ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα μυαλά μας… πονάνε!

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε στους "Ζωσιμάδες" την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε στους “Ζωσιμάδες” την ομάδα του ΠΑΣ Λαμία.

Ψάχνουμε να βρούμε το πως μπορεί αυτός ο ΠΑΣ Λαμία να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ψάχνουμε να βρούμε την βελτίωση που έχουν αναφέρει μερικοί και δυστυχώς έχουμε μπει στη διαδικασία να ψάχνουμε τον τρόπο που μπορει να σωθεί φέτος η ομάδα της Φθιώτιδας!

Και τα μυαλά μας πονάνε… μαζί με τα μάτια μας!

Την ήττα με 2-0 σκορ γνώρισε ο ΠΑΣ Λαμία από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ούτε σήμερα κατάφερε να πάρει έστω τον έναν βαθμό… που θα του έδινε μία κάποια ανάσα.

Το ματς

Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε τον αγώνα με αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Ντέλετιτς έκατσε στον πάγκο όπως και ο Τσούκαλος και τη θέση τους πήραν ο Σαραμαντάς και ο Βασιλόγιαννης.

Το σχήμα της Λαμίας στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν με τετράδα στην άμυνα έχοντας Σαραμαντά στα αριστερά, τον Σκόνδρα δεξιά και τους Αντέτζο και Τζανετόπουλο στο κεντρο.

Στο κέντρο είχαμε τριάδα, με τον Μπουλούλη και τον Μπάχανακ ως αμυντικά χαφ και τον Μπεχαράνο λίγο πιο μπροστά τους σε δημιουργικό ρόλο.

Στην επίθεση, δεξιά ο Βασολόγιαννης, ο Καραμάνος αριστερά και στην κορυφή ο Ρόμανιτς.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την κατοχή, να κάνει παιχνίδι και τη Λαμία να μένει πίσω, με στόχο να αμυνθεί σωστά και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Δύο μαζεμένα κόρνερ για τον γηπεδούχο, ΠΑΣ τα οποία δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα.

Στο τρίτο κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΣ στο πρώτο πεντάλεπτο, ο Σκόνδρας δεν κατάλαβε ότι πίσω του ήταν μόνος του ο Ελευθεριάδης, άφησε την μπάλα, την πήρε ο επιθετικός τω Ιωαννίνων αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε  στο πόδι του αμυντικού της Λαμίας, ο οποίος επανόρθωσε το λάθος του.

Κόρνερ για τα Γιάννινα στο 9΄με τον Μπρένερ να βρίσκει στον Εραμούσπε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ, ο αμυντικός των γηπεδούχων πήρε την κεφαλιά ο Θοεδωρόπουλος έκανε την επέμβαση αλλά ευτυχώς εκεί βρισκόταν και ο Σαραμαντάς ο οποίος έδιωξε σωτήρια.

Πέντε κόρνερ στα πρώτα δέκα λεπτά για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη με την πίεση στην άμυνα της Λαμίας να είναι ασφυκτική.

Πρώτο σουτ της Λαμίας στο παιχνίδι στο 18΄με τον Ρόμανιτς να δέχεται την μπάλα σε πλάγια θέση, σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ…

Μία ακόμη καλή φάση για τη Λαμία από στατική φάση. Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε αλλά η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι στον Αντέτζο με τον Νιγηριανό αμυντικό να μην προλαβαίνει για εκατοστά να βρει τη μπάλα προ κενής εστίας, στο 18΄του αγώνα αυτή η φάση.

Στο 28΄ο Ντάνι Μπεχαράνο δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά δυστυχώς η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη.

Η άμυνα της Λαμίας, άντεξε μισή ώρα μέχρι να δεχθεί γκολ!

Στο 30΄, ο Εραμούσπεν, ο κεντρικός αμυντικός των Ιωαννίνων, ολομόναχος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά όπου βρήκε τον Ελευθεριάδη ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ στη μεγάλη περιοχή της Λαμίας και αυτός με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1.

Απίστευτη αδράνεια της «κυανόλευκης» άμυνας, η οποία δέχθηκε το 17ο γκολ της στο πρωτάθλημα σε 9 ματς!

Ένα λάθος έφτανε για την ομάδα του Γιαννίκη για να σκοράρει, πράγμα που έβαλε για ακόμη μία φορά φέτος το σύνολο του Τεννέ να «κυνηγάει» το σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Λαμία να προσπαθεί να ανεβεί, τον ΠΑΣ να κρατάει καλά όσο αφορά αμυντικά και το 1-0 ήταν το σκορ του 45λεπτου.

