ΓενικάΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία: Η Οδύσσεια της πιο πιστής φιλάθλου της Λαμίας για να μπει στο ΔΑΚ (εικόνες – βίντεο)

Η Ήρα είναι μια σκυλίτσα, κάτι λιγότερο από δύο ετών. Ντόπερμαν, εκπαιδευμένη, φιλική και εν ολίγοις… μια κυρία!

Πηγή: Lamianow /  Λίλιαν Χαχοπούλου

Ήρα είναι μια σκυλίτσα, κάτι λιγότερο από δύο ετών. Ντόπερμαν, εκπαιδευμένη, φιλική και εν ολίγοις… μια κυρία!

Από τον «μπαμπά» της, τον Ιωάννη, έχει «κληρονομήσει» την αγάπη στο ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται βέβαια καν να αναφέρουμε πως η Ηρα είναι Λαμιάρα! Εχει μάλιστα τιμήσει την ομάδα αρκετές φορές, σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Εχει πανηγυρίσει με τον δικό της τρόπο, ωραίες φάσεις και γκολ της Λαμίας σε γήπεδα της Super League και έχει κερδίσει τον θαυμασμό και πολλά χάδια από τους υπόλοιπους φιλάθλους.

Άλλωστε τι δύο, τι τέσσερα πόδια… Η αγάπη στην ομάδα, είναι ίδια για όλους.

Αν και η Ήρα ήταν καλοδεχούμενη σε εκτός έδρας παιχνίδια, στη Λαμία, στην «έδρα» της, μάλλον θεωρήθηκε ως επικίνδυνη χούλιγκαν. Και έτσι, πέρασε από τα σαράντα κύματα μέχρι να καταφέρει να περάσει την είσοδο, στο ΔΑΚ Λαμίας.

Φορώντας το λουράκι της και το κασκόλ των κυανόλευκων, έφτασε στην είσοδο του σταδίου την προηγούμενη Δευτέρα για να παρακολουθήσει το ματς της Λαμίας με τον Αστέρα Τρίπολης.

Εκεί όμως άρχισε η περιπέτεια… Ο Ιωάννης, ο ιδιοκτήτης της, γνωστός φίλαθλος της ομάδας, ενημερώθηκε ότι πρέπει να περιμένει, γιατί στο γήπεδο της πόλης μας, δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί τέτοιο «περιστατικό». Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ακολούθησαν αλλεπάλληλες αρνήσεις τόσο από την πλευρά των αστυνομικών αρχών όσο και από εκπρόσωπο της ομάδας που δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει (και ψαχνοταν).

Αν και ο νόμος δεν απαγορεύει την είσοδο της Ήρας στο γήπεδο, ο ιδιοκτήτης της, διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να καθίσουν στα VIP, αλλά μοναχικά, στο πέταλο, με την σκυλίτσα-φίλαθλο, να φοράει πάντα το λουράκι της.

Χρειάστηκαν πολλές διαπραγματεύσεις, επιχειρήματα, παράθεση νόμων κτλ κτλ, μέχρις ότου τελικά η τετράποδη Λαμιάρα, να πάρει το πράσινο φως και να περάσει στο ΔΑΚ λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη του παιχνιδιού.

Η Ήρα αν και ανεπιθύμητη, στάθηκε – όπως πάντα – στο ύψος των περιστάσεων. Με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και με ηρεμία και ευγένεια παρακολούθησε την αναμέτρηση και ήταν άψογη σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Και αν κάποιοι με τη στάση τους, την θεώρησαν “παρείσακτη”, οι φίλαθλοι της ομάδας, όχι μόνο χάρηκαν από την παρουσία της αλλά πρότειναν να γίνει και η μασκότ της κερκίδας. Δεν θα ήταν κακή ιδέα εδώ που τα λέμε… 

Τραγική ειρωνεία… Ο “αντίπαλος” Αστέρας Τρίπολης είναι η πιο φιλόζωη ομάδα!

Πριν ένα περίπου χρόνο, στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας τους  γεννήθηκαν πέντε σκυλάκια. Οι ποδοσφαιριστές των Αρκάδων από τις πρώτες ημέρες άρχισαν να φροντίζουν τα κουταβάκια, προσφέροντάς τους σωστές συνθήκες διαβίωσης και σίτισης καθώς και τα εμβόλια τους.

Όταν μάλιστα ο Ρεξ, γνωστός και ως Τίγρης, θανατώθηκε από φόλα, η είδηση και η θλίψη των φιλάθλων και της ομάδας έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Με ήλιο, με βροχή με ζέστη και με κρύο, ο Ρεξ καθόταν στην εξέδρα δίπλα από το αφεντικό του και γάβγιζε στους αντιπάλους. Όλοι τον λάτρευαν.

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 

Το αποτέλεσμα της Δευτέρας στον αγωνιστικό χώρο 1-1… στη ζωοφιλία, ο αντίπαλος  μας έβαλε γκολ…από τα αποδυτήρια….

Σιγουρα μπορούμε καλύτερα και σε αυτό το κομμάτι…

Διαβάστε επίσης

Back to top button