ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Άρης – ΠΑΣ Λαμία: Η προϊστορία, η πρεμιέρα και τα αποτελέσματα (pics+vids)

Η πρεμιέρα της SuperLeague 1 πλησιάζει και οι ομάδες που θα ανοίξουν την αυλαία θα είναι αυτές του Άρη και του ΠΑΣ Λαμία.

Η πρεμιέρα της SuperLeague 1 πλησιάζει και οι ομάδες που θα ανοίξουν την αυλαία θα είναι αυτές του Άρη και του ΠΑΣ Λαμία.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν, το LamiaSports σας ετοίμασε μία μικρή παρουσίαση της προϊστορίας των δύο ομάδων, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Σήμερα λοιπόν, στις 18:15 ο Άρης θα υποδεχθεί τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο 7ο παιχνίδι των δύο συλλόγων για τη SuperLeague 1 και την τότε Football League.

Έξι φορές δηλαδή έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες, με τον Άρη να μετρά 2 νίκες, ενώ η Λαμία 1. Παρόλο αυτά, το αποτέλεσμα που έχει έρθει τις περισσότερες φορές είναι η ισοπαλία καθώς έχουμε μέχρι στιγμής 3 ισοπαλίες!

Στις μεταξύ τους «μάχες» οι «κίτρινοι» έχουν σημειώσει 7 τέρματα ενώ οι «κυανόλευκοι» μόλις 3! Τα περισσότερα γκολ για τις δύο ομάδες τα έχουν πετύχει ο Ντάνιελ Λάρσον για τους γηπεδούχους, ενώ για τους Φθιώτες ο Χρήστος Αραβίδης. Αμφότεροι είχαν πετύχει 2 γκολ, ενώ τώρα κανένας τους δεν αγωνίζεται στις συγκεκριμένες ομάδες!

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά την προϊστορία των δύο ομάδων:

Σεζόν 16/17

Football League – 14η αγωνιστική

Πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες και ο ΠΑΣ Λαμία κερδίζει τον Άρη, με σκορ 1-0! Ο Μίλος Τζόκιτς έδωσε την ασίστ, στον Ανδρέα Βασιλόγιαννη ο οποίος «σκότωσε» την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη!

Football League – 31η αγωνιστική

Στον επαναληπτικό αγώνα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 με τον ΠΑΣ να παίρνει έναν υπερπολύτιμο βαθμό καθώς του έδωσε επί της ουσίας την άνοδο στην SuperLeague 1.

 

Σεζόν 18/19

SuperLeague 1 – 1η αγωνιστική

Πρώτη φορά στην SuperLeague 1 oι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τη σεζόν 2018-2019.

Δευτέρα είχε διαξαχθεί ο αγώνας και στη Λαμία έβρεχε καταρρακτωδώς! Δυστυχώς έβρεχε και γκολ στο τέρμα της γηπεδούχου ομάδας! Τελικό σκορ 0-3!

SuperLeague 1 – 16η αγωνιστική

Στο δεύτερο παιχνίδι των ομάδων, ο Άρης στάθηκε πολύ τυχερός μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς χρειάστηκε ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα για να «κλέψει» τρεις βαθμούς από τον ΠΑΣ Λαμία.

Σκόρερ του ματς, ο Ισπανός μέσος Ματίγια!

 

Σεζόν 19/20

SuperLeague 1 – 12η αγωνιστική

Τη σεζόν που μας πέρασε οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες την 12η αγωνιστική της SuperLeague. Ο Άρης αν και έπαιζε εντός έδρας βρέθηκε να χάνει … παρόλο αυτά και αφού ακύρωσαν κανονικό γκολ του Ροτζέριο Τουράμ το τελικό σκορ ήταν το 1-1.

SuperLeague 1 – 25η αγωνιστική

Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων, ήταν για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος! Ήταν το ντεμπούτο του Χρήστου Αραβίδη, αγώνας που θα του μείνει σίγουρα αξέχαστος!

Ο Έλληνας φορ, σκόραρε δύο φορές βάζοντας τη Λαμία μπροστά στο σκορ, όμως οι «κίτρινοι» αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση.

 

Εκτός βέβαια από τους επίσημους αγώνες, είχαμε και τα φιλικά προετοιμασίας των δύο ομάδων! Για θυμηθείτε πιο κάτω το σκορ:

Φιλικό προετοιμασίας

ΠΑΣ Λαμία – Άρης 4-0

Αν και το ξεκίνημα ήταν ελπιδοφόρο για τον Άρη με τον Ντούνη να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ στο 10΄(απέκρουσε ο Πίτκας) η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στο 15΄ο Διούδης απομάκρυνε σουτ του Πίντο, ενώ κεφαλιά του Βασιλόγιαννη στο 22΄πέρασε αουτ. Στο 42΄ο Μπούρμπος υπέπεσε σε πέναλτι με τον Πίντο να ανοίγει (1-0) το σκορ, όντας εύστοχος απο τα έντεκα βήματα.

Η ντροπιαστική εμφάνιση του Άρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η… κατάρρευση ξεκίνησε στο 53΄με τον Βάντερσον να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 63΄ο Τσούκαλος έγραψε το 3-0 για να πετύχει το τελικό 4-0 ο Κοτσώνης με κεφαλιά στο 66΄.

Το μόνο που κατάφερε ο Άρης, ήταν να απειλήσει δύο φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο, με ισάριθμες προσπάθειες του Νέτο να σταματούν στο δοκάρι της Λαμίας.

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button