Βρέθηκε σε ένα ακόμη ματς να «κυνηγάει» το σκορ η Λαμία, να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα, ενώ ξεκάθαρα οι επιλογές του Μπάμπη Τεννέ φάνηκαν να μην πιάνουν τόπό. Θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά την επιλογή του Μπάχανακ να παίξει ως αμυντικό χαφ, μία θέση που τον έχουμε δει άλλη μία φορά σε έναν αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Αιολικό απο τη στιγμή κιόλας που στον πάγκο υπάρχει καθαρό αμυντικό χαφ, ο Γκούγκα Παλαβαντισβίλι. Ο Καμερουνέζος, αν και είχε τρία κλεψίματα, είχε αρκετά προβλήματα απέναντι στους μέσους του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το δεύτερο μέρος του αγώνα

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε έτσι όπως τελείωσε το πρώτο με τα Γιάννινα να κερδίζουν κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο, ευτυχώς για τη Λαμία.

Στο 53΄ο Πέρσμαν έβγαλε μία ωραία σέντρα, στην άμυνα της Λαμίας, αλλά ο Παμλίδης δεν κατάφερε να κάνει την προβλή.

Στην ακριβώς επόμενη φάση, η Λαμία χάνει τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-1… Ο Χουτεσιώτης σε ένα ωραίο γέμισμα της Λαμίας πρόλαβε τον Καραμάνο όμως η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Ρόμανιτρς σούταρε από καλή θέση αλλά ο τερματοφύλακας της γηπεδούχο ομάδας ακούμπησε όσο έπρεπε τη μπάλα για να την βγάλει κόρνερ!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία για τον Σέρβο ποδοσφαιριστή της Λαμίας!

Ο Τεννές βλέποτας ότι δεν οδηγείται κάπου όλο αυτό, προχώρησε σε αλλαγές βάζοντας Αραμπούλι και Ντέλειτς στις θέσεις των Βασιλόγιαννη και Μπουλούλη.

Δεν άλλαξε κάτι δραματικά, αντιθέτως το παιχνίδι έγινε πιο αργό, με αρκετά λάθη και σκληρά φάουλ, κάτι που βόλευε ιδιαίτερα τον ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος κρατούσε το 1-0 σχετικά εύκολα.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ!

Στο 75΄ο Ντέλετιτς βρέθηκε από τα δεξιά σε καλή θέση και απέναντι στον Χουτεσιώτη, έκανε το σουτ ο Σέρβος αλλά ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων του είπε «όχι». Τεράστια χαμένη ευκαιρία για το 1-1.

Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα, ευτυχώς ήταν και για αυτόν χαμένη ευκαιρία με τον Παμλίδη να δέχεται καταπληκτική κάθετη πάσα από τον Καρτάλη, ο πρώτος πέρασε σαν σταματημένο τον Μπάχανακ αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δεν απειλούσε που δεν απειλούσε η Λαμία και στο 85΄ένα άτσαλο και άμυαλο μαρκάρισμα του Μπεχαράνο πάνω στον Πέρσμαν με αποτέλεσμα ο Διαμαντόπουλος να δώσει το πέναλτι.

Ο Παμλίδης, απέναντι στον Θεοδωρόπουλο δεν αστόχησε και αν και ο Έλληνας τερματοφύλακας έπεσε σωστά δεν κατάφερε να αποτρέψει το 2-0.

Η αλλαγή του Τεννέ στο 90΄βάζοντας τον Γκούγκα στο παιχνίδι δεν άλλαξε κάτι, το 2-0 παρέμεινε με τον ΠΑΣ Λαμία να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς νίκη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πέρσμαν, Παντελάκης, Σιόντης, Εραμούσπε, Φάμπρι, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Χουάν Ντομίνγκες

Αναπληρωματικοί: Γιαννίκογλου, Κάργας, Πήλιος, Καρταλης, Λιάσος, Γροσδάνης, Νάουμετς, Δούμτσης, Κριζμάν

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μπάχανακ, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Μπουλούλης, Καραμάνος, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης

Αναπληρωματικοί: Επασί, Γκούγκα, Ντέλετιτς, Αραμπούλι, Τζανετόπουλος, Ζιούλης, Προβυδάκης, Τσούκαλος

Διαβάστε επίσης

Back to top button