Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Συμπληρώθηκαν 157 χρόνια από την ίδρυση της FA

Ιστορική ημερομηνία για το ποδόσφαιρο.

Μία ημέρα σαν σήμερα, πριν από 157 χρόνια, στις 26 Οκτωβρίου 1863 «γεννήθηκε» η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) και μαζί της , όπως υποστηρίζουν ιστορικοί του παιχνιδιού, «γεννήθηκε» και το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών ομάδων του Λονδίνου συναντήθηκαν στην ταβέρνα του Free Mason στην Great Queen Street, προσπαθώντας την θέσπιση των επίσημων κανονισμών για το ποδόσφαιρο. Είχαν θέσει ήδη τις βάσεις για ένα ενιαίο κώδικα, και μετά από μια πολλές συνναντήσεις , καθόρισαν κάποια σημεία, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του αγωνιστικού χώρου και των κανόνων για τα γκολ και τα οφσάιντ. Μάλιστα, αρχικά υπήρχαν κανόνες που έκανε το ποδόσφαιρο πολύ παρόμοιο με το παιχνίδι του ράγκμπι.

Ο πρώτος αγώνας με τους νέους κανόνες της FA, είχε προγραμματιστεί στο Battersea Park στις 2 Ιανουαρίου 1864, αλλά τα μέλη της ομοσπονδίας  δεν περίμεναν το νέο έτος και έτσι η αναμέτρηση, έγινε στο Mortlake στις 19 Δεκεμβρίου 1863, ανάμεσα στην Μπαρνς Μόρλι και την Ρίτσμοντ,  που τελείωσε με ισοπαλία χωρίς γκολ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button