Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αγκάλιασε την πρόκριση η Πόρτο

Η Πόρτο νίκησε 2-0 τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και αγκάλιασε την πρόκριση στους 16 του Champions League μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι από τον όμιλο του Ολυμπιακού

Η Πόρτο νίκησε 2-0 τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και αγκάλιασε την πρόκριση στους 16 του Champions League μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι από τον όμιλο του Ολυμπιακού

Ένα μεγάλο διπλό, που την φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Champions League πέτυχε η Πόρτο στην 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Οι «δράκοι» πέρασαν από το Βελοντρόμ, επικρατώντας 2-0 της Μαρσέιγ, έφτασαν τους 9 βαθμούς και χρειάζονται άλλον έναν στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια (Σίτι εντός και Ολυμπιακό εκτός) για να πετύχουν και μαθηματικά τον στόχο τους. Ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν ικανοποιεί τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έχουν 3β. και δεν εξαρτώνται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα.

Από την άλλη, οι Μασσαλοί, που έμειναν στο απόλυτο μηδέν και σε βαθμούς, αλλά και σε γκολ, έχασαν μαθηματικά κάθε ελπίδα για τη δεύτερη θέση και θα δώσουν μάχη με τον Ολυμπιακό (3β.) για την τρίτη, που δίνει εισιτήριο για το Europa League. Παράλληλα, με τη σημερινή ήττα, έγραψαν αρνητική ιστορία, αφού αυτή ήταν η 13η συνεχόμενη στη διοργάνωση, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

Το ματς:

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 4’ για τη Μαρσέιγ με τον Σανσόν, που σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με κεφαλιά του Ζερμέν, ο οποίος ανάγκασε τον Μαρκεζίν σε σπουδαία επέμβαση. Στο πρώτο ημίωρο, η Πόρτο περιορίστηκε καθαρά σε παθητικό ρόλο και δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία της.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στο 37’ με τον Ζαϊντού, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Μανταντά έπεσε σωστά και απομάκρυνε. Όμως, δύο λεπτά αργότερα, οι «δράκοι» άνοιξαν το σκορ. Μετά από κόρνερ του Ολιβέιρα, ο Ζαϊντού αυτή τη φορά βρήκε στόχο με κοντινή προβολή και αφού το πρώτο δικό του σουτ αποκρούστηκε από τον πορτιέρε των Μασσαλών.

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 61’, η Μαρσέιγ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Τοβέν ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα της Πόρτο, η οποία πέντε λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 με τον Μαρενγκά σε αντεπίθεση. Στο 67’ άλλαξαν οι ισορροπίες, αφού οι «δράκοι» έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκρούγιτς με δύο κίτρινες.

Όμως, τρία λεπτά αργότερα, οι Μασσαλοί ανταπέδωσαν το δώρο, αφού αποβλήθηκε ο Μπαλέρντι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Μαρενγκά. Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση στο 72’ και έκανε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για το διπλό. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Μαρσέιγ προσπάθησε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά οι προσπάθειες της, με κορυφαία το δοκάρι του Μπενεντέτο στο 91’, δεν βρήκαν στόχο. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή, με την Πόρτο να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Μαρσέιγ-Πόρτο 0-2

(39’ Ζαϊντού, 72’ πεν. Ολιβέιρα)

Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι 0-1
(36’ Φόντεν)

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 12 (10-1)
2. Πόρτο 9 (8-3)
3. Ολυμπιακός 3 (1-6)
4. Μαρσέιγ 0 (0-9)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (1/12, 22:00)
Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
Πόρτο-Μάντσεστερ Σίτι

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button