν μπορούσα να είχα παίξει τους αγώνες του πρωταθλήματος) και επειδή η απόδοσή μου στο το γήπεδο δεν ήταν αρκετά καλή. Ο σύλλογος άρχισε να συμπεριφέρεται πολύ ερασιτεχνικά απέναντί μου και δεν εκπλήρωσαν τη συμφωνία που είχαμε και με άφησαν χωρίς τίποτα.

Εξακολουθώ να εύχομαι τα καλύτερα για την ομάδα και τους παίκτες γιατί η πόλη αξίζει πραγματικά μια ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ευχαριστώ και ελπίζω να τα ξαναπούμε.

Κίτον».

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button