Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Ηector Camacho: O χαρισματικός πυγμάχος και το σκληρό τέλος του

O ρομαντισμός ενός αθλητή συναντά το σκληρό πρόσωπο των ναρκωτικών. Η ιστορία του Ηector Camacho θα σας κλονίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

O ρομαντισμός ενός αθλητή συναντά το σκληρό πρόσωπο των ναρκωτικών. Η ιστορία του Ηector Camacho θα σας κλονίσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δρόμος της δόξας είναι δύσβατος και η πτώση από την κορυφή μπορεί να είναι οδυνηρή όπως συνέβη στην περίπτωση του Hector Camacho.

Το νέο ντοκιμαντέρ της Showtime «Macho: The Hector Camacho Story», ρίχνει φως στην ιστορία ενός σπουδαίου πυγμάχου με ένα άσχημο τέλος. Στα μέσα του 1984 ο Sugar Ray Leonard είχε αποσυρθεί ξανά ενώ το αστέρι του Mike Tyson δεν είχε λάμψει ακόμα. Τότε ήταν που εμφανίστηκε ο Πορτορικανός με την έντονη προσωπικότητα και το κομψό ντύσιμο με σκοπό να γίνει ο…άνθρωπος της πυγμαχίας.

Ο χαρισματικός αυτός αθλητής συνδύαζε τις φοβερές ικανότητες του στο μποξ με την έντονη προσωπικότητα του. Ο χρόνος του Camacho όμως τελείωνε σύντομα. Τον πυροβόλησαν ενώ καθόταν στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του και κοιτούσε το κινητό του στις 20 Νοεμβρίου του 2012. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε νεκρός τέσσερις μέρες αργότερα στην ηλικία των 50. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρέθηκαν μερικές τσάντες κοκαΐνης στο αυτοκίνητο του και ο θάνατος του παρέμεινε μυστήριο.

Ο Macho έζησε μία έντονη και συναρπαστική ζωή όμως το τέλος του ήταν θλιβερό. Ο Camacho ξεκίνησε την δράση του στην πυγμαχία το 1980 και κατάφερε σε ερασιτεχνικό επίπεδο να λάμψει. Έκανε 96 νίκες και γρήγορα ξεχώρισε για την ταχύτητα και το γρήγορο jab του. Η πυγμαχία για εκείνον ήταν μία λύση για να μην παρανομεί και να μείνει έξω από την φυλακή.

Μερικά χρόνια αργότερα όλοι πίστευαν πως ήταν θέμα χρόνου να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Στις 12 Φεβρουαρίου του 1983 ο Camacho θα αγωνιζόταν στην Αλάσκα. Μία μέρα πριν μιλώντας με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Tim Ryan ομολόγησε πως έχει χάσει το μυαλό του από τα ναρκωτικά και θέλει να πηδήξει απ’το παράθυρο! Την επόμενη μέρα σαν να μην συνέβαινε τίποτα, μπήκε και νίκησε με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο.

Αργότερα ακολούθησαν δύο παγκόσμιοι τίτλοι της WBC με τους αντιπάλους του να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό που…έφερνε στο ρινγκ ο Πορτορικανός. Ο Camacho έμοιαζε να τα έχει όλα στην ζωή του… Μία ευτυχισμένη οικογένεια που τον στήριζε, χρήματα, δόξα και ίσως τελικά τα…πάντα να μην κάνουν καλό σε έναν άνθρωπο που κατέληξε κοκαϊνομανής.

Ο Camacho επέλεγε πριν τους αγώνες να κάνει χρήση. Όταν αποφάσισε να παίξει με τον Roy Jones Jr. ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Θα έπαιρνε επτά εκατομμύρια γι’αυτό το ματςμ αλλά δεν μπορούσε να πιάσει τα κιλά του. Παράτησε την προσπάθεια και ομολόγησε στον τότε φίλο και σωματοφύλακα του Rudy Gonzalez  ότι δεν θέλει πλέον να πυγμαχεί αλλά κάνει χρήση ναρκωτικών.

«Είμαι πρωταθλητής, αλλά πιο πολύ πρεζάκι πλέον», είχε πει. Ο Ηector Camacho έφυγε βίαια και με άσχημο τρόπο από την ζωή. Ένας μαχητής που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του αλλά οι δαίμονες του κατάφεραν να τον ελέγξουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ζωή και τον τραγικό του θάνατο μπορείτε να βρείτε στο ντοκιμαντέρ Macho: The Hector Camacho Story μέσω της Showtime. 

πηγή: fightsports.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button